Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Apple: Σχεδιάζει συσκευές και υπηρεσίες που δεν θα μπορεί ούτε η ίδια να “χακάρει”

 

 

Το σίριαλ με την Apple, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και το FBI, συνεχίζεται. Και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τα επεισόδια θα είναι πολλά. Μετά τη χλιαρή στάση των στελεχών της Google (άκρως αναμενόμενο), αλλά κυρίως τις μετρήσεις της κοινής γνώμης στην Αμερική, μάλλον πρόκειται για ένα ντέρμπι, με “φαβορί” το FBI.

 

Το 51% της κοινής γνώμης θεωρεί πως η Apple πρέπει να υποχωρήσει και να ξεκλειδώσει το εν λόγω iPhone (επιτέλους, το μοντέλο “5c” υπάρχει λόγος για να γίνει διάσημο), ενώ μόνο το 37% των ερωτηθέντων επικροτεί τη στάση της εταιρείας.

 

 

Ευτυχώς, ο Mr facebook, Mark Zuckerberg, παρείχε πλήρη στήριξη στον Tim Cook, μη μασώντας τα λόγια του. Επικοινωνιακό τρικ, ή όχι, δεν έχει και πολλή σημασία. Η Apple μόλις απέκτησε έναν ακόμα μεγάλο σύμμαχο.

 

Ως προς την μελλοντική στάση της Apple όμως, έχουμε κάποια νεότερα. Η εταιρεία, με βάση πρόσφατο δημοσίευμα της New York Times, εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ισχυρών δικλείδων ασφαλείας στο iOS, σε τέτοιο βαθμό, που ούτε η ίδια η Apple δεν θα μπορεί να τις “χακάρει”.

 

 

 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το project αφορά μόνο βελτιώσεις στο software, αλλά το πιθανότερο είναι αυτές να συνδυαστούν και με κάποιες extra δυνατότητες που θα παρέχουν νέες συσκευές της εταιρείας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή.

 

Αυτά, είναι τα δεδομένα έως τώρα. “Διαβάζοντάς” τα λίγο πιο προσεκτικά, θεωρώ, πως με αυτή της τη διαρροή (γιατί περί αυτού πρόκειται), η Apple προσπαθεί να “μετρήσει” αντιδράσεις. Μην εκπλαγείτε αν σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρξει ανάλογη διαρροή (ή ακόμα και επίσημη αναφορά) από το FBI, η οποία θα “ακυρώνει” τις προθέσεις της Apple. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως με το να απαγορέψει στην ουσία στους κατασκευαστές να δημιουργούν συσκευές και υπηρεσίες που δεν θα μπορεί να υπάρξει πρόσβαση από τρίτους.

 

Ας μην γελιόμαστε. Όλο το παιχνίδι παίζεται σε αυτή την παράμετρο. Το συγκεκριμένο iPhone είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το θέμα είναι αν στο μέλλον θα μπορούμε να κατέχουμε συσκευές και να αποθηκεύουμε δεδομένα με απόλυτη ασφάλεια, ή όχι. Το δεδικασμένο αυτής της ιστορίας θα αποτελέσει τον “οδηγό” και θα δώσει την μελλοντική κατεύθυνση.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δικαιωθεί τελικά η Apple, το FBI δεν πρόκειται να παραιτηθεί έτσι απλά. Η επίκληση της εθνικής ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανέκαθεν έβρισκε ευήκοα ώτα και αυτό οι υπεύθυνοι το γνωρίζουν καλά.

 

by Kostthem