Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone SE vs iPhone 6s

 

 

 

Να και η πρώτη Αγγελία : iPhone SE 64 GB Rose Gold + Tempered Glass + Θήκη : 580  ευρώ.  

 

 

Μια πρώτη ματιά:

 

Πρόσφατα ο Αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε τη διάθεση της ολοκαίνουργιας συσκευής με το όνομα iPhone SE (Special Edition).

Πρόκειται για ένα κινητό 4 ιντσών το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα reviews, αλλά και των ήδη αρκετών προ κυκλοφορίας του φημών, φαίνεται να αντικαθιστά το iPhone 5s.

Αν και η Apple τα δύο τελευταία έτη φαίνεται πως θέλει να δώσει μιαν άλλη πνοή στο μέγεθος των συσκευών της λόγω ανταγωνισμού με τις κορυφαίες συσκευές του Android οικοσυστήματος, εντούτοις κάνει την έκπληξη κυκλοφορώντας μια συσκευή με βολικό μέγεθος και αρκετά τερατώδες hardware.

Το νέο iPhone SE διατηρεί το καλούπι του 5s αλλά ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του 6s στο εσωτερικό του. Από την άλλη, το ήδη γνωστό 6s είναι ένα κινητό με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος (4,7 ίντσες) και θα μπορούσαμε να πούμε με κάπως πιο νεωτερικό σχεδιασμό ενσωματώνοντας παράλληλα (σχεδόν) κάθε νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να διαθέσει η εταιρεία.

 

Τι έχει όμως να ζηλέψει η φρέσκια συσκευή της εταιρείας από την ήδη υπάρχουσα ναυαρχίδα;

 

Σχεδιασμός:

 

Το νέο iPhone έρχεται με διαστάσεις 123.8 x 58.6 x 7.6 mm κάτι που του προσδίδει σαφέστατα το αρκετά τετραγωνισμένο και κατά πολλούς άκομψο design του προκατόχου του. Όπως είναι αναμενόμενο, εδώ το 6s υπερέχει αφού είναι μία συσκευή αρκετά προσεγμένη χωρίς ιδιαίτερες ατέλειες, αρκετά λεπτότερη και αισθητά ομορφότερη. Ως προς τα χρώματα και οι δύο συσκευές παρέχονται στα γνωστά Διαστημικό γκρι, Ασημί, Ροζ χρυσό και Χρυσό. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το υλικό κατασκευής της νέας συσκευής ακολουθεί πιστά τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας αφού αποτελείται από αλουμίνιο ως προς τα περιφερειακά και από γυαλί στην οθόνη, κάτι που φυσικά ήδη έχουμε δει στο 6s.

 

 

 

Oθόνη:

 

Το νέο iPhone έρχεται με οθόνη Retina και με ανάλυση 640 x 1136 pixels και με πυκνότητα 326 ppi. Aυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προτέρημα εδώ είναι ότι η πυκνότητα των pixels σίγουρα προσδίδει μια άλλη αίσθηση στην μικρή οθόνη αφού στο 6s ναι μεν έχουμε καλύτερη ανάλυση ως φυσικό επακόλουθο του μεγέθους της οθόνης, αλλά παράλληλα βλέπουμε και εκεί τα 326 ppi, τακτική που απογοήτευσε πολλούς μιας και περίμεναν κάτι καλύτερο. Ως προς τα επιμέρους, πρέπει να τονίσουμε την ύπαρξη της τεχνολογίας του 3D Touch στο 6s κάτι που λείπει από το SE.

 

Εσωτερικό:

 

Εδώ μάλλον το SE δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το 6s. Τα πράγματα λίγο πολύ είναι ίδια. Συνοπτικά λοιπόν, η νέα συσκευή έρχεται με τον επεξεργαστή Α9 και τον συνεπεξεργαστή Μ9 που είναι ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει αυτή τη στιγμή η Αμερικανική εταιρεία. Ως προς την RAM, αν και οι κακές γλώσσες ήθελαν μία συσκευή με 1GB RAM, τελικά η Apple  έκανε την έκπληξη και εφοδίασε το SE με 2GB RAM όπως έκανε για πρώτη φορά με την σειρά 6s και 6s Plus. Τα γραφικά τα έχει αναλάβει η PowerVR GT7600, η οποία είναι ενσωματωμένη και στο 6s. Επιπλέον, η νέα συσκευή “φοράει” Touch ID, αξελερόμετρο, πυξίδα, γυροσκόπιο καθώς και αισθητήρα εγγύτητας. Κάτι άλλο που πρέπει να αναφερθεί είναι και το θέμα της μπαταρίας αφού το SE έρχεται, αναμενόμενα βέβαια, με 1642 μιλιαμπερόρια σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, 5s, που περιοριζόταν στα 1560. Συνδυαστικά, με τον εξελιγμένο επεξεργαστή σίγουρα περιμένουμε να δούμε μια αρκετά ικανοποιητική αυτονομία και παρόμοια νούμερα με αυτά του 6s το οποίο “φοράει” μπαταρία στα 1715 μιλιαμπερόρια.

                                          

Κάμερα:

 

   Οπίσθια Κάμερα iSight

 

Πατώντας στα χνάρια του 6s, το SE δεν θα μπορούσε να υστερεί σε τίποτα και στο θέμα της κάμερας. Ως προς την οπίσθια κάμερα, το SE είναι εξοπλισμένο με την κάμερα του 6s, αυτής των 12 MP με λειτουργία Live Photos, αυτόματη εστίαση, λήψη πανοράματος έως 63 MP, διπλό Led φλας καθώς και ανίχνευση προσώπων και χαμόγελων. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη video καθώς το SE έχει τη δυνατότητα λήψης σε 720p στα 240 fps, 1080p στα 120 fps, 720p στα 30 αλλά και 60 fps ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η δυνατότητα λήψης 4Κ Video.

 

   Εμπρόσθια κάμερα Face Time

 

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως δυσάρεστα για το SE έναντι του 6s αφού έρχεται με κάμερα στα 1.2 MP, συγκριτικά με την 5 MP κάμερα του 6s. Όπως όλα δείχνουν όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα για το καινούργιο iPhone αφού το εμπρόσθιο φλας φαίνεται να σώζει την κατάσταση. Ως προς την λειτουργία λήψης βίντεο να πούμε ότι υποστηρίζει λήψη στα 720p στα 30 fps όπως και το 6s καθώς και λειτουργία Face Time είτε μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας είτε μέσω Wi Fi.

 

 

 

 

 

Συνδεσιμότητα:

 

Η νέα συσκευή της Apple και σε αυτόν τον τομέα δεν διαφέρει σε τίποτα από το 6s. Υποστηρίζει όλα τα γνωστά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας καθώς και LTE (4G). Υποστηρίζονται επίσης λειτουργίες GPS καθώς και το ΝFC, μόνο για χρήση στο Apple Pay. H συσκευή όπως όλες σχεδόν οι 4G συσκευές, δεν υποστηρίζει ραδιόφωνο.

 

Τιμή:

 

Το νέο iPhone SE κυκλοφορεί στη χώρα μας στην επίσημη τιμή των 499(16 GB) και 599(64 GB).

 

Συμπέρασμα:

 

Αν είστε κάτοχος του 5s και λάτρης των βολικών κινητών από πλευράς μεγέθους, σίγουρα αυτή η συσκευή θα σας εντυπωσιάσει αφού θα συνδυάσετε ευχρηστία και τρομερές επιδόσεις. Σίγουρα πρόκειται για μια συσκευή “value for money”, αφού ενσωματώνει τελευταία τεχνολογία σε μια αρκετά καλή τιμή για τα συνηθισμένα μέχρι τώρα κοστολόγια της εταιρείας. Επιπλέον, για τους κατόχους του iPhone 6 που θέλουν να αναβαθμίσουν σε κάτι πιο καινούργιο, το SE σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί μία από τις επιλογές τους. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία αξιόλογη συσκευή που σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ναυαρχίδα που ακούει στο όνομα iPhone 6s 

 

ps: Πριν αποκτήσετε το νέο iPhone SE, μπορείτε να πουλήσετε το παλιό σας εδώ, iWant2.gr 

 

by DimTriant