Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone 7: Αδιάβροχο, χωρίς υποδοχή ακουστικών 3,5mm και με ασύρματη φόρτιση

 

 

Οι φήμες για το επερχόμενο iPhone ξεκίνησαν πολύ νωρίς για μία ακόμη χρονιά. 

 

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς φήμες υπήρξε η συνηθισμένη κάθε χρόνο πληροφορία για την αδιαβροχοποίηση του επόμενου iPhone καθώς και η πιο πρόσφατη προσθήκη στον μύλο των φημών, η υποστήριξη της ασύρματης φόρτισης. 

 

Έκπληξη μας προκάλεσε η ενδεχόμενη κατάργηση της υποδοχής ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

 

Ακολουθεί μία ανάλυση των πιο πρόσφατων αναφορών, με μία κριτική ματιά.

 

 

Φήμη κατάργησης της υποδοχής ακουστικών

 

 

 

 

 

Οι αναφορές πληθαίνουν μέρα με την μέρα: Το επόμενο iPhone δεν θα έχει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Ο λόγος; Για να γίνει το iPhone 7 ακόμη πιο λεπτό.

 

Πάνω που νομίζαμε πως η υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών έχει καθιερώσει την θέση της, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Βεβαίως δεν θα μείνουμε χωρίς ακουστικά. 

 

Eάν η Apple καταργήσει το headphone jack, σίγουρα δεν θα δούμε τα γνωστά EarPods μέσα στο κουτί του iPhone 7.

 

Τι θα θέλαμε να δούμε; Μία από τις δύο ακόλουθες “εναλλακτικές”.

 

 

High-End Ακουστικά Lightning

 

 

 

 

Tα νέα ακουστικά θα συνδέονται μέσω της υποδοχής φόρτισης και το hardware υπάρχει ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Πρόκειται για τα ακουστικά Audeze EL-8 Titanium και τα Philips Fidelio M2L. Αυτά δεν προσφέρουν απλό ήχο, αλλά High-resolution audio.

 

Η Apple τα καταφέρνει περίφημα με την υπηρεσία Apple Music. Θα μπορούσε να τονώσει το ενδιαφέρον των χρηστών προσφέροντας στους χρήστες iPhone premium εμπειρία ακρόασης μουσικής.

 

Με τη χρήση της υποδοχής Lightning τα ακουστικά μπορούν να ενσωματώσουν έναν μετατροπέα ψηφιακού σήματος σε αναλογικό σήμα καθώς και ενισχυτές ήχου.

 

 

Ασύρματα ακουστικά Beats

 

 

 

 

Η άλλη λύση θα είναι η χρήση ασύρματων ακουστικών. Τα ασύρματα ακουστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η Beats (Apple) μάλιστα φαίνεται να σχεδιάζει νέα ασύρματα ακουστικά τα οποία θα έχουν ακόμη καλύτερη ποιότητα ήχου και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

 

Το πιο πιθανό σενάριο :

 

Ανοίγοντας το κουτί του iPhone 7 θα βρούμε μία παραλλαγή των συνηθισμένων EarPods με βύσμα lightning. Ελπίζουμε να χρησιμοποιηθεί κάποια από τις διαθέσιμες τεχνολογίες για την βελτίωση του ήχου (High-resolution audio).

 

 

Τελική σκέψη: Η αλλαγή αυτή θα ενθουσιάσει όλους τους μουσικόφιλους. Είναι ευκαιρία τα ακουστικά υψηλής ποιότητας να γίνουν πιο διαδεδομένα. Σίγουρα η αγορά θα γεμίσει με οικονομικά ακουστικά Lightning και η διαθεσιμότητα ή το κόστος δεν θα προκαλέσουν ανησυχία στους χρήστες. Στα αρνητικά είναι η έλλειψη συμβατότητας των νέων ακουστικών με άλλες (μη iOS) συσκευές.

 

 

Φήμη Αδιαβροχοποίησης

 

 

 

 

Η αδιαβροχοποίηση ίσως είναι σημαντική για πολλούς χρήστες, αλλά οι περισσότεροι πιθανόν θα συνεχίσουμε να προσέχουμε τα iPhone με την ίδια φροντίδα όπως και σήμερα. 

 

Ίσως να δοκιμάσουμε και εμείς εάν είναι πράγματι αδιάβροχη η συσκευή βγάζοντας φωτογραφίες και βίντεο στη βροχή και στη θάλασσα.

 

Όλα αυτά βέβαια αφού θα έχουμε δει πολλαπλά βίντεο δοκιμών στο YouTube, που να αποδεικνύουν πως το iPhone 7 είναι πραγματικά αδιάβροχο και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η πολύτιμη συσκευή μας.

 

Τελική σκέψη: Η αδιαβροχοποίηση είναι σημαντική και θετική εξέλιξη. 

 

Εάν δεν σας ενθουσιάζει ως ιδέα, τότε είστε από τους τυχερούς που δεν έχουν υπάρξει ποτέ ιδιοκτήτες ενός κατεστραμμένου iPhone λόγω υγρασίας.

 

 

Φήμη Ασύρματης Φόρτισης

 

 

 

 

Ασύρματη φόρτιση - Δεν ακούγεται ωραίο; Δεν θα χρειαζόμαστε υποδοχές. Τέλος στα καλώδια. Καιρός είναι να απομακρυνθούμε από την τεχνολογία του προηγούμενου αιώνα και να υιοθετήσουμε την τεχνολογία του μέλλοντος.

 

Μην ενθουσιάζεστε όμως. Η ασύρματη φόρτιση δεν είναι πραγματικά ασύρματη. 

 

Πώς θα σας φαινόταν εάν το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi απαιτούσε να ακουμπήσετε τη συσκευή σας πάνω στο router, για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο;

 

Σίγουρα δεν θα ονομάζαμε αυτό το δίκτυο ασύρματο.

 

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με την ασύρματη φόρτιση. Χρειάζεται να έχουμε ειδικές επιφάνειες πάνω στις οποίες πρέπει να ακουμπήσουμε τη συσκευή μας για να φορτιστεί “ασύρματα”.

 

Η ομοιότητα με τα σύγχρονα Hoverboard είναι αναμφισβήτητη. 

 

Η ασύρματη φόρτιση που θέλουμε είναι το Hoverboard που είδαμε στο Back to the Future (ας μην δουλεύει πάνω από νερό). 

 

Η διαθέσιμη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης είναι όπως το σύγχρονο Hoverboard, ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι που συχνά εκρήγνυται και τυλίγεται στις φλόγες. 

 

 

 

 

Απλά μοιράζεται την ίδια ονομασία με την τεχνολογία που έχουμε οραματιστεί αλλά βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά της.

 

Τα προβλήματα αυτής της τεχνολογίας είναι κυρίως πρακτικά: 

 

Η ταχύτητα φόρτισης δεν πλησιάζει την απόδοση των συνηθισμένων ενσύρματων φορτιστών.

 

Δυσκολεύει τη χρήση της συσκευής κατά την φόρτιση.

 

Καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και προκαλεί περισσότερη θερμότητα

 

Τελική σκέψη: Η ασύρματη φόρτιση δεν είναι χρήσιμη (τουλάχιστον στην σημερινή της μορφή). Θα ήμασταν ικανοποιημένοι με μία μεγαλύτερη μπαταρία και γρηγορότερη φόρτιση στο επόμενο iPhone.

 

 

από John