Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

iCloud κλειδωμένο (Locked) iPhone.

 

 

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με την τεχνολογία έχουν ακούσει την έκφραση ''κλειδωμένο iPhone με iCloud''. Εμείς λοιπόν θα σας περιγράψουμε αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει η παραπάνω έκφραση, καθώς και τι συμβαίνει σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. 

 

 

Γενικά:

 

Είναι γνωστό ότι ένας από τους κύριους τομείς πάνω στους οποίους η Apple έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος και μέριμνα είναι η ασφάλεια. Με γνώμονα λοιπόν αυτή τη λογική, η εταιρεία φρόντισε να κατασκευάσει λειτουργικά συστήματα για όλες τις συσκευές της, τα οποία θα είναι όσο το δυνατόν πιο απόρθητα από εξωτερικές απειλές (σε επίπεδο software) και παρεμβάσεις τρίτων. Η όλη λοιπόν φιλοσοφία “κτισίματος” των λειτουργικών συστημάτων, αποσκοπεί στην προστασία της ίδιας της συσκευής αφενός και αφετέρου του ίδιου του χρήστη. 

 

 

 

iCloud, Εύρεση iPhone και Activation Lock:

 

 

Για να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι και να αποφύγουμε τις πολλές αοριστολογίες, μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι και το iCloud. Για να είμαστε ακριβείς, ο όρος κλειδωμένο iCloud (iPhone, iPad, iPod Touch) δεν είναι και ο πιο δόκιμος, αφού “τη δουλειά” την κάνει μια υπηρεσία η οποία ονομάζεται ''Εύρεση iPhone”. Αυτόματα, με την ενεργοποίησή της, το Αctivation Lock (icloud.com/activationlock) δηλαδή το Κλείδωμα Ενεργοποίησης, ενεργοποιείται. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία δεν κάνει εφικτή τη χρήση της συσκευής σας από τρίτους, αφού αποτρέπει τη διαμόρφωση της συσκευής, ως νέας.

 

 

Η δυνατότητα αυτή είναι μέρος της υπηρεσίας ''Εύρεση iPhone'' η οποία με τη σειρά της ενεργοποιείται αφού πρώτα ο κάτοχος συνδεθεί στον προσωπικό του iCloud λογαριασμό μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να γίνει επαναφορά της συσκευής σε εργοστασιακή μορφή, να διαγραφεί όλο το περιεχόμενό της αλλά και να απενεργοποιηθεί η λειτουργία της Εύρεσης iPhone θα πρέπει πρώτα να εισαχθεί ο κωδικός του Apple ID του κατόχου της συσκευής

 

 

Άλλη μια εξέχουσα - τουλάχιστον για εμένα - δυνατότητα που προσφέρει η ''Εύρεση iPhone”, είναι αυτή της “διαχείρισης απώλειας”. Εάν ο χρήστης χάσει ή του κλέψουν τη συσκευή, μπορεί συνδεόμενος μέσω υπολογιστή στη σελίδα του iCloud να διαχειριστεί τη συσκευή του, διαγράφοντας εάν επιθυμεί το περιεχόμενό της. Με την ενεργοποίηση της επιλογής της απώλειας, αυτομάτως η αρχική οθόνη θωρακίζεται με έναν τετραψήφιο κωδικό και ένα μήνυμα διαμορφωμένο με τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα κάνει την εμφάνισή του στην οθόνη της συσκευής. 

 

 

Όπως λοιπόν μπορεί να γίνει αντιληπτό, η συσκευή η οποία θα εισέλθει σε ''lost mode'', ας μου επιτραπεί ο όρος, είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί από μερικώς μέχρι και ολικώς, κάτι που την κάνει μη λειτουργική. 

 

 

 

 

 

 

Πώληση συσκευής:

 

 

Έχοντας διαβάσει ήδη όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος εύλογα: “Kαι τι πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε ταλαιπωρία σε περίπτωση που θέλουμε να πουλήσουμε τη συσκευή μας;” 

 

 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε πριν προωθήσετε τη συσκευή σας στον νέο της ιδιοκτήτη είναι να αποσυνδεθείτε από τον iCloud λογαριασμό σας (εμμέσως θα έχετε απενεργοποιήσει και την “Έύρεση iPhone”). 

 

Αμέσως μετά, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις, θα βρείτε τα ανάλογα σημεία στη διαδρομή Γενικά > Επαναφορά, προκειμένου να διαγράψετε το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις της. Αυτομάτως, ο νέος χρήστης θα μπορέσει να κάνει διαμόρφωση της συσκευής από την αρχή, καταχωρώντας πλέον τα δικά του προσωπικά στοιχεία.

 

 

 

Αγορά συσκευής 

 

 

Και εδώ είναι που χρειάζεται η μεγαλύτερη προσοχή αφού και ο αρχικός τίτλος του παρόντος κειμένου ίσως, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, να αφορά κυρίως τους αγοραστές. 

 

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, νομίζω πλέον ότι είναι σαφές το πόση προσοχή χρειάζεται να επιδείξει ο υποψήφιος αγοραστής πριν καταλήξει στο ποια συσκευή επιθυμεί να έχει στην κατοχή του. 

 

 

Αυτό που πρέπει να ελέγξουμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ πριν προβούμε στην οποιαδήποτε αγορά συσκευής iOS, είναι το iCloud. Για να γίνω πιο σαφής, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις θα βρούμε την ειδική ενότητα “iCloud”. Εκεί θα διαπιστώσουμε εάν ο προηγούμενος χρήστης έχει κάνει Log out (αποσύνδεση), ή εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος, αποτρέποντάς μας με αυτό τον τρόπο να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε διαμόρφωση της νέας μας συσκευής. Στην περίπτωση που ακόμα τα στοιχεία του βρίσκονται στη συσκευή, επιβάλλεται να ζητήσουμε να κάνει αποσύνδεση πριν προχωρήσει η αγορά.

 

 

Ένας άλλος τρόπος για να δούμε εάν ο πρώην χρήστης είναι συνδεδεμένος στη συσκευή που θέλουμε να αγοράσουμε είναι να την ενεργοποιήσουμε και να ξεκινήσουμε τα αρχικά βήματα της διαμόρφωσής της. Εάν μας ζητηθεί συνθηματικό iCloud, σημαίνει ότι δεν έχει γίνει η σχετική “αποσύνδεση” του πρώην κατόχου. Κανονικά, περιμένουμε να δούμε την ένδειξη ''Διαμορφώστε το iPhone σας’'.

 

 

Αυτό βέβαια ισχύει για άτομα τα οποία ξέρουμε και με τα οποία θα έχουμε μία αγοραπωλησία σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η αγορά μας γίνεται από το διαδίκτυο και ιδιαίτερα από το εξωτερικό; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, αφού οι συσκευές που είναι κλειδωμένες σε iCloud υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι κλεμμένες και να πωλούνται, συνήθως - χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα - σε αρκετά χαμηλές τιμές λόγω φυσικά της δυσλειτουργικότητάς τους. Κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει παγίδα για έναν αγοραστή, είναι και το γεγονός ότι σε πολλές των περιπτώσεων δεν αναγράφεται ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη, αλλά, παρουσιάζεται ως πλήρως λειτουργική. 

 

 

Εν κατακλείδι... 

 

 

Ένα iPhone το οποίο είναι iCloud locked δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αγοραστεί εάν ο προηγούμενος κάτοχος δεν προβεί στην διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω. Μία τέτοια συσκευή είναι μη λειτουργική καθώς ο νέος χρήστης δεν θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων που μπορεί να του προσφέρει. Επιπλέον, οι πιθανότητες να υποστεί τις συνέπειες του νόμου, στην περίπτωση που η συσκευή που αγόρασε είναι κλεμμένη, είναι υπαρκτές. Εμείς από την πλευρά μας συστήνουμε την προσοχή των υποψηφίων αγοραστών για ασφαλείς και όσο το δυνατόν πιο σίγουρες επιλογές.

 

Όπως πάντα για να πουλήσετε το παλιό σας iPhone, iPad ή Mac, η να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο, με ασφάλεια, σας περιμένουμε στο iwant2.gr 

 

 

 

By DimiTriant