Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Σε πτώση οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών

 

 

Στα τέλη του Απρίλη αναμένουμε την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Apple. Ενώ όλοι έχουμε εστιάσει στην αναμενόμενη πλέον πτώση των πωλήσεων για το iPhone και με σχετική σιγουριά μεγαλύτερη πτώση για τα iPad, μάλλον τα νέα από τις πωλήσεις υπολογιστών Mac θα είναι πιο ευχάριστα.

 

 

Αποστολές Προσωπικών Υπολογιστών, Q1’16 - Σύνολο αγοράς

 

 

Οι αναλυτές της Gartner, έδωσαν στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 (Q1’ 16). Τα νέα, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι εξαιρετικά για την Apple.

 

Ενώ ο κλάδος συνολικά αντιμετωπίζει προβλήματα, η επίδοση της Apple ήταν τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη, σημειώνοντας οριακή αύξηση στις αποστολές των υπολογιστών της. Συνολικά, πωλήθηκαν περίπου 65 εκατομμύρια PCs και τα 4,6 εκατομμύρια αφορούσαν υπολογιστές Mac.

 

Με αυτή της την επίδοση η Apple απέσπασε το ποσοστό του 7,1% επί των πωλήσεων, σημειώνοντας άνοδο από το αντίστοιχο περσινό ποσοστό (6,4%).

 

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, οι συνολικές αποστολές προσωπικών υπολογιστών είχαν ανέλθει σε περίπου 72 εκατομμύρια μονάδες. Το ποσοστό της πτώσης (YoY) αγγίζει το (αρκετά σημαντικό) 10%!

 

 

 

 

 

Φυσικά, τα tablets δεν προσμετρώνται σε αυτές τις αναλύσεις, καθώς, τυπικά, δεν αποτελούν προσωπικούς υπολογιστές. Ίσως εκεί να βρίσκεται και η απάντηση για τη συνεχόμενη πτώση των πωλήσεων. Δεν θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε οικονομικούς παράγοντες - αν θέλουμε να μεταφράσουμε αυτή τη συνεχή πτώση - αλλά και στη δημοφιλία των ταμπλετών. Αρκετοί χρήστες καλύπτονται απόλυτα από τις δυνατότητες των ταμπλετών και δεν αισθάνονται την ανάγκη να προβούν σε αγορά και προσωπικού υπολογιστή.

 

Οι πωλήσεις της Apple δείχνουν για μία ακόμη φορά ισχυρές αντιστάσεις στις παγκόσμιες αρνητικές τάσεις, αν και, τα tablet που κατασκευάζει, είναι ακόμα - και παρά την πτώση στις πωλήσεις τους - τα δημοφιλέστερα της αγοράς.

 

Στην πρώτη θέση συναντάμε για μία ακόμη φορά τη Lenovo, η οποία παρέδωσε μικρότερο αριθμό PCs, αλλά λόγω της μεγαλύτερης ποσοστιαίας πτώσης του συνόλου της αγοράς, ανέβασε το μερίδιό της κατά μισή μονάδα. Την υπόλοιπη πεντάδα πλαισιώνουν η HP, η Dell, η Asus και η Apple. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Apple μόνο κατά τα τελευταία χρόνια κατάφερε να εισχωρήσει στο top 5, σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο αριθμός των πωλήσεών της ήταν αξιόλογος μόνο στην Αμερική.

 

Αποστολές Προσωπικών Υπολογιστών, Q1’16 - Ηνωμένες Πολιτείες

 

Η Gartner εξέδωσε ξεχωριστά στοιχεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και εδώ συναντάμε περίπου την ίδια εικόνα. Οι πωλήσεις της Apple παρέμειναν σταθερές, ενώ το σύνολο της αγοράς συρρικνώθηκε κατά 6,6%. Αυτό, επέτρεψε στην Apple να βελτιώσει τη διείσδυσή της σχεδόν κατά μία μονάδα (0,8%).

 

Η Dell εντυπωσίασε, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την HP, αυξάνοντας το μερίδιό της κατά 2,4 μονάδες.

 

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Lenovo, η Apple που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και η Asus. Τα αποτελέσματα της Lenovo (τουλάχιστον σύμφωνα με τους αναλυτές) ήταν εντυπωσιακά και με άνοδο της τάξης του 15%, εκτόπισε την Apple από την τρίτη θέση.

 

Αυτές ήταν οι τάσεις για τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο του 2015. Εμείς, αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα από την Apple, τα οποία αυτή τη φορά παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς για πολλούς θα αποτελέσουν την “αρχή της καθόδου”. Όπως δείχνουν τα στοιχεία βέβαια, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τις πωλήσεις υπολογιστών Mac.

 

by Kostthem