Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Η Siri κάνει την εμφάνισή της στους υπολογιστές Mac

 

 

Ενώ η Cortana, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, βρήκε τον δρόμο της και προς την desktop έκδοση των Windows, η Siri, η αντίστοιχη βοηθός της Apple, δίνει το παρόν μόνο στο iOS και σε μικρότερο βαθμό, στο tvOS.

 

Πιστεύω όμως, πως όσο δεν υποστηρίζεται η Ελληνική γλώσσα, δεν θα γίνει ποτέ ένα smash hitκαι στη χώρα μας.

 

Εκτιμώ βέβαια, πως η υποστήριξη των ελληνικών είναι κοντά. Έχουν προστεθεί ήδη αρκετές γλώσσες και στην επόμενη έκδοση του iOS θεωρώ πιθανό να προστεθούν και τα Ελληνικά.

 

Ας φύγουμε λίγο από το ζήτημα της υποστήριξης της γλώσσας μας (θα επανέλθουμε αργότερα σε αυτό) και ας δούμε το τελευταίο εύρημα της ιστοσελίδας 9to5Mac. Στην επόμενη έκδοση του OS X, 10.12, με την κωδική ονομασία Fuji”, θα προστεθεί και η υποστήριξη της ψηφιακής βοηθού της Apple.

 

 

Όπως μπορούμε να δούμε από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα, ένα νέο εικονίδιο έχει προστεθεί στην menu bar, δίπλα σε αυτό της αναζήτησης, το οποίο και ενεργοποιεί την Siri. Με το πάτημά του, ένα ημιδιάφανο πλαίσιο διαλόγου εμφανίζεται και με τρόπο απεικόνισης όμοιο με αυτό της υλοποίησης στο iOS, μπορούμε να θέτουμε ερωτήσεις και να της αναθέτουμε εργασίες, ενώ παράλληλα, τα ηχητικά κύματα παρουσιάζονται με γραφικά τα οποία και μας επιβεβαιώνουν πως η φωνή μας “φτάνει” στον υπολογιστή.

 

Γίνεται απολύτως σαφές, πως ο τρόπος που η Siri θα εμφανίζεται δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, καθώς η επόμενη έκδοση του OS X είναι σε πρώιμη φάση. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας, εκτός από το εικονίδιο στην μπάρα του μενού, θα γίνεται και μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου, τις οποίες και θα μπορεί να τροποποιήσει ο χρήστης.

 

Η Siri, μας συστήθηκε το 2011, με το λανσάρισμα του iPhone 4s. Έκτοτε, έχει “εκπαιδευτεί” σε διάφορες γλώσσες, αλλά όχι ακόμη στα Ελληνικά. Με την παράλληλη ενεργοποίησή της στην επερχόμενη έκδοση του OS X, αυξάνονται οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Οι γλώσσες που ήδη “μιλάει” είναι αρκετές και εφόσον πλέον θα είναι universal, παρούσα δηλαδή σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Apple, το επόμενο λογικό βήμα είναι και η δυνατότητα της χρήσης της από το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των χρηστών του οικοσυστήματος.

 

Είναι το “επόμενο λογικό βήμα” κατά τη γνώμη μου, όσο μπορεί κάποιος να εντοπίσει με βάση τη λογική, τα επόμενα βήματα της Apple

 

 

από Kostthem