Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Αγορά μεταχειρισμένου iPhone: Ελέγξτε το με 4 κινήσεις

 

Η αγορά των μεταχειρισμένων iPhones καλά κρατεί. Όπως σε κάθε “αγορά”, έτσι και σε αυτή, κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες

 

Στο iWant2.gr έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε αγγελίες από τους πιο έγκυρους πωλητές, αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν δύο - τρία απλά πραγματάκια για να κάνουν τις αγορές τους και ταυτόχρονα να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

 

Θα πρέπει να φροντίζουμε η αγορά μιας συσκευής να γίνεται πάντα με άνεση χρόνου. Φροντίστε επίσης να έχετε δανειστεί ένα laptop από έναν φίλο σας. Έχουμε ως δεδομένο πως έχετε βάλει την κάρτα SIM σας στο - προς αγορά - iPhone, όπως επίσης και πως θα το τσεκάρετε ως προς το εξωτερικό του (γρατζουνιές, σπασίματα κλπ). Για όλα τα υπόλοιπα, χρειαζόμαστε μόνο 10 λεπτά.

 

 

1.  Κλείδωμα iCloud

 

Το γνωρίζουμε όλοι. Πλοηγούμαστε στις ρυθμίσεις > iCloud και εισάγουμε τα δικά μας στοιχεία. Αν δούμε πως υπάρχουν τα στοιχεία του πωλητή, του ζητάμε να αποσυνδεθεί. Με την αποσύνδεση, αυτόματα απενεργοποιείται το Activation Lock.

 

 

2.  Κάνουμε μία FaceTime κλήση σε έναν φίλο μας

 

Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνουμε τη σωστή λειτουργία της κάμερας, της οθόνης, του μικροφώνου και του ακουστικού. Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της κλήσης να δοκιμάσουμε να συνδέσουμε και τα ακουστικά.

 

 

3. Έλεγχος Μπαταρίας

 

Κατεβάζουμε από εδώ (http://www.icopybot.com/download.htm) την εφαρμογή iBackupBot. Διατίθεται για Mac & Windows δωρεάν, στη δοκιμαστική - για μία εβδομάδα - έκδοση, η οποία και μας είναι αρκετή. Ανοίγουμε την εφαρμογή, επιλέγουμε από κάτω αριστερά τη συσκευή μας (την οποία και έχουμε συνδέσει) και από δεξιά επιλέγουμε more information”. Θα εμφανιστούν πληροφορίες (και) για την μπαταρία της συσκευής μας, όπως οι “κύκλοι” της (CycleCount). Όσο χαμηλότερο το νούμερο αυτό, τόσο το καλύτερο. Αν η μπαταρία έχει πάνω από 500 -700 κύκλους φόρτισης, σας προτείνουμε να ζητήσετε έκπτωση από τον πωλητή, καθώς σύντομα θα κληθείτε να την αλλάξετε.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

4. Έλεγχος μέσω Benchmarking

 

Κατεβάζουμε από το App Store την έκτη έκδοση του AnTuTu Benchmark (https://itunes.apple.com/us/app/antutu-benchmark/id803837129?mt=8) και τρέχουμε το test. Αν το σκορ της συσκευής είναι καλό, τότε όλα τα επί μέρους υποσυστήματα της συσκευής λειτουργούν σωστά (με το downloading, στην ουσία τσεκάρουμε και το τσιπάκι του Wi-Fi). Πριν τρέξουμε το test, φροντίζουμε να έχουμε κλείσει όλες τις ανοικτές εφαρμογές. Τα αποδεκτά scores έχουν ως εξής:

 

iPhone 6s / Plus: 115.000 και άνω

iPhone 6/ Plus: 65.000 και άνω

iPhone 5s: 37.000 και άνω

iPhone 5: 24.000 και άνω

iPad Air 2: 75.000 και άνω

iPad Air: 37.000 και άνω

iPad Mini 4: 75.000 και άνω

iPad Mini 3: 65.000 και άνω

iPad Mini 2: 28.000 και άνω

iPad 4: 28.000 και άνω

 

 

 

 

 

Για παλαιότερες συσκευές, προτείνω την εγκατάσταση ενός γνωστού παιχνιδιού, προκειμένου ο αγοραστής να μπορέσει να τσεκάρει την απόδοσή του. Το benchmarking σε πιο παλιές συσκευές, κατά τις δοκιμές μου, δεν έδειξε σταθερά, αξιόπιστα αποτελέσματα.

 

 

Σύνοψη

 

 

 

Μην σας φαίνεται βουνό και μην έχετε τύψεις πως θα “καθυστερήσετε” τον πωλητή. Δέκα λεπτά είναι αρκετά.

 

Αφού κάνουμε τον εξωτερικό έλεγχο της συσκευής και τοποθετήσουμε την κάρτα SIM:

 

 

 

*  Ελέγχουμε το iCloud

*  Κάνουμε μία δοκιμαστική FaceTime κλήση

*  Τσεκάρουμε τους κύκλους της μπαταρίας

*  Τρέχουμε το AnTuTu benchmark ή κάποιο “βαρύ” παιχνίδι

 

Εξάλλου, μην ξεχνάτε, πως δίνετε ένα αξιοσέβαστο ποσό…

 

 

p.s: Σε περίπτωση που επιθυμείτε τον τεχνικό έλεγχο μιας συσκευής από εξιδεικευμένους τεχνικούς, ρωτήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για να σας προτείνουμε αναλόγως της περιοχής - πόλης.  

 

 

από Kostthem