Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Apple ID: Επεξήγηση της υπηρεσίας και οδηγός δημιουργίας λογαριασμού

 

 

iCloud, Apple ID, iTunes, iBooks Store, Apple Music, iMessages, FaceTime. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά διαφορετικά services της Apple, αλλά το νόημα του κειμένου μας δεν είναι αυτό. Σε άλλο μας κείμενο, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε την υπηρεσία της Apple, iCloud (http://www.iwant2.gr/el/blog/104/icloud-katanoisi-kai-xrisi-tis-ypiresias/) και σε αυτό, θα δούμε τι ακριβώς είναι το Apple ID, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό, αλλά και να δούμε τη συσχέτισή του με τις υπηρεσίες που προαναφέραμε.

 

 

Τι είναι το Apple ID;

 

Το Apple ID, είναι η “ταυτότητά” μας, σε σχέση με την εταιρεία Apple. Αυτή είναι η τυπική απάντηση. Τώρα θέλω να προσέξετε και την ουσιαστική: το Apple ID, είναι το εισιτήριό μας για όλες τις υπηρεσίες της Apple. To χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα iMessages στην “i” συσκευή μας (ή στον υπολογιστή μας Mac), να κάνουμε μία κλήση FaceTime από τον Mac μας (ή το iPad μας) και γενικότερα όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες της Apple.

 

Ασφαλώς, η εισαγωγή των στοιχείων μας απαιτείται μόνο κατά την πρώτη χρήση της εκάστοτε υπηρεσίας και είναι λογικό μερίδα των χρηστών να μην θυμάται πως κάποτε είχε εισάγει τα Apple ID διαπιστευτήρια (credentials).

 

Κρατάμε την ουσία. Δημιουργούμε Apple ID όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε υπηρεσία της Apple.

 

 

Τρόποι δημιουργίας Apple ID:

 

  Κατά την αρχικοποίηση (στα ελληνικά, κατά το …σετάρισμα) μίας νέας Apple συσκευής

  Μέσω του site: https://appleid.apple.com/el_GR και επιλέγοντας “Δημιουργία του Apple ID σας”

  Κατά την προσπάθεια αγοράς προϊόντος σε ένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της εταιρίας (iTunes, App Store, iBooks, Mac App Store κοκ) θα σας ζητηθούν τα στοιχεία εισόδου σας, αλλά και η επιλογή δημιουργίας λογαριασμού Apple ID

 

 

Η ιστοσελίδα δημιουργίας και διαχείρισης του Apple ID μας

 

 

Δημιουργία Apple ID:

 

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά, τη διαδικασία δημιουργίας ενός Apple ID λογαριασμού:

 

Πλοηγούμαστε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας (https://appleid.apple.com/el_GR) και επιλέγουμε “Δημιουργία του Apple ID σας”

 

 

Αμέσως μετά, θα πρέπει να συμπληρώσουμε τη φόρμα με τα στοιχεία που θα μας ζητηθούν, όπως το mail μας (το οποίο μετέπειτα θα είναι και το Apple ID μας), τον κωδικό (τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες, ένα κεφαλαίο χαρακτήρα, ένα πεζό και έναν αριθμό), καθώς και να απαντήσουμε στις τρεις ερωτήσεις ασφαλείας. Προσοχή, απομνημονεύστε τις απαντήσεις, θα τις χρειαστούμε για την “ενεργοποίηση επαλήθευσης δύο βημάτων”.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά, θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τον κωδικό ασφαλείας, που θα έχει σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσαμε.

 

 

 

 

 

 

Ενεργοποίηση επαλήθευσης δύο βημάτων:

 

Το Apple ID μας, έχει δημιουργηθεί. Όμως, προτείνω σε όλους να ενεργοποιήσουν άμεσα την “επαλήθευση δύο βημάτων”. Είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας που πρέπει όλοι μας να έχουμε ενεργοποιημένη (θα επανέλθουμε με αναλυτικό άρθρο, προς το παρόν “κρατήστε” το γεγονός πως με την ενεργοποίησή της, κανείς δεν θα μπορεί από άλλη συσκευή να προσποιηθεί πως “είναι εσείς” ακόμα και αν ξέρει τα στοιχεία εισόδου σας).

 

 

 

 

 

Επιλέγουμε “Έναρξη”, στην ενότητα “Επαλήθευση δύο βημάτων”

 

 

 

 

Θα χρειαστεί να απαντήσουμε σε δύο από τις ερωτήσεις ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προχωρώντας στη διαδικασία, θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τον αριθμό του τηλεφώνου μας, όπου και θα μας αποσταλεί ένας κωδικός, τον οποίο και θα πρέπει να εισάγουμε στο αντίστοιχο πλαίσιο, όταν αυτό μας ζητηθεί. Τώρα πια, όποτε κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας, θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό που θα σταλεί στο κινητό σας.

 

 

 

 

 

Μέρος της διαδικασίας αποτελεί η απομνημόνευση (ok, η σωστή φύλαξη) του μοναδικού κλειδιού ανάκτησης. Ως “επόμενο βήμα”, αλλά κυρίως ως απόδειξη της “προσοχής” μας, θα πρέπει να το εισάγουμε στην επόμενη οθόνη.

 

 

 

 

 

 

Είμαστε έτοιμοι! Όχι μόνο δημιουργήσαμε τον Apple ID λογαριασμό μας, αλλά ενεργοποιήσαμε και την “επαλήθευση δύο βημάτων”. Μην αφήσετε το δεύτερο βήμα για να το κάνετε σε …δεύτερο χρόνο. Στατιστικά, αν δεν το κάνετε τη στιγμή της δημιουργίας του λογαριασμού, το πιθανότερο είναι να μην το κάνετε ποτέ.

 

 

Επίλογος

 

Είδαμε μαζί τον τρόπο δημιουργίας λογαριασμού ενός Apple ID, μέσω της σχετικής φόρμας της ιστοσελίδας της Apple. Όπως προαναφέραμε, μέσω αντίστοιχων διαδικασιών, ο λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί και με άλλους τρόπους, όπως μέσω της ειδικής φόρμας κατά την αρχικοποίηση μίας νέας συσκευής.

 

Μέσω της ενεργοποίησης της επαλήθευσης δύο βημάτων, φροντίσαμε επίσης ο λογαριασμός μας να είναι ασφαλισμένος.

 

Τώρα, όταν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες της Apple, αρκεί να εισάγουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Κάποιοι από τους αναγνώστες μας, που δεν είναι κάτοχοι ενός Apple Device, πιθανώς αναρωτιόνται σε τι μπορεί αυτός ο λογαριασμός να τους χρησιμέψει. Θα τους προτείναμε να κατεβάσουν το iTunes στο PC τους και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας (http://www.apple.com/music/membership/) να ενεργοποιήσουν τους τρεις δωρεάν μήνες της υπηρεσίας Apple Music, που δικαιούνται ως μέλη της Apple κοινότητας.

 

 

 

 

 

by Kostthem