Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Όλα όσα γνωρίζουμε για το Apple Car

 

 

 

Εισαγωγή:

 

Πρόκειται για το “next big thing” του κολοσσού της τεχνολογίας, Apple. Αν και δεν το αναμένουμε πριν το 2020, η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σίγουρα αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για την εταιρεία. Αρχικά, μου είχε φανεί σαν μία ακόμη φήμη που θα διαψευστεί. Οι φήμες όμως ήταν συνεχείς, με την πάροδο του χρόνου πιο συγκεκριμένες και γεγονότα όπως οι ασαφείς δηλώσεις των μεγαλοστελεχών της Apple αλλά και οι συνεχείς προσλήψεις για το Apple Car Team, μάλλον επιβεβαιώνουν το project.

 

 

Αυστριακή κατασκευή

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες και με βάση πηγές που εδράζουν στη Γερμανία, η κατασκευάστρια εταιρεία του Apple Car, θα είναι η γερμανική Magna. Η έδρα της είναι στην Αυστρία και ειδικεύεται στην κατασκευή αυτοκινήτων ειδικών εκδόσεων, περιορισμένων - συνήθως - τεμαχίων. Μεταξύ άλλων, η Magna έχει κατασκευάσει την BMW X3, αλλά και το Mini Paceman.

 

 

Η Apple, φέρεται να έχει αποφασίσει να μην απευθυνθεί σε κατασκευαστές στην Κίνα, αλλά να εστιάσει την προσοχή της στην αγορά της Γερμανίας και της Αυστρίας. Δεν είναι τυχαίο πως εκεί κατασκευάζονται τα κορυφαία και πιο “μοναδικά” μοντέλα αυτοκινήτων.

 

 

Αν και το τμήμα κατασκευής μπαταριών της Magna έχει εξαγοραστεί από τη Samsung, αυτό, σύμφωνα με την αναφορά της Frankfurter Allgemeine, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους υπευθύνους της Apple που πρόσφατα ταξίδεψαν στην Αυστρία προκειμένου να έχουν δια ζώσης συζητήσεις με τον αυστριακό κατασκευαστή.

 

 

 

 

 

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το Apple Car

 

    Την ύπαρξη του project έχουν εμμέσως παραδεχθεί τα στελέχη της Apple, πολλάκις

    Το κωδικό όνομα του project είναι “Titan

    Έχει συσταθεί ένα “κρυφό εργαστήριο” στο Βερολίνο από 15-20 υπερ-επιτυχημένα στελέχη που προέρχονται από τη γερμανική αγορά

    Η πλειοψηφία των δοκιμών του Apple Car (θα) γίνονται σε μυστικές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια

    Θα κατασκευάζεται στην Αυστρία (εναλλακτικά, στη Γερμανία)

    Αυτή τη στιγμή απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Apple Car Project

    Θα είναι ηλεκτροκίνητο

    Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει και η δυνατότητα της αυτόματης οδήγησης (self driving), αν και ακόμα δεν είναι κάτι που θεωρείται ως δεδομένο

    Αναμένεται κοντά στο 2020

    Θα απευθύνεται στο high end κομμάτι της αγοράς. Δηλαδή θα είναι εξωπραγματικά ακριβό για τα δικά μας δεδομένα

 

 

 

Προβληματισμοί…

 

 

Είμαι πολύ επιφυλακτικός με το όλο project. Ένα αυτοκίνητο, πρέπει να παραδοθεί στον καταναλωτή με όσο το δυνατόν λιγότερα κατασκευαστικά προβλήματα. Κανένας αγοραστής δεν θα μείνει ικανοποιημένος αν του παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειαστεί να αναμένει… update για την επίλυσή του!

 

Επιπροσθέτως, η κατασκευή ενός αυτοκινήτου δεν απαιτεί εμπειρία μόνο από τους καλοπληρωμένους υπευθύνους του σχεδιασμού του. Χιλιάδες έμπειρα στελέχη ανά τον κόσμο, ελέγχουν συνεχώς κάθε βήμα της κατασκευής ενός αυτοκινήτου, από την αρχική ιδέα του σχεδιασμού του, μέχρι και την ολοκλήρωση της κατασκευής του, διασφαλίζοντας στον μέγιστο βαθμό την ασφάλεια του αγοραστή - επιβάτη. Ακόμα και αν κλειστεί κάποιο deal με έναν έμπειρο κατασκευαστή όπως η Magna, η υπόθεση “αυτοκίνητο” απαιτεί ελέγχους ποιότητας σε πολλά στάδια και κατ’ επέκταση τεράστια εμπειρία. Είναι πολύ πιθανό βέβαια, η Apple, μέσα από τις εκατοντάδες προσλήψεις που έχει κάνει για το project Titan, να έχει φροντίσει την επάνδρωση του συνόλου των τμημάτων της με εμπειρότατους τεχνικούς και managers, που θα καλύπτουν τον σχεδιασμό και τους ελέγχους στο σύνολο των “βημάτων” που απαιτούνται. Αυτό μένει να φανεί.

 

 

 

 

 

Τι έχει η Apple να προσφέρει;

 

 

Υπάρχουν όμως και τομείς όπου είμαι σίγουρος πως η Apple θα κάνει (και πάλι) τη διαφορά.

 

Σίγουρα, στον τομέα του σχεδιασμού, η Apple “έχει να δώσει” ιδέες στην αγορά του αυτοκινήτου. Επίσης, αναμένω πλήρη σύνδεση του οχήματος με συσκευές τεχνολογίας, όπως τα smartphones, σε βαθμό που δεν θα έχουμε ξανασυναντήσει. Δεν μπορώ να φανταστώ Apple Car και iPhone να μην συνεργάζονται απλά… τέλεια μεταξύ τους!

 

 

Updates: ναι, η έλευση του Apple Car θα σηματοδοτήσει πολλά νέα δεδομένα στο χώρο του αυτοκινήτου. Είναι κοντά η στιγμή που θα πηγαίνουμε το αυτοκίνητό μας (ή τέλος πάντων όσοι μπορέσουν να το αγοράσουν) στο service και η πρώτη ερώτηση που θα μας κάνουν θα είναι: “καλημέρα σας, ποια έκδοση φοράει;”. Εάν τα software updates θα αφορούν βοηθητικές λειτουργίες, τότε θα αποτελέσουν επανάσταση. Για τις σοβαρές λειτουργίες, είμαι αρνητικός…

 

 

Επίλογος

 

 

Ας είμαι ειλικρινής. Δεν θα μπορέσω να το αγοράσω ποτέ (δεν παίζω τζόκερ και λοιπά τυχερά παιχνίδια) και το πιθανότερο είναι πως ελάχιστοι από τους αναγνώστες μας θα μπορέσουν. Το πολύ 2-3.

 

Όμως, παρακολουθούμε τις εξελίξεις πιο πολύ από την τεχνολογική τους σκοπιά. Σίγουρα η Apple θα μας παρουσιάσει 2-3 features που θα μας αφήσουν με το στόμα ανοικτό. Αααααυτός ακριβώς είναι και ο λόγος. Αγαπάμε την τεχνολογία και αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο “ουάου”…

 

 

 

by Kostthem