Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Έρχεται το iPad Air 3 με φλας και Smart Connector

 

 

Τα αποτελέσματα - ρεκόρ - που ανακοίνωσε πρόσφατα η Apple δεν εξέπληξαν τη διεθνή οικονομική κοινότητα, καθώς “κάτω από τις γραμμές” διαφαίνεται η αναμενόμενη αρχή της καθόδου.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται για πρώτη φορά η εταιρεία να ανακοινώσει πτώση τζίρου και κερδών, κυρίως για το τρίμηνο που διανύουμε. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πάντα, οι συγκρίσεις γίνονται με βάση το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους και όχι με το προηγούμενο.

 

 

 

 

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η IDC, μπορεί οι παραδόσεις συσκευών tablet από την Apple να μειώθηκαν αισθητά, εξακολουθεί όμως η εταιρεία να έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο.

 

 

Η Microsoft, παρά την επιθετική της πολιτική κατά το λανσάρισμα των υβριδικών της συσκευών “Surface”, δεν κατάφερε να συγκινήσει τους καταναλωτές. Ενώ οι “κριτικοί” έδειχναν σίγουροι πως το “iPad Killer” είναι εδώ, τα παράπονα των χρηστών, οι αυξημένες επιστροφές και τα προβλήματα του λογισμικού περιόρισαν τις πωλήσεις στο ελάχιστο.

 

Στις σύγχρονες αγορές, οι καταναλωτές, αγοράζουν προϊόντα με σκοπό τη δοκιμή τους. Συνήθως, προμηθεύονται δύο ή και τρεις διαφορετικές συσκευές, τις συγκρίνουν, επιλέγουν ποια θα κρατήσουν και επιστρέφουν τις υπόλοιπες. Τα καταστήματα λιανικής επιστρέφουν άμεσα τα χρήματα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Η Apple, έχει επενδύσει χιλιάδες εργατοώρες στη βελτιστοποίηση του λειτουργικού της συστήματος για τις συσκευές tablet και οι άλλοι μεγάλοι παίκτες του χώρου μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως έχουν πολλή δουλειά ακόμα μπροστά τους.

 

 

Στο δια ταύτα

 

Το Φθινόπωρο που μας πέρασε, η Apple, για πρώτη φορά, δεν μας παρουσίασε κάποια νέα γενιά iPad στον mainstream χώρο των 10 ιντσών. Σαφώς και τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα σε αυτή την κατηγορία καθώς όλοι οι κατασκευαστές ποντάρουν έντονα σε αυτή. Συμπληρωματικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Apple ήθελε πρωτίστως να προωθήσει το νεόφερτο iPad Pro.

 

Οι χρήστες όμως, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται περισσότερο για tablets που θα μπορούν να τα μεταφέρουν εύκολα και τα οποία θα χωράνε παντού. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για το iPad Pro.

 

Στο πολυαναμενόμενο event του Μαρτίου (το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά θεωρείται σχεδόν δεδομένο από την αγορά), η Apple, εκτός από τη νέα γενιά Apple Watch, πιστεύεται πλέον έντονα πως θα μας παρουσιάσει τη νέα γενιά iPad, στις 10 ίντσες, δηλαδή το iPad Air 3

 

Διαβάστε την τοποθέτησή μας για το Apple Watch, εδώ: http://www.iwant2.gr/el/blog/91/apple-watch-min-petajeis-ta-lefta-soy/

 

 

 

 

Το Engadget, έδωσε στη δημοσιότητα ένα υποτιθέμενο σχεδιάγραμμα του επερχόμενου iPad, σύμφωνα με το οποίο κάτω από την κάμερα υπάρχει πλέον και φλας. Συμπληρωματικά, αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε πως έχει προστεθεί και το Smart Connector, ένας τρόπος διασύνδεσης του iPad με διάφορα περιφερειακά, που γνωρίσαμε με το iPad Pro.

 

 

 

 

Με τις πληροφορίες να έχουν πάρει πλέον μορφή καταιγίδας, οι “Κινέζοι” δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός. Η νέα “διαρροή” μιας θήκης για το επερχόμενο iPad ήρθε από την Κίνα και φαίνεται πως επιβεβαιώνει όλα τα ανωτέρω. 

 

Το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι το iPad Air 3 να συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Επεξεργαστή Α9Χ
  • Μνήμη Ram 2 GB
  • Ανάλυση 1536 x 2048 pixels
  • Βελτιωμένη κάμερα με φλας
  • Smart Connector 
  • Νέο, λεπτότερο σχεδιασμό

 

 

Η γνώμη μας

 

Η προσθήκη φλας είναι καλοδεχούμενη. Το ίδιο και η Smart Connector υποδοχή. 

 

Αναρωτιέμαι όμως, πόσοι κάτοχοι iPad ασχολούνται με τη λήψη φωτογραφιών; Εκτός του ότι το θέαμα είναι αστείο (σκεφτείτε μόνο κάποιον να προσπαθεί να “φτιάξει κάδρο” με ένα full size tablet), στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο χρήστης, έχει στην τσέπη του κάποιο smartphone με καλύτερες δυνατότητες λήψης φωτογραφιών. Και σίγουρα, με καλύτερο στιλ. Μαντέψτε τι θα προτιμήσει…

 

Ας περάσουμε και στο Smart Connector. Ωραίο, βολικό και με προοπτικές. Όμως, πόσους πραγματικά αφορά; Μπορεί να μην έχω κάποια έρευνα στη διάθεσή μου για να ενισχύσω το επιχείρημά μου, αλλά θα επικαλεστώ την εμπειρία από τον δικό μου “μικρόκοσμο”. Ένα πολύ μικρό ποσοστό των καταναλωτών προσθέτει πληκτρολόγιο και λοιπά περιφερειακά στο tablet του.

 

Η αγορά μιας θήκης είναι σχεδόν επιβεβλημένη, και μέχρι εκεί. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, η συγκεκριμένη προσθήκη δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάκαμψη των πωλήσεων, γιατί απλά, δεν αφορά το ευρύ κοινό.

 

Αυτό όμως που θα βοηθήσει, είναι ο επεξεργαστής Α9X και ο λόγος είναι απλός: εξακολουθεί να είναι ο γρηγορότερος στην “αγορά” και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Με τέτοια “ψυχή”, η σειρά iPad Air, θα πάρει και πάλι τα ηνία, εκτοπίζοντας οτιδήποτε άλλο από την κορυφή. Συμπεριλαμβανομένου και του iPad Pro. Έχοντας να “οδηγήσει” χαμηλότερη ανάλυση οθόνης από αυτή του “Pro”, το “Air” θα αποτελεί την πιο “σπιντάτη" πρόταση, σε μια κλασική κατηγορία τιμής για την εταιρία αλλά και για το κοινό της.

 

Όμως, με απογοητεύει το συνεχές κόλλημα της Apple με την μείωση του πάχους των συσκευών της. Μέχρι ενός σημείου είχε νόημα, αλλά πλέον έχουμε περάσει στο στάδιο των υπερβολών. Τα smartphones και τα tablets που κυκλοφορούν έχουν ικανοποιητικό πάχος και βάρος. Πιστεύω πως αν κάναμε ένα γκάλοπ, ελάχιστοι χρήστες θα ζητούσαν από την εταιρεία να μειώσει το πάχος του iPad ή του iPhone.

 

Ο τομέας που θα πρέπει να δώσει έμφαση η Apple είναι η μείωση των bezels, του χώρου δηλαδή που δεν είναι μέρος της οθόνης, κυρίως βέβαια στο iPhone. Κατά τα άλλα, οποιοδήποτε σχεδιαστικό κέρδος θα προτιμούσα να “εξαργυρωθεί” με αντίστοιχη αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας.

 

 

Συνοψίζοντας

 

Όλα δείχνουν πως η Apple θα μας παρουσιάσει (μεταξύ άλλων) τη νέα της πρόταση για τα δεκάιντσα tablets στο επερχόμενο event του Μαρτίου. Ξεκάθαρος σκοπός της εταιρίας είναι  η ανάκαμψη των πωλήσεων στα tablets, ανατρέποντας έτσι την αρνητική τάση που έχει εδραιωθεί κατά τα τελευταία οικονομικά τρίμηνα.

 

Η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα του A9X chipset θα της επιτρέψει να το συμπεριλάβει στο iPad Air 3 και περιμένω την Άνοιξη να μιλάμε πλέον για τον νέο βασιλιά στα tablets.

 

Προσθήκες όπως το φλας και το Smart Connector θα το βοηθήσουν να προωθηθεί ως μία πιο ολοκληρωμένη πρόταση, με αμφίβολα όμως (κατά τη γνώμη μου) αποτελέσματα. Βεβαίως, είναι λογικό, και η Apple μας έχει συνηθίσει σε αυτό, επιτυχημένα χαρακτηριστικά κάποιων συσκευών της να “μεταφέρονται” σε άλλα. Μήπως όμως η καλύτερη υλοποίηση αυτής της πρακτικής θα ήταν για το νέο iPad, η προσθήκη του 3D Touch;

 

 

από Kostthem