Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Smart connector στο iPhone 7; Ίσως όχι

 

 

 

Μία εισαγωγή…

 

Η Apple έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Βέβαια, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αφού είναι πάγια τακτική της εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλωστε, δεν θα είχε τόση επιτυχία στον χώρο του marketing εάν δεν έπαιζε λίγο με φήμες, λίγο με τους καταναλωτές και λίγο με την πραγματικότητα. 

 

Διαβάζοντας αυτές τις πρώτες γραμμές θα αναρωτιέται κανείς γιατί για μία ακόμη φορά (ας πούμε ότι) διαμαρτύρομαι, πάντα με την καλή έννοια. Ας μπω όμως στο ψητό. Πρόκειται για μία νέα φήμη που - δεν θα πω διέρρευσε - κυκλοφόρησε και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το νέο iPhone δεν θα έχει Smart connector, όπως ξέραμε από την τελευταία φήμη του Mαρτίου. Το smart connector το είδαμε στο iPad Pro για πρώτη φορά και σίγουρα, δεν πρόκειται για μία αδιάφορη εξελικτική τεχνολογία.

 

Περί τίνος πρόκειται;

 

Επειδή πιο πάνω την κατονομάζω και την προσδιορίζω ως εξελικτική τεχνολογία, θεωρώ ότι πρέπει να θυμίσω τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για μια δυνατότητα του να μπορεί κάποιος μέσω μια θύρας να μεταφέρει ενέργεια και δεδομένα. 

 

Να θυμίσω επίσης ότι, σε πρόσφατο άρθρο είχαμε αναφερθεί στην καινούρια βάση Logi BASE της Logitech για iPad Pro (http://www.iwant2.gr/el/blog/158/h-kalyteri-basi-stirijis-gia-ipad-logi-base-apo-tin-logitech-sta-99-eyrw/), η οποία ενσωματώνει τον Smart connector. Επισημαίνω δε, ότι η διαφορά με τις μέχρι τώρα απλές θύρες που έχουμε δει είναι ότι στη βάση της, υπάρχουν τρεις κουκκίδες οι οποίες είναι αυτές που κάνουν όλη τη δουλειά.

 

Ως προς τη μεταφορά δεδομένων, μπορεί π.χ. να γίνει μεταξύ του iPad και ενός αξεσουάρ όπως είναι το Smart keyboard. Και εύλογα εδώ θα ρωτήσει κάποιος. Και ποια η σημασία του και η χρησιμότητά του ως προς το πληκτρολόγιο; Η απάντηση είναι απλή. Αφενός γλιτώνεις τη σύνδεση με Bluetooth η οποία ναι μεν αποτελεί μία ευκολία λόγω του ότι γλιτώνεις καλώδια κλπ, αλλά από την άλλη απαιτεί ενέργεια, άρα και ξεχωριστή μπαταρία. Με το smart connector ουσιαστικά “υποχρεώνεις” το πληκτρολόγιο να παίρνει ενέργεια από το iPad και παράλληλα στέλνεις δεδομένα, ενώ γλιτώνεις και την επιπρόσθετη μπαταρία. Και όλα αυτά μέσω μίας θύρας. 

 

 

 

 

 

 

Smart connector και iPhone 7

 

Οι πρώτες φήμες με το iPhone 7 να “υπόσχεται” smart connector έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Αν κάτσουμε να δούμε το από που προήλθαν και με τι κριτήρια, μάλλον θα χάσουμε αρκετό χρόνο χωρίς καμία σημασία, αφού πρόκειται απλώς για μία φήμη και όχι για κάτι επίσημο το οποίο ανακοινώθηκε από την ίδια την εταιρεία. Προσωπικά θεωρώ ότι η κυκλοφορία του iPad Pro, της πρώτης συσκευής που έφερε πλέον smart connector, έδωσε έδαφος στους “φημολόγους" να θεωρήσουν ότι όποια συσκευή, ή έστω κάθε μεγάλη ανανεωμένη σειρά επόμενης γενιάς κυκλοφορεί, θα φέρει αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

 

Δεν είναι παράλογη σαν σκέψη και σίγουρα έχει μία βάση, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο το νέο iPhone που αναμένεται να κυκλοφορήσει και επίσημα τον Σεπτέμβριο. Οι φήμες για να πάρουν μάλιστα και την πρέπουσα υπόσταση, συνοδεύτηκαν και από κάποιες φωτογραφίες - σχεδιαγράμματα, τα οποία απεικόνιζαν ένα iPhone με smart connector, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αρκετή τροφή για κουβέντα. Εγώ τουλάχιστον όταν το διάβασα, έμεινα έκπληκτος.   

 

 

    

 

 

Καταλήγοντας…

 

 

Πλέον δεν ξέρω τι να περιμένω μελλοντικά από την Apple αφού για να σας πω την αλήθεια, μέσα στο κεφάλι μου αιωρούνται διάφορα ερωτήματα τα οποία δεν ξέρω αν θα απαντηθούν πριν από την ώρα τους. Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να συνδέσω αυτή τη φήμη με τις μεγαλοπρεπείς και πολλά υποσχόμενες δηλώσεις του Tim Cook την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ αν όντως ήταν υπερβολικές ή αν όντως έχει κάτι κατά νου. Όπως πάνε πάντως τα πράγματα - και για να μην με πείτε κακό και περίεργο - μεγάλο μερίδιο κοινού της Apple αρχίζει και έχει αμφιβολίες για το αν η νέα συσκευή θα κουβαλάει τόσο μα τόσο πρωτοποριακές αλλαγές και τεχνολογίες. 

 

Ως προς το smart connector, ίσως να ήταν και μια δοκιμή της εταιρείας για να ''τσεκάρει'' την αποδοχή του από το κοινό, καθώς και τη χρησιμότητά του. Άλλωστε δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι που έχει ήδη παρουσιάσει, συνδυάζοντας πρωτοπορία και ευκολία, θα το απορρίψει. Ίσως να το ενσωματώσει στη σειρά ''s'', που συνήθως είναι η βελτιωμένη έκδοση. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι τότε μάλλον θα πρέπει να εξοπλιστούμε με αρκετή υπομονή και με αρκετές επιφυλάξεις για το τι θα αντικρίσουμε.  

 

 

By DimiTriant