Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Απεγκαταστήστε το Facebook app και κερδίστε 15% στη διάρκεια της μπαταρίας

 

 

Εισαγωγή

 

Αν σας λέγαμε πριν από κάποια χρόνια πως τα social media θα είναι η νέα “μάστιγα” της ψηφιακής εποχής πιθανόν και να μας πιστεύατε. Δεν θα συνέβαινε όμως το ίδιο αν σας αναφέραμε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι οι νέοι “πρωταγωνιστές” της ζωής μας που θα παραγκωνίσουν κάποιες καθημερινές και απαραίτητες δραστηριότητές μας.

 

Επίσης, τι γίνεται με τη χρήση των σχετικών apps; Και κυρίως, με το Facebook app; Τις τελευταίες ώρες έχουν κατακλύσει τα media νεότερες αναφορές σχετικά με το κέρδος που έχουν - ως προς τη μπαταρία - οι χρήστες που διαγράφουν την εφαρμογή από το κινητό τους. Είναι όμως αυτό κάτι το καινούργιο; Κάτι που δεν ξέραμε;

 

Σίγουρα όχι!

 

 

 

 

 

Όλοι μας γνωρίζουμε πως να ελέγχουμε την κατανάλωση της μπαταρίας της συσκευής μας και κατ’ επέκταση να διαπιστώσουμε πόσο ενεργοβόρα είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή. “Κολπάκια” υπάρχουν και είναι γνωστά: από την απενεργοποίηση της ανανέωσης της εφαρμογής στο υπόβαθρο έως την απενεργοποίηση της χρήσης του GPS από αυτή.

 

Συμπληρωματικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το facebook app με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και …μεγαλύτερο! Σε μερικές περιπτώσεις, η εφαρμογή με τα δεδομένα που αποθηκεύει, μπορεί να φτάσει σε μέγεθος και τα 500 MB! Πολλοί χρήστες διαγράφουν και εγκαθιστούν εκ νέου την εφαρμογή, για να κερδίσουν τον χαμένο αποθηκευτικό χώρο.

 

Είναι όμως ρεαλιστικό το σενάριο της διαγραφής της εφαρμογής; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: ΝΑΙ.

 

 

 

Απεγκατάσταση και χρήση συντόμευσης

 

Ας μην κρυβόμαστε. Αν και δεν θα το ακούσετε από κάποιον να το παραδέχεται εύκολα, η χρήση του facebook αγγίζει για τους περισσότερους τα όρια της εξάρτησης. Και σε μερικές περιπτώσεις τα ξεπερνά. Και η διαγραφή του σχετικού app, “τρομάζει”.

 

Όμως, με τη χρήση μίας συντόμευσης στην οθόνη αφετηρίας της συσκευής μας, στην ουσία, “στερούμαστε” ελάχιστων πλεονεκτημάτων της εφαρμογής, όπως τις ειδοποιήσεις. Μήπως όμως έτσι κι αλλιώς το είχαμε παρακάνει με το συνεχές τσεκάρισμά τους;

 

 

 

Σας προτείνω να δοκιμάσετε να διαγράψετε την εφαρμογή και να δημιουργήσετε μία συντόμευση στην οθόνη αφετηρίας. Σκεφτείτε μόνο πως μετά, δεν θα αποσπάται η προσοχή σας κάθε φορά που “σκάει ένα notification”. Φυσικά, όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο και διάθεση, θα μπορείτε να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις σας, να απαντήσετε σε σχόλια και δημοσιεύσεις φίλων σας, ή να ποστάρετε κανονικά στο timeline σας.

 

Η θέαση των φωτογραφιών και των videos γίνεται κανονικά, καθώς και κάθε άλλη λειτουργία της εφαρμογής. Τα πάντα θα είναι εκεί, έως τη στιγμή που εσείς θα αποφασίσετε να αφιερώσετε χρόνο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Αν “σκάσει” κάτι επείγον, μην ανησυχείτε, θα σας στείλουν οι φίλοι σας μήνυμα στο Messenger (ή στο Viber, στο WhatsApp κλπ).

 

Τι κερδίζουμε;

 

   Πιο λελογισμένη χρήση του facebook

   Διάρκεια χρήσης της συσκευής - βελτίωση στη διάρκεια της μπαταρίας

   Αποθηκευτικό χώρο

   Μια πιο “ανάλαφρη” συσκευή

 

Τι χάνουμε;

 

   Ειδοποιήσεις

 

Η γνώμη μας

 

Μη διστάζετε, δοκιμάστε το. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλάσια των μειονεκτημάτων. “Win - win” που λένε και στο χωριό μου! Στην τελική, κάντε το για δοκιμή. Ίσως η πιο ισορροπημένη χρήση του facebook σε συνδυασμό με το “ξαλάφρωμα” της συσκευής σας, να σας κερδίσουν. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε εκ νέου, όποτε εσείς το θελήσετε.

 

Το facebook από μόνο του δεν είναι κάτι το “σατανικό”. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που εμείς θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα, είναι να βρεθούμε με τους φίλους μας και εμείς μείνουμε στο σπίτι σερφάροντας, τότε η τεχνολογία μας χρησιμοποιεί. Αν όμως, την χρησιμοποιήσουμε για να κανονίσουμε να βρεθούμε με τους φίλους μας, ή για να επικοινωνήσουμε μαζί τους κάποια βραδιά που έτσι κι αλλιώς θα την περνάγαμε στο σπίτι, τότε είμαστε κερδισμένοι από αυτή.

 

Τα πάντα είναι θέμα ισορροπιών. Στη ζωή γενικότερα και στην ψηφιακή ζωή ειδικότερα.

 

Από “τεχνικής” όμως άποψης, η πρότασή μας έχει μόνο πλεονεκτήματα. Που τα “παράπλευρα κέρδη” αυτών εκτείνονται και στην πραγματική ζωή μας.

 

 

από Kostthem