Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iOS 10

 

 

 

 

Το πολυ-αναμενόμενο εναρκτήριο Keynote του Παγκοσμίου Συνεδρίου Προγραμματιστών τελείωσε. Ο Tim Cook και οι συνεργάτες του μας παρουσίασαν πρώιμες εκδόσεις των επερχόμενων λειτουργικών συστημάτων της εταιρίας για όλο το εύρος των συσκευών που αυτή διαθέτει.

 

Ο Tim πάντως, με πολύ εύσημο τρόπο είναι η αλήθεια, φρόντισε να στηρίξει τον Πρόεδρο Ομπάμα και τη στάση του σχετικά με την τραγωδία στο Ορλάντο, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως “η Apple, είναι αυτό που είναι σήμερα, λόγω της αξιοποίησης πολλών ανθρώπων, διαφορετικής κουλτούρας”. Ας ρίξουμε τώρα μία πρώτη ματιά στις αλλαγές που αναμένουμε το Φθινόπωρο στο iPhone και το iPad μας.

 

 

 

 

 

Στο iOS 10 έχουν γίνει δέκα σημαντικές κατά την Apple βελτιώσεις:

 

1. Εμπειρία χρήσης: ολοκαίνουργια lock screen με widgets και πιο καλοσχεδιασμένο περιβάλλον. Υπάρχει πλέον στις ειδοποιήσεις, πλήρης και σε βάθος “αλληλεπίδραση”.

 

 

2. Βελτιωμένη Siri και πρόσβαση από τρίτους προγραμματιστές: όσο και αν περιμένουμε όλοι τη Siri να μιλήσει Ελληνικά, κανείς δεν θα αρνηθεί να στείλει μήνυμα και στο Viber, χρησιμοποιώντας τη! Αυτή είναι η δυναμική αυτού του “ανοίγματος”.

 

 

 

 

 

3.  QuickType και Siri. η ψηφιακή βοηθός δίνει τα φώτα της στο προ-εγκατεστημένο πληκτρολόγιο. Το πληκτρολόγιο μπορεί πλέον να “μαντέψει” σε ποια γλώσσα πληκτρολογείτε. Να δούμε αν αυτό θα λειτουργεί και στα “Ελληνικά - Αγγλικά”! Το πιθανότερο είναι πως όχι…

 

   

4.  Βελτιώσεις στις Φωτογραφίες: Εισαγωγή τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και προσθήκη των Προσώπωνγια καλύτερη διαχείρισή τους. Το νέο section “Αναμνήσεις” συγκεντρώνει - από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία - ιστορίες της ζωής μας, με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

 

 

 

 

 

 

5.  Βελτίωση εφαρμογής χαρτών και πρόσβαση από τρίτους προγραμματιστές: πολλές αλλαγές, κυρίως ως προς την δυνατότητα “πρόβλεψης” της εφαρμογής, είναι επίσης εντυπωσιακή η νέα live απεικόνιση της κίνησης, ακριβώς στην οθόνη της πλοήγησης. Νέα, πιο πλήρη αποτελέσματα στις αναζητήσεις μας και δυνατότητα μεταφοράς των οπτικών σημάτων καθοδήγησης στο ταμπλό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον οδηγό.

 

 

6.    Βελτιώσεις στην εφαρμογή Μουσική: νέο lay out, όχι δραματικά διαφορετικό, δυστυχώς ακόμα “φωτεινό”, αλλά εξαιρετικά καλόγουστο. Επιτέλους, προστέθηκαν και τα lyrics (στίχοι).

  

 

 

 

 

7. Αλλαγές στην εφαρμογή News: το lay out έγινε πιο σύγχρονο και προστέθηκε η δυνατότητα συνδρομών. Θα μπορούσαν κατευθείαν να αλλάξουν την εμφάνιση της παλιάς εφαρμογής Κιόσκι, αντί να κάνουν όλον αυτόν τον “κύκλο”. Να δούμε και πότε θα διατεθεί στη χώρα μας…

 

 

 

 

8. HomeKit και νέο app, “Home: ονειρεμένη στιγμή της Apple. Όσες έξυπνες συσκευές, συμβατές με το homeKit προμηθευτούμε, θα μπορούμε να τις διαχειριζόμαστε από μία εφαρμογή. Μπορούμε να δημιουργήσουμε σενάρια, όπου με μία λέξη ή φράση μας θα ενεργοποιεί μία σειρά από ενέργειες. Δώστε σημασία σε αυτό, δεν είναι κάτι μακρινό, ξεκινήστε από τις λάμπες του σπιτιού. Θα μαγευτείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Phone: το Phone app δέχθηκε πολλές βελτιώσεις και ανοίγει τις πόρτες του στους τρίτους προγραμματιστές. Με το VoIP API, “συνδέεται" με εφαρμογές όπως το Skype, το Facebook Messenger κλπ. Μένει να δούμε τον βαθμό της “ενσωμάτωσης” αυτών των χαρακτηριστικών στο iOS, ακούγεται πολλά υποσχόμενο.

 

 

 

 

 

10. Βελτιώσεις στα Μηνύματα: Πολλή καλή δουλειά από την Apple και σε αυτό το επίπεδο. Νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης, ωραία εφέ που απολαμβάνουν και οι δύο χρήστες και γενικότερα, βελτιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Αν και μόνο (προς το παρόν) σε iOS συσκευές, η πλατφόρμα αυτή είναι μία τεράστια επιτυχία. Ζωγραφίστε, στείλτε videos με effects, ωραία δουλειά! Μην ξεχάσω: τριπλασιάζονται σε μέγεθος τα standard emoji’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση για τους developers κυκλοφόρησε σήμερα, θα ακολουθήσει η δημόσια δοκιμαστική έκδοση τον Ιούλιο και η επίσημη κυκλοφορία του iOS θα γίνει όπως πάντα, το Φθινόπωρο.

 

 

 

 

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το iOS 10 δεν θα είναι διαθέσιμο για το iPhone 4s, εντύπωση όμως μου έκανε η διαθεσιμότητά του για το iPad 2. Θεωρώ πως είναι μία λανθασμένη απόφαση. Update: Η Apple αφαίρεσε το iPad 2 από τη λίστα των συμβατών συσκευών.

 

 

 

 

 

Μέσα στις επόμενες ώρες περισσότερες λεπτομέρειες θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας και θα συγκεκριμενοποιηθούν κάποια features καθώς και οι απαιτήσεις τους, σε επίπεδο hardware. Προφανέστατα, θα επανέλθουμε με αναλυτικά κείμενα για κάθε αξιόλογη νέα λειτουργία, αλλά και για τις βελτιώσεις στα υπόλοιπα λογισμικά της Apple.

 

   

by Kostthem