Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Βελτιώστε τις φωτογραφίες σας με φακούς ZEISS για iPhone!

 

 

Καλά το διαβάσατε, η θρυλική εταιρία κατασκευής φακών προσφέρει ένα “δώρο” στους χρήστες iPhone που λατρεύουν την φωτογραφία.

 

Η ZEISS είναι για πολλούς η κορυφαία εταιρία κατασκευής φακών για κάμερες DSLR. Κατασκευάζει φακούς εδώ και πολλές δεκαετίες και είναι γνωστή για την κορυφαία ποιότητα των φακών της.

 

Έχουμε δει φακούς που μπορούν να “κουμπώσουν” πάνω στο iPhone και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες, αλλά η είσοδος της ZEISS στην συγκεκριμένη αγορά αποτελεί έκπληξη. Θα κυκλοφορήσουν τρεις διαφορετικοί φακοί: macro, telephoto και wide angle.

 

 

 

Φωτογραφία από τον Christian Dandyk. F 2,2, 1/160, iPhone 6s με φακό ZEISS

 

 

Η γερμανική εταιρία συνεργάστηκε με την Fellowe, μία αμερικανική εταιρία που προσφέρει τους δικούς της φακούς για iPhone. H Fellowe κατασκευάζει την θήκη/βάση ExoLens, πάνω στην οποία τοποθετούνται οι φακοί της ZEISS.

 

Τα smartphones έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που έχουν σχεδόν βγάλει εκτός αγοράς τις ψηφιακές μηχανές. Ακόμη και σε ιστοσελίδες που έχουν ως μόνο αντικείμενό τους την φωτογραφία, μπορούμε να δούμε ότι το iPhone αποτελεί την πρώτη επιλογή των χρηστών (βλέπε Flickr).

 

Αυτό συμβαίνει γιατί τα smartphones προσφέρουν μεγάλη οθόνη για να μπορούμε να κάνουμε ανασκόπηση των λήψεών μας. Ακόμη και το iPhone 4 έχει μεγαλύτερη οθόνη (3,5” ίντσες) από τις περισσότερες κάμερες DSLR (3” ίντσες). Από το iPhone 4s και μετά, πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι η κάμερα του iPhone είχε γίνει πλέον αρκετά αξιόλογη για να συγκριθεί ακόμη και με τις καλύτερες Point and Shoot κάμερες της αγοράς.

 

Επιπροσθέτως, έχουμε τα smartphones πάντα μαζί μας και μπορούμε να κοινοποιήσουμε απευθείας τις φωτογραφίες μας.

 

 

 

 

 

Ο χώρος της φωτογραφίας έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που επιλέγουν να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες μας σε ένα δημόσιο ή ιδιωτικό άλμπουμ online. 

 

Οι επιλογές μας είναι πολλές. Από το Facebook ή την βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, μέχρι και το Google Photos.

 

Ασφαλώς, πολλές εταιρίες στην αγορά παρατήρησαν αυτήν την αλλαγή στην συμπεριφορά των καταναλωτών και προσπάθησαν να προσφέρουν κάτι που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί: καλύτερες φωτογραφίες.

 

Πριν από 3 χρόνια συμμετείχα σε ένα project που απαιτούσε μερικές φωτογραφίες macro. Δυστυχώς, ο μόνος εξοπλισμός που είχαμε στις διάθεσή μας εγώ και ο συνεργάτης μου ήταν μία Point-and-Shoot κάμερα και ένα iPhone 4S.

 

 

 

 

Tότε ανακάλυψα για πρώτη φορά τους φακούς για iPhone. Χρησιμοποιήσαμε έναν φθηνό φακό κατασκευασμένο στην Κίνα, δεν είχε την καλύτερη ποιότητα, αλλά μας επέτρεψε να εστιάσουμε σε πολύ μικρή απόσταση και να πετύχουμε το macro αποτέλεσμα που θέλαμε.

 

Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν ήταν τόσο καλή για να με πείσουν να έχω τους φακούς πάντα μαζί μου. Τα επόμενα χρόνια είδα αρκετές διαφορετικές προτάσεις από πολλές εταιρίες, καμία όμως δεν ήταν αρκετά πειστική.

 

Η πρόταση της ZEISS όμως είναι διαφορετική.

 

Ο οπτικός σχεδιασμός των φακών έχει την ονομασία Mutar. Πρόκειται για ένα οπτικό σύστημα χωρίς εστίαση, αντίθετα από τους φακούς για κάμερες DSLR. Οπότε, ουσιαστικά, οι φακοί αυτοί απλά αλλάζουν το πεδίο της παρατήρησης και προσφέρουν εστίαση αντίστοιχη με τις ικανότητες της κάθε συσκευής. Εάν έχετε iPhone 6s θα δείτε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το οπτικό σύστημα Mutar διορθώνει το πρόβλημα της παραμόρφωσης της εικόνας και προσφέρει καθαρές εικόνες, χωρίς χρωματική απόκλιση.

 

 

 

Φωτογραφία από τον Topher De Lancy, F 2,2, 1/273, iPhone 6 με φακό Macro ZEISS

 

 

Ο φακός macro διαφέρει από τους δύο άλλους. Το οπτικό του σύστημα ονομάζεται Vario-Proxar. Ο φακός προσφέρει στον χρήστη χειροκίνητη ρύθμιση της εστίασης. Μπορεί να γεμίσει την οθόνη του iPhone με ένα αντικείμενο διαμέτρου τριών έως δώδεκα εκατοστών.

 

Φυσικά, οι φακοί αυτοί μπορούν να προσφέρουν μικρό εστιακό βάθος και να απομονώσουν το θέμα σας από το φόντο.

 

Το κόστος των φακών ελπίζουμε να μην είναι απαγορευτικό. Τα αντίστοιχα αξεσουάρ από άλλες branded εταιρίες κυμαίνονται από $70 μέχρι $150 δολάρια. Οι φακοί της ExoLens κοστίζουν περίπου 100$, οπότε οι φακοί της ZEISS θα είναι σίγουρα πιο ακριβοί.

 

Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε για την κυκλοφορία των φακών περίπου έως τα μέσα του 2016 και να μάθουμε τις πραγματικές τιμές πώλησής τους.

 

Μέχρι τότε μπορούμε να πειραματιστούμε με μερικούς οικονομικούς φακούς από την Κίνα. Δεν θα μας κοστίσουν περισσότερο από 2-3 δολάρια.

 

 

By John