Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Έρχεται το iPhone 6c; - Οι φήμες και η γνώμη μας

 

 

 

 

Το κοινό της Apple ανέκαθεν απαιτούσε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες και με την κυκλοφορία των iPhone 6 & 6 Plus η εταιρία κάλυψε ένα μεγάλο εύρος διαστάσεων, από τις 4,7 έως τις 5,5 ίντσες (αν και πολλοί πιστεύουν πως υπάρχει ένα “κενό” μεταξύ αυτών των δύο μεγεθών). 


Τι γίνεται όμως με όσους εξακολουθούν να επιθυμούν συσκευές μικρότερων διαστάσεων; Σύμφωνα με τις τελευταίες on line δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών θα έβλεπε θετικά την κυκλοφορία ενός νέου iPhone στις 4 ίντσες.


 

 

 

Η στρατηγική της Apple σήμερα, ως προς τα μεγέθη οθόνης στα smartphones

 

 



iPhone 5s


 

Βεβαίως, υπάρχει ακόμα το iPhone 5s, το οποίο και τρέχει απροβλημάτιστα το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple για φορητές συσκευές, iOS 9. Πραγματικά, πρόκειται για ένα “διαμάντι” που μόνο ικανοποιημένους χρήστες έχει να μας “παρουσιάσει”.


Όμως, η τεχνολογία προχωράει και η Apple πρέπει να καλύψει τους πελάτες της που προτιμούν τις μικρότερες συσκευές. Με τη σημερινή τακτική της εταιρείας, οι συγκεκριμένοι πελάτες δεν απολαμβάνουν τις νεότερες τεχνολογίες όπως το 3D Touch, την εγγραφή 1080p video στα 60 fps (δεν αναφερόμαστε στην 4k εγγραφή γιατί προς το παρόν χρησιμοποιείται ελάχιστα) αλλά και μεγαλύτερα μεγέθη μνήμης (τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν 2GB, κάτι που είναι πραγματικά ουσιαστικό).


Ασφαλώς και σε απεικόνιση 640 x 1136 pixels η μεγαλύτερη “μνήμη” δεν είναι εντελώς απαραίτητη (τα tabs στον Safari καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στη RAM), αλλά υπάρχουν και εφαρμογές όπως το iMovie που την εκμεταλλεύονται στο έπακρο.



iPhone 6c


 

 

 

iPhone 6c concept


 

 

Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός νέου τετράιντσου μοντέλου, με την ονομασία iPhone 6c γίνονται όλο και πιο “επίμονες”. Βέβαια, σε αυτό το στάδιο μάλλον θα λέγαμε πως είναι συγκεχυμένες. Για παράδειγμα, ενώ αρχικά γινόταν λόγος για πλαστικό περίβλημα, στη συνέχεια η επιλογή του μεταλλικού περιβλήματος κέρδισε έδαφος. Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα χαρακτηριστικά του iPhone 6c με βάση τις νεότερες πληροφορίες:


  • Επεξεργαστής Α9 (υπάρχουν αναφορές και για τον Α8)
  • 3D Touch
  • Μεταλλικό περίβλημα 
  • Διαθεσιμότητα σε δύο ή τρία χρώματα
  • 2GB Ram
  • Bluetooth 4.1
  • Μπαταρία 1715 mAh


Η κυκλοφορία του (αν επαληθευτούν οι φήμες και οι ανεπιβεβαίωτες κυκλοφορίες) αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’16 και η ανακοίνωσή του θα γίνει σε εκδήλωση που θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο. Στο ίδιο event, αναμένεται και το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Apple Watch.


 

 

Η γνώμη μας


Εφόσον υπάρχει κοινό (για μικρότερες συσκευές), η Apple πρέπει να το “καλύψει”. Μαθαίνοντας όμως από τα λάθη του παρελθόντος. Και το λάθος σε αυτή την περίπτωση, έχει όνομα: iPhone 5c. Η παρεξηγημένη αυτή συσκευή ήταν πραγματικά καλή. Όμως, ο τρόπος που διαχειρίστηκε η εταιρεία το project, ήταν μάλλον αποτυχημένος. 


Όταν ο κόσμος ανέμενε μια “φθηνή” συσκευή, η Apple παρουσίαζε ένα σχετικά όμορφο, βασισμένο σε (καλό) πλαστικό μοντέλο, σε τιμή ελάχιστα χαμηλότερη από τις ναυαρχίδες της. Με παλαιότερα specs και έμφαση στη μοδάτη (;) - χρωματιστή εμφάνιση. 


Το κοινό συνδύασε αρχικά το γράμμα “c” με το “cheap” και στη συνέχεια με τη λέξη “crap”. Μπορεί η εταιρεία να πέτυχε την αναλογία πωλήσεων (ανά μοντέλο) με τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη, αλλά επικοινωνιακά, απέτυχε.


Αν δώσει στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο στις 4 ίντσες θα πρέπει να πληροί τα standards των iPhone 6s & 6Plus. Δηλαδή, άριστο σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής, επεξεργαστή Α9, 2GB Ram και όλα τα άλλα καλούδια των νεότερων μοντέλων, σε λίγο χαμηλότερη τιμή.

 

 

 


Καλώς ή κακώς, η high end, είναι η κατηγορία που “παίζει μπάλα” η Apple. Το μεσαίο κομμάτι της αγοράς μπορεί να το προσεγγίσει έμμεσα, μέσω της διατήρησης στην αγορά των παλαιότερων συσκευών της, σε πραγματικά χαμηλότερες τιμές.


Όταν ο καταναλωτής επιλέγει smartphone με οθόνη τεσσάρων ιντσών, δεν επιλέγει ούτε χειρότερα specs, ούτε εκπτώσεις στην ποιότητα. Θα πρέπει να του προσφέρεται η δυνατότητα απόκτησης μιας συσκευής που να περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που διατίθενται στα τελευταία μοντέλα της.


Κατ’ αυτό τον τρόπο η Apple και θα μπορέσει πραγματικά να κρατήσει τους πελάτες της που θέλουν το καλύτερο - αλλά σε μικρότερο μέγεθος, αλλά και να διατηρήσει το prestige της ψηλά, ως προς τα σχεδιαστικά και τα ποιοτικά της standards.




από Kostthem