Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

HomeKit στο iOS 10

 

 

Είναι γνωστό, αλλά κι αν δεν είναι σας το αναφέρω, ότι πολλοί από τους χρήστες του HomeKit επιθυμούσαν από την πρώτη στιγμή μία αυτόνομη εφαρμογή σε iOS περιβάλλον. Όπως δείχνουν τα τελευταία νέα, η δημιουργία και η ενσωμάτωση μιας τέτοιας εφαρμογής στο επερχόμενο (δεκαετίας πλέον) λειτουργικό σύστημα είναι πολύ κοντά και πιο σίγουρη από ποτέ. 

 

Πιο συγκεκριμένα…

 

Την είδηση αυτή μας έκανε γνωστή μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου Linkedin, ένας από τους υπαλλήλους της Apple που εργάζεται στο τμήμα Marketing με την ιδιότητα του reviewer της Amazon. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: ''Μιας και εργάζομαι στο τμήμα του Marketing της εταιρείας, έχουμε κάνει δοκιμή σε πολλές συσκευές οι οποίες είναι συμβατές με το HomeKit για iOS''

 

Στην ίδια αναφορά συνεχίζει δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας, προφανώς για να υποστηρίξει το νέο εγχείρημα της εταιρείας:

 

"Άλλωστε, υπάρχουν εφαρμογές μέχρι τώρα τρίτων κατασκευαστών (όχι δηλαδή της Apple), οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο δωρεάν και προσφέρουν περισσότερο έλεγχο αλλά και δυνατότητα παραμετροποίησης, σε ορισμένες Smart Home συσκευές. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ''Yonomi'' είναι μία δωρεάν εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιώ συχνά καθώς και η εφαρμογή ''Home'' είναι επίσης τρίτου κατασκευαστή, η οποία όμως κοστίζει 14.99$. 

 

Και οι δύο εξ αυτών προσφέρουν υποστήριξη για αρκετές συσκευές. Καθημερινά βέβαια προστίθενται όλο και περισσότερες εφαρμογές, όπως η συσκευή ήχου echo." Και κλείνει επιβεβαιώνοντας πως "Η επερχόμενη έκδοση iOS θα ενσωματώνει αυτόνομη εφαρμογή HomeΚit."

 

 

 

 

Αν και μέχρι τώρα είμαστε σίγουροι ότι όντως δεν πρόκειται για μία φήμη αλλά για μία σαφή δήλωση εκ των έσω της εταιρείας, ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε για το οτιδήποτε. Ίσως την τελευταία στιγμή η ηγεσία της Apple να θεωρήσει ότι δεν πρέπει να το ενσωματώσει στο καινούργιο λογισμικό και με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει την μέχρι τώρα στρατηγική που ακολουθεί, όπως μας δήλωσε ένας από τους υπαλλήλους της.

 

Άλλωστε μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η νέα αναβάθμιση θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και από τις μέχρι τώρα φήμες, φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αφού κλείνει μία δεκαετία. 

 

Να υπενθυμίσω ότι και στο παρελθόν είχαμε ακούσει ανάλογες φήμες, χωρίς όμως κάποια από αυτές να πήρε σάρκα και οστά. Το μόνο που βλέπαμε ήταν απλά ανάπτυξη εφαρμογών, χωρίς όμως να είναι κάτι το συγκεκριμένο όπως αυτό που περιγράφεται στη δήλωση. Πάντως, η εταιρεία φαίνεται να έχει έτοιμο το εικονίδιο της επερχόμενης εφαρμογής το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ονομάζοντάς το “Home” ως σύμπτυξη του HomeKit.

 

 

Εν κατακλείδι…

 

 

Πάντως κακά τα ψέματα, μία τέτοια εφαρμογή λείπει από το iOS και σίγουρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο άμεσο μέλλον. Ούτως η άλλως, μιλάμε για μία εφαρμογή η οποία θα συντονίζει τις συσκευές HomeKit, κάνοντας με αυτό τον τρόπο την χρήση πιο εύκολη αλλά και προσπελάσιμη σε τυχόν προβλήματα, όπως του ότι οι χρήστες HomeKit συσκευών είναι μέχρι τώρα υποχρεωμένοι να κάνουν χρήση πολλών και διαφορετικών εφαρμογών, είτε των ιδίων των συσκευών, είτε διαφόρων τρίτων κατασκευαστών. 

 

Αν με ρωτήσετε να σας πω την γνώμη μου θα πω πως ναι, ίσως δούμε κάτι τέτοιο τον Σεπτέμβριο αλλά και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου. Ο λόγος που λέω ναι, είναι διότι η πληροφορία έρχεται από, ας πούμε, επίσημη πηγή και δεν συγκρίνεται με μία οποιαδήποτε φήμη που απλά διαδόθηκε. Όπως ανέφερα και παραπάνω όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που η Apple τελευταία στιγμή αλλάζει τροχιά πλεύσης. 

 

Ας ελπίσουμε ότι λόγω των δέκα χρόνων iOS, θα μας κάνει κανένα δωράκι έτσι για να μας γλυκάνει. Επιπλέον, αν κρίνω από τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το iPhone, μάλλον ο Αϊ - Βασίλης της τεχνολογίας δεν φαίνεται και πολύ φιλότιμος για φέτος. Όπως και να 'χει πάντως, θα χρειαστεί αναμονή μέχρι το φθινόπωρο εκτός και αν η Apple αποφασίσει να είναι “γενναιόδωρη” στις ανακοινώσεις της στο WWDC του Ιουνίου. Stay tuned.

 

 

 

by DimiTriant