Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iPhone 7: Στα τελευταία στάδια η προετοιμασία της παραγωγής του

 

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένουμε το Φθινόπωρο για την παρουσίαση της επόμενης ναυαρχίδας της Apple. Θα προηγηθεί βέβαια το λανσάρισμα του μικρότερου μοντέλου τεσσάρων ιντσών, του iPhone 5se, γύρω στα μέσα του Μαρτίου.

 

Η όλη διαδικασία απαιτεί σοβαρή προεργασία καθώς θα πρέπει να συντονιστούν οι κατασκευαστές των επί μέρους εξαρτημάτων, οι προμηθευτές όλων των υλικών και μάλιστα, όλα αυτά να είναι εντός ενός αποδεκτού - από την Apple - χρονοδιαγράμματος.

 

Οι αναφορές από όλο τον κόσμο και κυρίως από τις Ανατολικές χώρες είναι σαφείς:

 

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και όλα βαίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Και φέτος, θα τηρηθούν οι παραδοσιακοί  - πλέον - χρόνοι (αλλά και “θεσμοί” θα λέγαμε) της Apple και τον Σεπτέμβρη θα έχουμε την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας.

 

Σύμφωνα με το DigiTimes, οι προμηθευτές Cirrus Logic και Analog Devices έχουν ήδη εξασφαλίσει χώρο και “κατασκευαστική ικανότητα” στις εγκαταστάσεις τους και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την παραγωγή των εξαρτημάτων που αυτές προμηθεύουν.

 

 

 

 

Επιπροσθέτως, η γνωστή σε όλους μας TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), η οποία και (εικάζεται πως) θα κατασκευάσει την συντριπτική πλειοψηφία των επεξεργαστών νέας γενιάς, Α10, προετοιμάζεται για να είναι σε θέση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των 16-nanometer FinFET, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές.

 

 

 

 

Ενώ η TSMC είναι πλέον ένας “παραδοσιακός” συνεργάτης της Apple και γνωρίζουμε τι θα κατασκευάσει (αλλά και με ποια τεχνολογία), οι λιγότερο γνωστές Cirrus logic και Analog Devices, έχουν επιφορτιστεί την κατασκευή λεπτότερων εξαρτημάτων με ένα και μοναδικό σκοπό. Να είναι το iPhone 7 λεπτότερο από το iPhone 6s.

 

Δυστυχώς, σύμφωνα με όλες τις αναφορές, η Apple δεν έχει (ακόμα) εγκαταλείψει την κούρσα της μείωσης των διαστάσεων του iPhone. Ενώ τα περιθώρια μέσω της μείωσης των bezels είναι αρκετά και σίγουρα “ικανοποιητικά”, η εταιρία σκοπεύει μονίμως στο να κατασκευάζει μία από τις λεπτότερες συσκευές της αγοράς.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Analog Devices έχει αναλάβει και την προμήθεια ενός φωτογραφικού φακού με δύο αισθητήρες που θα διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή και προορίζεται πιθανότητα για την μεγαλύτερη έκδοση (Plus) του iPhone 7.

 

Τα καλά νέα, είναι πως αν και λεπτότερο, το νέο iPhone, αναμένεται να μην έχει αυτό το ενοχλητικό εξόγκωμα της οπίσθιας κάμερας που συναντήσαμε στις δύο τελευταίες εκδόσεις της συσκευής. Επίσης, οι “γραμμές” της κεραίας που βρίσκονται στην πίσω όψη, αναμένεται πλέον να τοποθετηθούν περιμετρικά και να μην επηρεάζουν τόσο έντονα το look του νέου iPhone.

 

 

Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός iCloud

 

 

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν και οι προμηθευτές δεσμεύουν χώρο και πόρους προκειμένου να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τον μεγαλύτερο “πελάτη” τους, παγκοσμίως. Η νέα ναυαρχίδα της Apple θα μας παρουσιαστεί εντός προγράμματος, τον Σεπτέμβρη, όπως κάθε χρόνο και αναμένεται να τινάξει - εκ νέου - τα benchmarking scores σε νέα, δυσθεώρητα (για τους υπόλοιπους κατασκευαστές) ύψη.

 

Εμείς βέβαια, θα προτιμούσαμε το εργονομικό όφελος που θα προκύψει από τις νέες τεχνικές κατασκευής των εξαρτημάτων, να εξαργυρωθεί μέσω της αύξησης της χωρητικότητας της μπαταρίας. Κάτι που τα μοντέλα της έκδοσης Plusίσως να μην χρειάζονται, αλλά που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι των iPhones των 4,7 ιντσών.

 

 

 

 

από Kostthem