Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Διαθέσιμη η αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 9.3

 

 

 

Η Apple, μετά από μία μακρά περίοδο ιδιωτικών και δημόσιων δοκιμών, έδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας επίσημα στην κυκλοφορία την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του iOS, στην έκδοση 9.3. 

 

 

 

Ασφαλώς είναι αρκετά νωρίς για να πούμε πως έχουμε προλάβει να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη γνώμη για το update, καθώς πολλοί επί μέρους τομείς του, όπως το Night Shift και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθούν.

 

Όμως, η πρώτη αίσθησή μου είναι έντονα θετική. Πρόκειται ίσως για την πιο “polished” έκδοση των τελευταίων ετών. Δηλαδή, έχει δοθεί έμφαση στη λεπτομέρεια, στην ταχύτητα και απόκριση των συσκευών μας και στην εξολόθρευση όλων - των γνωστών τουλάχιστον - προβλημάτων.

 

Στη συσκευή μου, παρατήρησα μια αύξηση της απόκρισης σε όλες τις “κινήσεις” μου και η συνολική εντύπωσή μου είναι πως μιλάμε για την πιο “βελτιστοποιημένη” έκδοση iOS, ever.

 

 

 

 

 

 

Ακόμα και το Night Shift (θα αναφερθούμε στη συνέχεια), δείχνει έτοιμο να αποτελέσει τον μόνιμο τρόπο φωτισμού του iPhone, για τις βραδινές ώρες. Ενώ περίμενα πως τα χρώματα της οθόνης κατά τη λειτουργία του θα ήταν κάπως …απόκοσμα και ψεύτικα, η πραγματικότητα - ευτυχώς - με διέψευσε. Τώρα, για το αν όντως αυτή η λειτουργία βοηθά πραγματικά στην βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου μας, αυτό είναι κάτι που θα φανεί εν καιρώ. Δεν είναι δυνατόν να παραχθούν συμπεράσματα τόσο γρήγορα, πόσο μάλλον αν μιλάμε για μία μόνο βραδιά δοκιμής.

 

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κυριότερα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης.

 

 

 

 

Night Shift

 

 

Πρόκειται για ένα feature που η Apple προβάλλει έντονα. Ξεκινώντας με βάση πως το τεχνητό φως διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό μας, κατά τις βραδινές ώρες, η συσκευή “αποβάλει” τις μπλε αποχρώσεις, οι οποίες και ευθύνονται κυρίως για αυτές τις διαταραχές.

 

Ομολογώ πως τα χρώματα κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας γίνονται αρκετά ξεκούραστα στο μάτι. Ενεργοποίησα την υπηρεσία μέσω του Κέντρου Ελέγχου, με μία μόνο κίνηση. Στη συνέχεια, πλοηγήθηκα στις Ρυθμίσεις, στην ενότητα “Οθόνη και ταπετσαρία”, στην υποενότητα “Night Shift” και την ενεργοποίησα σε μόνιμη βάση. Οι προ-επιλεγμένες ώρες λειτουργίας του Night Shift είναι μεταξύ 22:00 και 07:00, ή από την δύση του ηλίου, έως και την ανατολή.

 

Σημειώσεις

 

Για κάποιους πρόκειται για μία πολύ σημαντική βελτίωση. Πλέον, μπορούμε να κλειδώνουμε τις σημειώσεις μας με συνθηματικό ή μέσω του Touch ID.

 

 

 

 

Κατά κοινή ομολογία, πρόκειται για μία λειτουργία που θα θέλαμε να είναι διαθέσιμη σε κάθε εφαρμογή, όπως στα μηνύματα και τις φωτογραφίες μας. Ελπίζω πραγματικά, αυτή η κίνηση της Apple να αποτελεί απλά τον “προπομπό” μίας γενικότερης και σε μεγαλύτερο βαθμό χρήσης συνθηματικών και δακτυλικών αποτυπωμάτων για το κλείδωμα των εφαρμογών που θα επιθυμεί ο κάθε χρήστης.

 

 

Υγεία

 

 

Η εφαρμογή Υγεία είναι πλέον εντελώς ανανεωμένη. Με διαφορετικό τρόπο απεικόνισης στα γραφήματα, με πιο εύκολο τρόπο αναζήτησης εφαρμογών τρίτων, πιο βολικά μενού και την εμφάνιση των δεδομένων (απόσταση, στόχοι κλπ) του Apple Watch, αποτελεί ένα ουσιαστικό update, το οποίο έχει ενδιαφέρον, για όσους τουλάχιστον χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

 

 

Λοιπές βελτιώσεις

 

 

 

Με το μότο "Η τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει την εκπαίδευση”, η Apple βελτιστοποίησε τις λειτουργίες που άπτονται της οργάνωσης κυρίως των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως περιμένω πρώτα να δω σχετικές πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή και μεμονωμένων εκπαιδευτικών και στη χώρα μας. Mετά, μπορούμε να δούμε και τις τεχνικές λεπτομέρειες…

 

Οι πρώτες εντυπώσεις μου σχετικά με τη διάρκεια της μπαταρίας είναι θετικές, αλλά λόγω της πολύ μικρής περιόδου δοκιμών, δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Αν οι εντυπώσεις μου είναι και σωστές, θα το δείξει ο χρόνος.

 

Επίσης, η Apple πρόσθεσε “Quick Actions”, δηλαδή περισσότερες επιλογές στις εφαρμογές της μέσω του 3D Touch. Νέες “ενέργειες” εμφανίζονται κατά την έντονη πίεση στα εικονίδια των εφαρμογών του Καιρού, των Ρυθμίσεων, της Πυξίδας, της Υγείας και άλλων.

 

 

Επίλογος - Πρώτες εντυπώσεις

 

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη αναβάθμιση και για πολλούς αυτή η έκδοση θα έπρεπε να αποτελεί την iOS 9.0 και όχι την τρίτη major αναβάθμιση.

 

Σε πολλούς τομείς (όπως της διάρκειας της μπαταρίας και του Night Shift) θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε πραγματικά το εύρος της αποτελεσματικότητάς τους.

 

Συνολικά όμως, μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ταχύτητα, έξοχη απόκριση, επιμονή στη λεπτομέρεια και απλότητα. Αυτά δεν είναι άλλωστε και τα χαρακτηριστικά που ανέκαθεν πρέσβευε η Apple;

 

 

by Kostthem