Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iOS 9.3 - Η πιο σταθερή έκδοση iOS των τελευταίων ετών

 

 

 

Είμαστε σίγουροι πως από τον τίτλο και μόνο θα έχετε παραξενευτεί. Κυρίως όσοι έχουν παλαιότερες συσκευές και αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την ενεργοποίησή τους μετά την αναβάθμιση, αλλά και όσοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν συνδέσμους στον Safari μέχρι και την κυκλοφορία του (minor) update, 9.3.1.

 

 

Κι όμως, τα πράματα δεν είναι όπως δείχνουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις που γίνονται και αποτυπώνουν σε αριθμούς τον βαθμό των προβλημάτων ή απότομων και ανεπιθύμητων τερματισμών εφαρμογών και τμημάτων του λειτουργικού συστήματος (crash rates) που συναντάμε στις συσκευές μας.

 

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει η αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 9.3.1 (την οποία και σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε), η εταιρεία Apteligent έδωσε στη δημοσιότητα ένα διάγραμμα που μας εξέπληξε.  

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Apteligent, ο βαθμός των crash rates κυμαίνεται στο ιστορικό χαμηλό του 2,2%, το πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων ετών και εκδόσεων του iOS.

 

 

 

Info: Η τελευταία έκδοση του Android, 6.0 Marshmallow, στην ίδια μέτρηση, εμφάνισε ποσοστό crash rate 2,6%

 

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο διάγραμμα, η σύγκριση γίνεται κυρίως στις major - διορθωτικές αναβαθμίσεις, τις οποίες συνηθίζει να δίνει στη δημοσιότητα η Apple τα τελευταία χρόνια, κατά τους μήνες της άνοιξης.

 

 

Μελετώντας πιο προσεκτικά το διάγραμμα, μπορούμε να δούμε πως η πιο προβληματική έκδοση του iOS - ως προς τα κρασαρίσματα - ήταν αυτή του iOS 9.0. Αυτό όμως το συμπέρασμα θεωρώ πως όλοι μας το θεωρούμε “φυσιολογικό”. Δυστυχώς, με κάθε major αναβάθμιση του iOS τα τελευταία χρόνια, οι χρήστες έχουν πλέον την αίσθηση πως λαμβάνουν μέρος σε ένα εκτενέστατο πρόγραμμα beta testing της Apple. Όλες οι τελευταίες x.0 εκδόσεις του iOS εμφάνισαν μεγάλο αριθμό προβλημάτων στις συσκευές των χρηστών και το 2015 με το iOS 9, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι πάντως κρίμα, να έχει γίνει τόσο καλή προεργασία για την βελτιστοποίηση του iOS αλλά και για την προσθήκη νέων λειτουργιών σε αυτό και δύο λάθη της τελευταίας στιγμής να επαναφέρουν την αίσθηση της ανασφάλειας ως προς την εφαρμογή των ενημερώσεων από τους χρήστες. Δεν θεωρώ τυχαίο πως όλο και περισσότεροι χρήστες και στη χώρα μας,  δεν προβαίνουν πλέον άμεσα στις αναβαθμίσεις, αλλά περιμένουν πρώτα να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα που αυτές παρουσίασαν. Και ναι, “αυτό” δεν “είναι Apple”. Θεωρώ πως χρειάζεται άμεσα επανασχεδιασμός του τρόπου που ελέγχονται οι αναβαθμίσεις και να υπάρξει μία πιο συντηρητική προσέγγιση στην προσθαφαίρεση κώδικα την τελευταία στιγμή. Είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται στην τελική έκδοση bugs, τα οποία δεν υπήρχαν στις προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις! Το ζήτημα του software quality control της Apple μάλλον θα πρέπει να μείνει ψηλά στην ατζέντα. Εμείς τουλάχιστον θα φροντίσουμε για αυτό…

 

 

Αν δεν έχετε κάνει ήδη την πρόσφατη αναβάθμιση στην έκδοση 9.3.1, σας συνιστούμε να προχωρήσετε άφοβα. Τα δύο bugs που είχαν προκύψει στην επίσημη έκδοση 9.3 έχουν πλέον εξαλειφθεί και δεν έχουν αναφερθεί κάποια άλλα, νέα. Η “συμπεριφορά” της μπαταρίας δείχνει καλύτερη από ποτέ και η απόκριση του iOS θυμίζει παλιές καλές, “iOS 6 εποχές”.

 

  

Από εκεί και πέρα, ευχόμαστε οι μετρήσεις της Apteligent να είναι έγκυρες και να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Ποιος ξέρει; Ίσως κάποτε στο μέλλον και ενώ θα χρησιμοποιούμε κάποια έκδοση του iOS 10 (ή iOS X) να αναφερόμαστε στην 9.3.1 ως σημείο αναφοράς ως προς τη σταθερότητα και την απόκριση του συστήματος. Κάθε χρόνο και χειρότερα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

 

 

 

Εσείς; Έχετε αναβαθμίσει τις συσκευές σας; Ποια είναι η εμπειρία σας έως τώρα;

 

 

 

 

by Kostthem