Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone 5s - Η διαχρονική επιλογή

 

 

 

Βρισκόμαστε αισίως στο 2016 και όλοι αναμένουμε τη νέα σχεδιαστική πρόταση της Apple με το iPhone 7. Ως γνωστόν, η εταιρία κάθε δύο χρόνια αλλάζει ριζικά τον σχεδιασμό της ναυαρχίδας της και στην ουσία ορίζει εκ νέου τις τάσεις, παγκοσμίως.

 

Πολλές φορές όμως, κάποιες παλαιότερες συσκευές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πραγματικά συμφέρουσα και καλή αγορά. Και αυτή τη χρονική στιγμή, μία τέτοια περίπτωση είναι το θρυλικό - κατά τη γνώμη μου - iPhone 5s.

 

Ας δούμε το γιατί:

 

 

Κορυφαίος Σχεδιασμός

 

 

 

 

 

 

Ακόμα και σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το iPhone 5s παραμένει μία πανέμορφη συσκευή. Με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, βελτιωμένη στα σημεία έναντι του προκατόχου της (iPhone 5) και εξαιρετική αίσθηση στο “πιάσιμο” της συσκευής από τους χρήστες. Με το iPhone 5s, χωρίς θήκη προστασίας, δεν υπάρχει αυτή η συνεχής αίσθηση που συναντάμε στα νεότερα μοντέλα, πως το κινητό θα μας γλιστρήσει από το χέρι.

 

Και βεβαίως, οπτικά, εξακολουθεί να είναι από τις πιο όμορφες συσκευές, ever.

 

 

 

A7 CPU και 64 bit

 

 

 

 

 

 

Όταν η Apple είχε λανσάρει τους 64μπιτους επεξεργαστές με το iPhone 5s, πολλοί εξέφρασαν επιφυλάξεις. Το κυριότερο επιχείρημα ήταν πως η χρησιμότητα των 64 bit CPU’s υπήρχε μόνο εάν υπήρχαν πάνω από 4GB μνήμης RAM. Και φυσικά, αμέσως μετά, οι περισσότεροι κατασκευαστές Android συσκευών, αποφάσισαν να “μπουν στον χορό” των 64 bit CPU’s, με συσκευές που δεν διέθεταν τα 4GB μνήμης RAM που προαναφέραμε.

 

Βλέπετε, τα οφέλη της χρήσης μίας τέτοιας αρχιτεκτονικής, ήταν πολλαπλά. Για παράδειγμα, η νέα αυτή αρχιτεκτονική επέτρεψε στον κεντρικό επεξεργαστή να “αντλεί” διπλάσιο αριθμό δεδομένων, από αυτόν της προηγούμενης γενιάς. 

 

Τα πλεονεκτήματα ήταν αρκετά, αλλά υπήρχε μία απαραίτητη “συνθήκη”. Οι developers έπρεπε να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους, για τη νέα αυτή τεχνολογία. Και το έκαναν γρήγορα και καλά. Πλέον, σχεδόν όλες οι mainstream εφαρμογές υποστηρίζουν πλήρως την τεχνολογία των 64 bit.

 

Το αποτέλεσμα ήταν η αντιστροφή των αρχικών δηλώσεων και η εδραίωση των πραγματικών δεδομένων. Εργαζόμενος στην Qualcomm δήλωσε: “Apple, hit us in the gut”.

 

Σήμερα, από όλες τις απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια του App Store, το iPhone 5s υποστηρίζεται πλήρως. Για την ακρίβεια, είναι πολύ πιο “σβέλτο” κατά τη χρήση τους, από πολλές νέες Android συσκευές.

 

 

Metal

 

 

 

 

 

Πρόκειται για την τεχνολογία που επιτρέπει στους δημιουργούς να επιτύχουν υψηλότερα frames ανά δευτερόλεπτο στα παιχνίδια τους, χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα και την πολυπλοκότητα των γραφικών που χρησιμοποιούν. Τα οφέλη αυτής της τεχνολογίας τα βλέπουμε και σήμερα. Δεκάδες ποιοτικότατοι τίτλοι, γραμμένοι επάνω στο Metal κυκλοφορούν και εντυπωσιάζουν.

 

Ακόμα και το Apple TV 4, επιδεικνύει εξαιρετικούς τίτλους παιχνιδιών χάρη σε αυτή την τεχνολογία.

 

Το iPhone 5s, την υποστηρίζει πλήρως και όλα τα παιχνίδια αποδίδουν εκπληκτικά στη συσκευή.

 

 

Συνεπεξεργαστής Μ7

 

 

 

 

 

 

Με την κυκλοφορία του iPhone 5s και του επεξεργαστή Α7, η Apple εισήγαγε τη χρήση των συνεπεξεργαστών (co-processors).

 

Δεν θα σας κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες και θα περάσουμε απ’ευθείας στην ουσία για τον τελικό χρήστη: Χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης κάποιας extra εφαρμογής και χωρίς την καταπόνηση της μπαταρίας, μπορείτε μέσα από την εφαρμογή Υγεία να βλέπετε στατιστικά στοιχεία της καθημερινής σας κίνησης (απόσταση βαδίσματος ή τρεξίματος, αριθμός βημάτων, ορόφων κλπ). Τόσο απλά.

 

 

Οθόνη

 

 

 

 

 

Αν οι πεντάιντσες συσκευές είναι must για εσάς, σίγουρα μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το επιχείρημα.

 

Αν όμως, το ζητούμενο είναι μία ποιοτική, λαμπερή και ευκρινής οθόνη, τότε το iPhone 5s θα σας καλύψει απόλυτα. Με ανάλυση στα 640 x 1136 pixels σε μία IPS, τεσσάρων ιντσών οθόνη οπίσθιου φωτισμού (LED-backlit IPS LCD), το αποτέλεσμα για τον χρήστη είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. 

 

Συμπληρωματικά, με το πέρασμα του χρόνου, η απόδοσή της εξακολουθεί να κυμαίνεται σε κορυφαίο επίπεδο, σε αντίθεση με πολλές από τις OLED προτάσεις της αγοράς.

 

 

Touch ID & λοιπές τεχνολογίες

 

 

 

 

 

Ναι μεν πρόκειται για συσκευή του 2013, αλλά οι βασικές τεχνολογικές καινοτομίες, δεν θα σας λείψουν. Σκεφτείτε μόνο πως σήμερα, εν έτει 2016, η Samsung δεν έχει επιτύχει τόσο σωστή λειτουργία στην αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων!

 

Το true tone flash, η εξαιρετική του κάμερα και το σύνολο των τεχνολογιών που ενσωματώνονται στη συσκευή, δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε πως το iPhone σας είναι “παλιό”.

 

 

Τιμή 

 

Κι όμως, υπάρχουν και αυτές οι στιγμές, που επικαλούμαστε την τιμή, σαν ένα από τα πλεονεκτήματα μίας συσκευής της Apple. Σήμερα, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα καινούριο iPhone 5s (στα 16GB) με 410€.

 

Κυρίως όμως, μέσα από αγγελίες ιδιωτών, μπορείτε να βρείτε συσκευές σε εξαιρετική κατάσταση σε τιμές που κυμαίνονται πέριξ των 300€ - 350€. Ναι, πρόκειται για μία συσκευή του 2013, αλλά θα συμπλήρωνα και τη φράση “μια εξαιρετική συσκευή σε αυτά τα χρήματα και για το 2016”.

 

 

Συμπέρασμα - Επίλογος

 

Θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω σε μεγαλύτερο βαθμό για τα πλεονεκτήματα της συσκευής αυτής. Ο σκοπός όμως δεν ήταν να σας κουράσω, αλλά να πάρετε μια ιδέα των δυνατοτήτων της, στα σημερινά, πραγματικά δεδομένα της τεχνολογικής αγοράς.

 

Το iPhone 5s αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Apple και όχι αδίκως. Ρωτήστε τους κατόχους της συσκευής για την εμπειρία τους και πιστέψτε με, οι απαντήσεις τους θα πείσουν και τους πιο σκεπτικούς από εσάς.

 

Το iPhone 5s είναι εδώ και εξακολουθεί να αποτελεί μία κορυφαία, ποιοτική επιλογή.

 

p.s. Αν ψάχνετε για μεταχειρισμένο iPhone 5S ... ΕΔΩ

 

 

από Kostthem