Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone 7 με LTE chip της INTEL ?

 

 

Εισαγωγή

 

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι διαβάζοντας τον τίτλο θα παραξενεύτηκαν μιας και είναι αρκετά σκανδαλώδης. Η αλήθεια είναι πως όντως και εμείς διαβάζοντας την πληροφορία αυτή αρχίσαμε να μπαίνουμε σε σκέψεις.

 

Μια κόντρα δίχως τέλος

 

Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm έριξε καρφιά εναντίον της Apple την οποία φυσικά δεν ανέφερε στα λόγια του. Πιο συγκεκριμένα, ο Steve Mollenkopf  ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος πελάτης της εταιρείας θα αναθέσει το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής chip σε εχθρικό κατασκευαστή με αποτέλεσμα η Qualcomm να χάσει ένα από τα μεγαλύτερα και βασικότερα κέρδη της. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τα chip LTE, τα οποία η Apple τουλάχιστον την τελευταία τριετία τα προμηθεύεται μόνον από την Qualcomm.

 

Σύμφωνα με τα λόγια λοιπόν του Μollenkopf, στιγματίζονται η Apple από την πλευρά των αγοραστών και η Intel από την πλευρά των κατασκευαστών. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δήλωση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη αφού δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία μιας και η κοινή λογική οδηγεί έναν που γνωρίζει τις εξελίξεις του marketing στο να εννοήσει είτε την Apple είτε την Samsung, οι οποίες είναι δύο από τους πιο θερμούς υποστηρικτές και αγοραστές προϊόντων της Qualcomm. Ο Μollenkopf  λοιπόν, πέραν από την δήλωση ανταγωνισμού, μας δίνει μια αρκετά σημαντική πληροφορία. Εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι το iPhone 7, το οποίο θα παρουσιαστεί κάπου τον Σεπτέμβρη, θα έλθει με τσιπάκι LTE κατασκευασμένο από την Intel.

 

Βέβαια αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ήδη οι φήμες οργίαζαν από τις αρχές Μαρτίου όταν μία έρευνα της Srini Pajjuri, αναλύτριας της CLSA Securities, ανέφερε ότι η Intel “φυλάει” ένα μεγάλο μέρος των chips που προορίζονται για την Apple και είναι της τάξεως του 30 - 40% (του συνόλου της κατασκευαστικής της δυνατότητας). Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ολίγον τι ταπεινωτικά, ότι η Qualcomm θα αναλάβει το μικρότερο μερίδιο παραγωγής. Ήδη η Intel έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην παραγωγή που προορίζεται για την Apple, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα τα οποία ετοιμάζουν το chip με την ονομασία 7360 LTE modem.

 

                                              

 

 

Γνωριμία με το επερχόμενο chip της Intel 

 

Θα αναρωτηθεί κάποιος, και εδώ που τα λέμε εύλογα: "Γιατί η Apple μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με την Qualcomm να στραφεί προς την Intel;". Εδώ η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το ένα τονίζει, ίσως, την πρόθεση του αμερικανικού κολοσσού να αναπτύξει στο iPhone 7 αξεπέραστες ταχύτητες δικτύου. Το άλλο, έχει να κάνει με τη φημολογία που θέλει την Apple να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των 14 νανομέτρων που χρησιμοποιεί η Intel ενσωματώνοντας το LTE chip στον επεξεργαστή A-Series, κάτι που φυσικά αν επιτευχθεί θα έχει πολλά συν ως προς τη γενικότερη διαχείριση software-hardware.

 

Το νέο λοιπόν chip της Intel, υπόσχεται ταχύτητες download που αγγίζουν τα 450 Μbps και ταχύτητες Upload έως και 100 Mbps. Θα υποστηρίζει επίσης τις ζώνες 10 και 29 των LTE δικτύων. Αν συγκρίνουμε τα νούμερα με το iPhone 6s και 6s Plus θα διαπιστώσουμε ότι τα 6s δίνουν ταχύτητες Download έως 300 Mbps  και Upload έως 50 Mbps με το chipset  MDM9635 της Qualcomm. Η διαφορά, στην περίπτωση που τα δεδομένα του νέου chip είναι αληθή, είναι μάλλον τρομακτική. Σε πραγματική χρήση θα έχουμε γρηγορότερο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, ταχύτερο κατέβασμα εφαρμογών, καλύτερο video live streaming και γενικότερα καλύτερη ποιότητα ως προς το οτιδήποτε έχει να κάνει με δεδομένα δικτύου

 


 

 

 

 

Συμπερασματικά

 

Πρέπει να πω, πως εάν αυτή η συνεργασία πάρει σάρκα και οστά, θα είναι ίσως από τους καλύτερους συνδυασμούς. Για να πω την αλήθεια έχω μία ιδιαίτερη εκτίμηση στην Intel η οποία έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πάρα πολύ αξιόλογα προϊόντα, ενώ δεν πρέπει να παραλείψω και την μακροχρόνια παρουσία της στον χώρο, κάτι που μας φανερώνει και την εμπειρία της. Από την άλλη, η Αpple είναι από τις εταιρείες ''που δεν χαρίζουν''.

 

Εννοώ ότι μπροστά σε μία τόσο εξελικτική τεχνολογία δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επιπλέον, σίγουρα οι χρήστες θα εντυπωσιαστούν καθώς τα νούμερα είναι αρκετά υποσχόμενα και ιδιαίτερα ''επαναστατικά''. Πάντως κακά τα ψέματα, για να είμαστε αντικειμενικοί τα δύο chips έχουν χάσμα μεταξύ τους οπότε δεν νομίζω να ήταν και τόσο fair από την Apple να πλασάρει κάτι ''δεύτερο'' ποιοτικά, όταν εδώ και χρόνια έχει συνηθίσει το αγοραστικό κοινό σε top quality προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση.........ίδωμεν  

 

 

 

  Από DimiTriant