Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Apple Event 21/3/2016: iPhone SE iPad Pro 9.7"

 

 

Μπορεί να μην πρόκειται για την ανακοίνωση του iPhone 7, του iOS 10, ή της επόμενης έκδοσης του OS X, αλλά τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο keynote της Apple που θα γίνει στις 21 Μαρτίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

 

 

Η εταιρεία δεν επέλεξε κάποια μεγάλη αίθουσα, αλλά προτίμησε να κάνει την παρουσίασή της in house, δηλαδή στο Town Hall Auditorium.

 

 

 

iPhone SE:

 

 

 

 

Σίγουρα είναι το προϊόν που αναμένουν οι περισσότεροι. Οι λάτρεις των κινητών που έχουν ένα πιο …νορμάλ μέγεθος, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις της Apple, είναι πολλοί. 

 

Προσωπικά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση, καθώς η πρόταση της εταιρίας στις 4,7 ίντσες είναι αρκετά “μαζεμένη” (αν και θα γινόταν να είναι μικρότερο σε συνολικό μέγεθος, περιορίζοντας τα bezels) και η χρήση της συσκευής με το ένα χέρι, εύκολη.

 

Υπάρχει όμως κοινό και για την αγορά των τεσσάρων ιντσών. Και η Apple σκοπεύει να παράσχει σε αυτή την αγορά μία συσκευή που να ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της. Ή τουλάχιστον, έτσι ελπίζουμε.

 

Οι αναφορές είναι συγκεχυμένες ως προς την εμφάνιση της νέας συσκευής. Ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως η εξωτερική της εμφάνιση θα είναι πανομοιότυπη με αυτή του iPhone 5s, παράλληλα, αρκετοί πιστεύουν πως το σασί του iPhone 6 θα αποτελέσει τη βάση του σχεδιασμού της νέας συσκευής.

 

Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο επεξεργαστής A9, κάτι που σημαίνει πως η νέα συσκευή θα είναι γρηγορότερη από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Δεν έχω ενημέρωση για το σκορ του Galaxy S7 στο AnTuTu, αλλά αν συνυπολογίσω την μικρότερη ανάλυση οθόνης του iPhone 5se, μάλλον η Apple θα μοιράσει πόνο. Εκτός και αν επιλέξει τη λύση του A8 και μοιράσει πόνο σε εμάς.

 

 

 

 

 

 

 

Αναμένουμε επίσης βελτιωμένη κάμερα (σε σύγκριση πάντα με το 5s), αλλά και υποστήριξη της τεχνολογίας NFC, για το Apple Pay.

 

Δεν έχουμε ακόμα καθαρή εικόνα για το 3D Touch, αλλά λογικά, η τεχνολογία αυτή θα ντεμπουτάρει και στις τέσσερις ίντσες, σε μία περίπου εβδομάδα.

 

Η άποψη μου είναι πως από τη στιγμή που η εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει νέα τετράιντση συσκευή, θα πρέπει να την εξοπλίσει με όλα τα “καλούδια”.  Ο χρήστης που αναζητά μικρότερο μέγεθος, δεν σημαίνει πως αναζητά και πιο “αδύναμη” συσκευή. 

 

 

 

iPad Air 3:

 

 

 

 

 

 

iPad Air 3 ή iPad Air Pro, αναμένεται να είναι η ονομασία της νέας full size ταμπλέτας της Apple. Το iPad Air 2 αποτελεί ακόμα και σήμερα, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, μία από τις καλύτερες και πιο πλήρεις επιλογές των χρηστών.

 

Αναμένουμε, εκτός της προσθήκης του επεξεργαστή Α9Χ, την τοποθέτηση τεσσάρων ηχείων, αλλά και τη χρήση του Smart Connector, στα χνάρια του iPad Pro. Πολλοί θεωρούν επίσης πιθανή την υποστήριξη του Apple Pencil. Προσωπικά αμφιβάλλω. Η Apple πάντα “φροντίζει” οι ακριβότερες προτάσεις της να διατηρούν κάποιες “αποκλειστικότητες”.

 

Θεωρώ επίσης πιθανό, η εταιρία να αυξήσει τη RAM που θα διαθέτει η συσκευή, στα 3 ή στα 4 GB.

 

Μπορεί οι πωλήσεις του iPad και των tablets γενικότερα να έχουν πτωτική τάση, παραμένουν όμως δημοφιλείς (οι ταμπλέτες) στην πλειοψηφία των αγοραστών. Απλά και οι εταιρίες θα πρέπει να καταλάβουν πως οι χρήστες δεν αλλάζουν ταμπλέτα κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, αλλά αρκετά πιο αραιά.

 

Ok, καλός και ο καταναλωτισμός, αλλά ας βάλουμε και κάποια όρια. 

 

 

 

Apple Watch Bands:

 

 

 

 

 

 

Ό,τι πιο αδιάφορο για εμένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς σας προτείνω - αν επιμένετε να αγοράσετε μια συσκευή που κλείνει ο κύκλος της - να αγοράσετε το φθηνότερο λουράκι της Apple και να ψάξετε στην αγορά για κάποιο άλλο από τρίτο κατασκευαστή. Δεν είναι δυνατόν να πωλούνται λουράκια στα 500€! Αν κάνετε μια αναζήτηση θα βρείτε πολλές αξιόλογες επιλογές στο 1/4 των χρημάτων που μας ζητά η Apple.

 

Για τους “αθεράπευτους” όμως, πιθανόν να υπάρξουν κάποια νέα. Αναμένουμε την ανακοίνωση νέων bands / straps για το έξυπνο ρολόι της εταιρίας.

 

Και εγώ περιμένω να δω πότε θα βγει το Apple Watch 2 για να μην κλαίω τα χρήματά μου…

 

 

 

Νέοι Macs;

 

 

 

 

 

 

 

Κάποιοι πιστεύουν πως θα δούμε νέες εκδόσεις των MacBook Air και MacBook Pro. Θεωρείται λιγότερο πιθανό, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. 

 

Εμείς, θα θέλαμε κάποια στιγμή να αποκτήσει το MacBook Air, IPS οθόνη. Είναι αστείο να ασχολούμαστε με retina ή μη αναλύσεις, όταν η οθόνη του netbook της εταιρίας παρουσιάζει έντονες αλλοιώσεις στην ποιότητα της εικόνας, υπό μικρές γωνίες θέασης, λόγω έλλειψης IPS οθόνης.

 

Εκτός και αν ο όρος Retina “πάει πακέτο” και με τον όρο IPS, οπότε, πάσο. Καλώς να μας έρθει!

 

 

 

Software Updates

 

 

 

 

 

 

Είναι πιθανό να δοθούν στην κυκλοφορία και νωρίτερα, αλλά ακόμα πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του keynote, με άμεση διαθεσιμότητα. Αναμένουμε λοιπόν ενημερώσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple. Οι δοκιμαστικές εκδόσεις δείχνουν όλο και πιο σταθερές και οι χρήστες αναμένουν με ανυπομονησία τις επίσημες.

 

 

iOS:

 

 

Στο iOS αναμένουμε αρκετές βελτιστοποιήσεις, τη δυνατότητα κλειδώματος των σημειώσεών μας καθώς και το - πασίγνωστο πλέον - Night Shift.

 

 

Apple TV (tvOS):

 

 

Εδώ το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο. Αναμένουμε υποστήριξη ασύρματων πληκτρολογίων, τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων, την αλλαγή της εμφάνισης του multitasking bar και κυρίως τη βελτιστοποίηση του Siri Remote ως προς την κύλιση του χρόνου στην αναπαραγωγή ταινιών. Άραγε θα τρέχει κανονικά το Kodi μετά το update;

 

 

OS X:

 

 

Εδώ αναμένουμε κυρίως την υποστήριξη των Live Photos στα μηνύματα, και την υποστήριξη “ασφαλών σημειώσεων”. Παράλληλα, ελπίζουμε η Apple να έχει δουλέψει πάνω στα - λίγα είναι η αλήθεια - εναπομείναντα bugs του OS X 10.11.3.

 

 

Ελπίζω πραγματικά η Apple να μας φυλάει και κάποια έκπληξη. Έχω αρχίσει να αναπολώ τις εποχές όπου όλο και κάτι ξέφευγε των δημοσιογράφων και παρατηρητών των κινήσεών της. Υπήρξαν εποχές που ακούγαμε το “one more thing” και ανατριχιάζαμε….  

 

 

 

by Kostthem