Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Άδικα ψάχνεις το καλύτερο Android.

 

 

Άδικα ψάχνεις το καλύτερο Android. Το iPhone είναι ακόμη καλύτερο!

Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο iPhone. Η καλύτερη συσκευή είναι διαφορετική για τον καθένα από εμάς καθώς έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις. Σίγουρα υπάρχουν και πολλές διαβαθμίσεις στο ποσό που κάποιος θέλει να ξοδέψει για την αγορά ενός smartphone. Ευτυχώς το iPhone είναι “θηρίο” στο πέρασμα του χρόνου και υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα budget σε μεταχειρισμένα iPhones.

 

Εάν είσαι φανατικός του Android για πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να κοιτάξεις λίγο προς την απέναντι πλευρά. Καιρός να αφήσεις το Android και να αναβαθμίσεις σε iPhone.

 

 

 

Βλέποντας όλες τις νέες τελευταίες συσκευές που κυκλοφόρησαν οι μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών Android, πρέπει να νιώθεις ακόμη πιο σίγουρος πως ήρθε η ώρα να βάλεις πλώρη για την πιο πετυχημένη συσκευή smartphone. Δεν μπορεί όλα να είναι τυχαία σε αυτή την ζωή.

 

Η επιτυχία του iPhone δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν χρειάζεται καν να κοιτάξει κανείς τους αριθμούς. Ναι, η Apple είναι η πιο πλούσια εταιρία στον κόσμο. Μπορεί οι μέτοχοι να είναι χαρούμενοι, αλλά αυτό δεν λέει κάτι στον απλό χρήστη.

 

Ο απλός χρήστης θέλει απλά μία συσκευή που θα του κάνει την «δουλειά» του. Αρκεί η συσκευή να έχει καλή διάρκεια μπαταρίας, να έχει πολλές εφαρμογές και παιχνίδια, να λειτουργεί απροβλημάτιστα, να βγάζει καλές φωτογραφίες και να είναι εύκολη στην χρήση. Ειδικά για τους επαγγελματίες σε οποιονδήποτε τομέα πλέον, αφού η τεχνολογία έχει εισχωρήσει παντού, η αξιοπιστία του iPhone είναι μοναδική.

 

Κάνουν λάθος όσοι επιλέγουν το iPhone και είναι 100% ικανοποιημένοι από την εμπειρία χρήσης που τους προσφέρει; Όταν κάποιος φίλος σου λέει ότι θα πάρει καινούργιο τηλέφωνο, ποιο τηλέφωνο πάει πρώτο στο μυαλό σου; Μήπως είναι το iPhone;

 

 

Εάν έχεις αρχίσει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους πολυάριθμους επεξεργαστές και τις υψηλές επιδόσεις στα εργαστήρια δοκιμών, μάλλον αρχίζεις να σκέφτεσαι ό,τι σκέφτηκαν όλοι όσοι άφησαν το Android στο συρτάρι και πήραν iPhone.

 

Οι λόγοι να αναβαθμίσει κανείς σε iPhone είναι πολλοί, το ίδιο το προϊόν «μιλάει» από μόνο του. Σε ένα άρθρο δεν θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε όλους τους λόγους αλλαγής συσκευής από Android σε iPhone, Θα χρειαζόμασταν πάνω από 9.000 λέξεις. Μπορώ όμως να  μοιραστώ μαζί σας την αφορμή που με έκανε να επιλέξω το iPhone.


Βαρέθηκα να συγκρίνω συσκευές

 

Το μόνο που ήθελα ήταν να βρω μία συσκευή Android που να μην «μπλοκάρει» μόλις με δύο-τρεις εφαρμογές ανοιχτές. Το πρώτο που μου πήγε στο μυαλό είναι να βρω μία συσκευή με αρκετή RAM. Φιλτράροντας όλες τις συσκευές με λιγότερο από 2GB RAM, μου έμειναν λιγότερες επιλογές, από τις πολυάριθμες που προσφέρονται για το σύστημα Android. Έπρεπε λοιπόν να βρω και άλλες διαφορές μεταξύ αυτών των συσκευών πέραν από την RAM. Πάντα κράταγα στο μυαλό μου ότι ήθελα την καλύτερη δυνατή απόδοση

 

Το επόμενο βήμα ήταν να «φιλτράρω» τις συσκευές ανάλογα με τον επεξεργαστή τους. Εδώ άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Νόμιζα πως όλες οι συσκευές με οκτώ πυρήνες ήταν καλύτερες από αυτές με τέσσερις πυρήνες. Έπρεπε να κάνω έρευνα για να δω τον χρονισμό των επεξεργαστών και την ποιότητα κατασκευής τους. Βλέποντας διάφορα στοιχεία για τα chipsets είδα ότι και οι επεξεργαστές γραφικών έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (και αυτοί οι επεξεργαστές έχουν πολλούς πυρήνες και διαφορετικούς χρονισμούς).

 

 

Αφού κατάφερα να καταλήξω σε ακόμη λιγότερες συσκευές, το επόμενο βήμα ήταν να ελέγξω την ανάλυση και το μέγεθος οθόνης κάθε συσκευής, για να καταλάβω πόσο απαιτητική θα ήταν σε επεξεργαστική ισχύ και σε μπαταρία. Βέβαια, για να καταφέρω να υπολογίσω κάτι τέτοιο έπρεπε να σκεφτώ έναν αλγόριθμο και να φτιάξω μια συνάρτηση, που να υπολογίζει πόσο αποδοτική ήταν η εκάστοτε συσκευή. Αντί να κάνω αυτό, είπα να εμπιστευτώ τη διαίσθησή μου.

 

Οπότε, βλέποντας τους πυρήνες του επεξεργαστή, τον χρονισμό του επεξεργαστή γραφικών, τα GBs της RAM, την ανάλυση και το μέγεθος της οθόνης μιας συσκευής, σχημάτιζα απευθείας μια εικόνα για την πραγματική εμπειρία χρήσης. Ήταν ακριβής αυτή η εικόνα; Όπως φαντάζεστε, όχι!

 

Εκεί που νόμιζα πως έχω επιλέξει τις καλύτερες συσκευές για το budget μου, θυμήθηκα ότι υπάρχουν και οι διάφορες εκδόσεις Android στη μέση. Ακόμη χειρότερα, οι κατασκευαστές επεξεργάζονται το stock Android και το κάνουν σε μερικές περιπτώσεις τελείως διαφορετικό από εταιρία σε εταιρία. Δεν είχα άλλη υπομονή να μελετήσω σε τέτοιο βάθος μια συσκευή smartphone. Να αγοράσω μια αξιόπιστη συσκευή ήθελα, όχι να φτιάξω μια καινούργια.

 

 

Η μάχη δεν ήταν ποτέ Android vs iPhone. Η μάχη είναι Android vs Android και δεν υπάρχει νικητής, το Android χάνει..

 

Ούτως η άλλως το πιο πιθανό ήταν πως θα χρησιμοποιούσα τη συσκευή, για λίγο Facebook, λίγες φωτογραφίες, μερικές ώρες browsing και αρκετές ώρες κλήσεων και μηνυμάτων. Δεν ήμουν φανατικός με το Android, μπορούσα να δω τι προσφέρει το iPhone.

 

Άρχισα να αναπτύσσω μία περιέργεια για πιο απλά πράγματα. Ρώταγα τους φίλους μου, «Tι διαφορά έχει το iMessage και το FaceTime από το Viber;», «Κολλάει ποτέ το iPhone σου;», «Πόσες φορές την ημέρα το φορτίζεις;», «Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του;».

 

Μερικές φορές όταν ήμασταν για καφέ με την παρέα, οι φίλοι μου ένιωθαν λες και έκανα κάποια έρευνα ή δημοσκόπηση. Είχαν δίκιο, έκανα έρευνα σε πραγματικούς χρήστες και η απόφασή μου ήταν να αφήσω το Android και να αποκτήσω ένα iPhone, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

 

by John