Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Νέο MacBook Pro 2016

 

 

 

Η ώρα του φετινού συνεδρίου προγραμματιστών της Apple πλησιάζει και στις 13 Ιουνίου θα πάρουμε μία πρόγευση για το τι θα συναντήσουμε στο λογισμικό της εταιρείας τους επόμενους μήνες. Όπως συνηθίζεται, θα δούμε ένα preview των επόμενων εκδόσεων του OS X, του iOS, του tvOS, πιθανόν του watchOS και ίσως η Apple να έχει να μας παρουσιάσει και νέο hardware.

 

Εδώ θα ήθελα να “σταθούμε” σήμερα. Και λόγω των φημών που κατακλύζουν το διαδίκτυο σχετικά με τον νέο φορητό υπολογιστή της εταιρίας, αλλά και γιατί η σειρά των laptops της Apple εμφανίζει κάποιες “ανωμαλίες” ή “δυσαναλογίες”.

 

Σήμερα, το MacBook Air δεν είναι τo ελαφρύτερο μοντέλο της Apple. Ο τίτλος “Air” είχε δοθεί παλαιότερα, που οι διαστάσεις και το βάρος του laptop αυτού, τον υποστήριζαν. Πλέον, το “Air” μοντέλο είναι πιο βαρύ από το “απλό” MacBook.

 

Χρειάζεται λοιπόν μία αναπροσαρμογή της γκάμας των επιλογών που να εμφανίζει αντιστοιχίες μεταξύ ονοματοδοσίας και πραγματικών δεδομένων. Κάτι που θεωρώ πως η Apple, θα το πράξει άμεσα. Θα συνιστούσα λοιπόν σε όσους αυτή την περίοδο “ψήνονται” για Apple laptop, να δείξουν λίγη υπομονή, τουλάχιστον μέχρι τις ανακοινώσεις στο WWDC. Το πιθανότερο είναι πως με τα ίδια χρήματα θα μπορέσουν να αγοράσουν κάτι πολύ καλύτερο, έστω και λίγους μήνες αργότερα.

 

Η νεότερη φήμη προέρχεται από τον γκουρού των Apple διαρροών, Ming-Chi Kuo. Ο έγκυρος αναλυτής, προβλέπει πως στο WWDC, η Apple θα ανακοινώσει ένα νέο μοντέλο MacBook Pro, το οποίο θα είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο, θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID) και ένα OLED panel που θα αντικαταστήσει τα function keys, δηλαδή, τα πλήκτρα που βρίσκονται στο επάνω μέρος του πληκτρολόγιου και τα οποία χρησιμοποιούμε για να ρυθμίσουμε γρήγορα την ένταση του ήχου, τη φωτεινότητα κλπ. Υπάρχει επίσης αναφορά για θύρα USB-C και ελπίζω να μην γίνει το ίδιο λάθος με το MacBook, να μην είναι δηλαδή η μοναδική διαθέσιμη θύρα.

 

 

 

 

 

 

 

Θεωρώ πως η είδηση δεν θα απέχει από την πραγματικότητα. Το Touch ID, είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι πλέον ώριμο enough για να εγκατασταθεί και σε λογισμικά επιτραπέζιων υπολογιστών. Η χρήση του είναι απλή και μπορεί να μας παράσχει εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας. Ναι, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να κλειδώνει το OS X ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εφόσον ένα άγγιγμά μου θα αρκεί για να συνεχίσω την εργασία μου άμεσα. Συμπληρωματικά, οι αγορές από το Mac App Store θα γίνουν “παιχνιδάκι”, όπως δηλαδή και στο iOS. Το Touch ID είναι αναμφίβολα μία μεγάλη επιτυχία της Apple, κυρίως ως προς την υλοποίησή του και απορώ που τόσο καιρό δεν το έχουμε δει και στα Mac.

 

 

 

 

 

 

Τώρα, σχετικά με το OLED panel, δεν ξέρω αν η Apple μας ετοιμάζει κάτι σπέσιαλ, αλλά, εφόσον αυτό δεν θα επηρεάζει αρνητικά τη διάρκεια της μπαταρίας, είναι κάτι το ευπρόσδεκτο.

 

Είμαι αρκετά αισιόδοξος για το επερχόμενο αυτό μοντέλο. Σε αντίθεση με το MacBook των 12 ιντσών που δεν συνιστώ σε κανέναν, η Apple μας έχει δείξει πως μπορεί να σχεδιάζει όμορφα, δυνατά μηχανήματα, υιοθετώντας παράλληλα ουσιαστικά, τις νέες τεχνολογίες της. Μπορεί τα entry level μηχανήματά της να μην είναι “Pro” στην ουσία, αλλά έτσι δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα εργασίας, χωρίς κουτσουρέματα σε θύρες USB (ας ελπίσουμε) και τραγικές “εκπτώσεις” όπως η SD (480p !) FaceTime κάμερα του “απλού” MacBook.

 

Αναμένουμε με χαρά και ανυπομονησία!

 

 

 

by Kostthem