Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone SE - Οι πρώτες εντυπώσεις

 

 

 

Το νέο iPhone SE της Apple βρίσκεται ήδη στα χέρια των καταναλωτών. Εξάλλου, ώρες απέμειναν από την επίσημη κυκλοφορία του και στη χώρα μας. Μετά από πολύ καιρό, η εταιρία αποφάσισε να προσφέρει μία top συσκευή, στην (ολοένα και μικρότερη) κατηγορία των τεσσάρων ιντσών. Μπορεί κάποτε ένα τετράιντσο τηλέφωνο να ήταν έως …μεγάλο, πλέον όμως αυτή η κατηγορία των συσκευών ονομάζεται mini.

 

 

Benchmarks

 

 

Αν και είναι λίγο νωρίς, τα πρώτα αποτελέσματα από τα benchmarks άρχισαν να καταφθάνουν. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μία ταχύτατη συσκευή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το SE, “φοράει” τον ίδιο επεξεργαστή με τα 6s και 6s Plus, αλλά και να συνυπολογίσουμε την χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του, κάτι που “επιτρέπει” στη συσκευή να επιτυγχάνει εξαιρετικά σκορ στις διάφορες μετρήσεις.

 

Είμαστε σίγουροι πως κανένας χρήστης δεν πρόκειται να παραπονεθεί για την απόκριση και την ταχύτητα της συσκευής. Συμπληρωματικά, αναμένω να “κοντράρει στα ίσια” και τις επόμενες ναυαρχίδες του Android οικοσυστήματος.

 

Οι εντυπώσεις

 

Καλά τα νούμερα, αλλά - όπως μας έχει αποδείξει η Apple - αυτό που μετράει περισσότερο είναι η εμπειρία του χρήστη. Μελετήσαμε όλα τα διεθνή fora και καταγράψαμε τα σχόλια και τις εντυπώσεις των χρηστών. Διαβάσαμε επίσης όλα τα επίσημα hands-on και κωδικοποιήσαμε τα συμπεράσματα:

    Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα με το ένα χέρι (κάτι που φυσικά αναμέναμε, δεν έχει σχεδιαστικές διαφορές από το iPhone 5s)

    Η αίσθηση του κρατήματος είναι κορυφαία και δεν εμπνέει ανασφάλεια στον χρήστη για πιθανή της πτώση

    Πολλοί χρήστες που έχουν δοκιμάσει το 3D Touch σε άλλες συσκευές παραπονιούνται πως είναι μία έλλειψη που είναι έντονα αισθητή κατά τη χρήση της συσκευής

    Πολλοί εξακολουθούν να προτιμούν το συγκεκριμένο design έναντι αυτού της σειράς “6”

    Μικρή μερίδα χρηστών παραπονέθηκε για το φωτισμό της οθόνης, αναφέροντας πως έχει κάποιες ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις

    Η διάρκεια της μπαταρίας είναι εμφανώς βελτιωμένη από αυτή του iPhone 5s (για αρκετούς και έναντι του iPhone 6s)

    Η συσκευή δείχνει μικρότερες αντοχές κατά την επαφή της με το νερό, συγκριτικά με τη σειρά “6”

 

 

 

 

 

Πρώτα συμπεράσματα

 

Σε γενικές γραμμές το νέο, iPhone SE, είναι ό,τι περιμέναμε. Πρόκειται για μία ναυαρχίδα, στις τέσσερις ίντσες. Το design του επανέφερε τις παλιές συζητήσεις περί ανωτερότητας έναντι του iPhone 6 (η σύγκριση γινόταν με το 5s, κατά την κυκλοφορία του iPhone 6) και αρκετοί πλέον υποστηρίζουν ανοικτά πως το συγκεκριμένο design είναι το καλύτερο που μας παρουσίασε ποτέ η Apple.

 

Για την ταχύτητα και την απόκρισή του, διαβάσαμε τα αναμενόμενα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά γρήγορη συσκευή που, σε συνδυασμό με την ανάλυση της οθόνης της, αποτελεί την πιο “σβέλτη” πρόταση της αγοράς, με διαφορά.

 

Επιπροσθέτως, θεωρώ πως η αποδεδειγμένη πλέον διάρκεια της μπαταρίας της συσκευής, θα άρει τις επιφυλάξεις και των πιο δύσπιστων.

 

Τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές. Που όμως, δεν είναι τόσο καλά, όπως αυτά του iPhone 6s, κάτι που σίγουρα αναμέναμε. Πιστεύω πως για την Apple το iPhone SE αποτελεί ένα “μπάλωμα”. Τι εννοώ: οι πωλήσεις του θα είναι αρκετές για να καλύψει την γενικότερη αναμενόμενη πτώση των πωλήσεων και να μειώσει ή εξαλείψει τις αρνητικές τάσεις.

 

Αν η Apple έχει στα σκαριά ένα iPhone 7 - έκπληξη, τότε το iPhone SE αποτελεί μία καλή κίνηση. Αν όχι, τότε μάλλον απλά θα αποτελέσει την απαρχή της καθόδου.

 

Σε κάθε περίπτωση το 2016 αναμένεται ενδιαφέρον και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το τι θα δούμε τα χρόνια που έρχονται. 

 

 

Πριν αποκτήσετε το iPhone SE, μπορείτε να πουλήσετε την παλιά σας συσκευή στο iWant2.g

 

 

by Kostthem