Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iOS 9.3.2 beta 1 : Εγκρίνεται ή όχι ;

 

 

Λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία της τελευταίας επίσημης αναβάθμισης της έκδοσης 9.3, της 9.3.1, η Apple διέθεσε κιόλας την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της αμέσως - όπως φαίνεται - επόμενης αναβάθμισης που ετοιμάζει και που δεν θα είναι άλλη από την 9.3.2.

 

Στις 21 Μαρτίου δόθηκε στο κοινό η μεγάλη αναβάθμιση iOS 9.3, η οποία παρά τις αρκετές beta που είχαν προηγηθεί, είχε ακόμα κάποιες “ασθένειες” με κυριότερη αυτή του Safari. Υπήρξαν προβλήματα με ανοίγματα συνδέσμων, κάτι που έκανε κάποιες εφαρμογές να μην ανταποκρίνονται. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, με σκοπό να επιδιορθώσει το bug αυτό, η Apple διέθεσε την πρώτη αναβάθμιση της έκδοσης 9.3.1 η οποία φαίνεται να διόρθωσε τα προβλήματα της αρχικής έκδοσης. Και εδώ όμως τα παράπονα δεν έλειψαν, κυρίως για τη μειωμένη απόδοση της μπαταρίας.

 

 

IOS 9.3.2 beta 1 :

 

Στις 7 Απριλίου, η Apple διέθεσε στους beta testers την πρώτη δοκιμαστική έκδοση iOS 9.3.2. Πρόκειται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για μία έκδοση η οποία δεν φέρνει καινούργιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, αλλά προσβλέπει σε βελτιώσεις στην απόδοση και στην σταθερότητα του λειτουργικού, καθώς και σε επιδιορθώσεις προβλημάτων της τελευταίας επίσημης έκδοσης 9.3.1. Έτσι λοιπόν, εμείς με την πρώτη ευκαιρία εγκαταστήσαμε και ''τρέξαμε'' την 9.3.2 και σας παραθέτουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

 

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περιμένει από την πρώτη κιόλας δοκιμαστική έκδοση την τελειότητα και σίγουρα η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και στην παρούσα φάση. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου εγκαταστήσαμε σε ένα iPhone 6s Plus το νέο λογισμικό. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να δω “κάτι καλύτερο” μιας και αναφέρονται γενικές βελτιώσεις, αλλά τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.

 

 

 

 

 

Aπό τα πρώτα κιόλας λεπτά παρατήρησα βασικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν, όπως η μη απόκριση της κάτω μπάρας εργασιών με την οποία ενεργοποιούνται κάποιες βασικές λειτουργίες (Wi-Fi, Bluetooth κλπ ), αλλά και πρόβλημα με το hοme button το οποίο δεν λειτουργεί για έξοδο στο αρχικό μενού, αλλά αποκρίνεται μόνο σε διπλό πάτημα για task killing (κλείσιμο των ανοικτών εφαρμογών). Επιπλέον, αν και σύνηθες για beta εκδόσεις, παρατήρησα την ''νεκρή'' λειτουργία κάποιων εφαρμογών κάποιες εκ των οποίων είτε λειτουργούν σπασμωδικά είτε καθόλου. Σε αυτό το σημείο να πω ότι κάνοντας ένα hard reset η κατάσταση φάνηκε να βελτιώνεται αρκετά, τουλάχιστον με το Κέντρο Ελέγχου και το Home button αλλά, η χαρά μου δεν κράτησε για πολύ μιας και δεν άργησαν να εμφανιστούν τα προβλήματα ξανά. Αυτά για τα βασικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν.

 

Ως προς τα θετικά, θέλω να πω ότι δεν είναι λίγα αλλά και πάλι δεν είναι τόσο ουσιαστικής σημασίας όσο είναι τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αρχικά φαίνεται, τουλάχιστον στη δική μου συσκευή, να βελτιώθηκε το bug που είχε προκύψει με το Game center, καθώς και οι λειτουργίες του 3D Touch που αντιμετώπιζαν προβλήματα κολλημάτων σε οριζόντια θέση της οθόνης (landscape mode). Στα θετικά επίσης, αξιοσημείωτη είναι η απόδοση της μπαταρίας η οποία έχει παρουσιάσει σχετική βελτίωση συγκριτικά με την 9.3.1 .

 

Συμπερασματικά:

 

Αν θέλετε τη γνώμη μου για το αν θα πρέπει να εγκαταστήσετε την παρούσα έκδοση, νομίζω πως η απάντηση είναι προφανής και ξεκάθαρη. Στο παρόν στάδιο νομίζω πως καλό είναι για τους χρήστες να μην μπουν σε περιπέτειες και να φροντίσουν να μείνουν μακριά από την παρούσα αναβάθμιση. Η απάντηση προκύπτει σαφώς από το γεγονός ότι τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα είναι σοβαρά και σίγουρα θα δημιουργήσουν αρκετές δυσκολίες στην καθημερινή, αλλά και σε πιο εξειδικευμένη χρήση. Σίγουρα με την πάροδο των αναβαθμίσεων η κατάσταση θα είναι καλύτερη, αλλά μέχρι τότε υπομονή και beta... ούτε για αστείο.

 

 

By  DimiTriant