Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

H καλύτερη βάση στήριξης για iPad : Logi BASE από την Logitech στα 99 ευρώ

 

 

Διαθέσιμη πλέον είναι και στη χώρα μας η νέα εφεύρεση της Logitech, η οποία έχει την ονομασία Logi BASE. Πρόκειται για μία βάση, η οποία προορίζεται για το iPad Pro των 9.7 καθώς και των 12,9 ιντσών. Είναι μία αρκετά καινοτόμα κατασκευή, η οποία πέρα από βάση για τα αδέρφια Pro, λειτουργεί και σαν φορτιστής, (άλλωστε δεν θα ήταν κάτι ιδιαίτερο αν λειτουργούσε ως μία απλή βάση στήριξης).

 

Η Logi BASE λοιπόν ενσωματώνει έναν Smart Connector ο οποίος αναλαμβάνει τον "ανεφοδιασμό καυσίμων" των συσκευών. Σίγουρα μια τέτοια κατασκευή έχει πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το νέο προϊόν της Logitech.

 

 

Εξωτερικά χαρακτηριστικά

 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, πρόκειται για μια οξειγώνια κατασκευή ατόφιου αλουμινίου. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια θύρα για καλώδιο Lightning, από το οποίο η συσκευή θα προμηθεύεται ενέργεια. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν τρεις απολήξεις τύπου Smart connector, οι οποίες είναι συμβατές με την υποδοχή φόρτισης των iPad Pro. Ως προς τα υπόλοιπα εξωτερικά χαρακτηριστικά, να τονίσουμε ότι στο σημείο που υπάρχουν οι Smart connectors και κατά μήκος υπάρχει μία "ζώνη" γόμας, η οποία βοηθά το iPad να στέκεται καλύτερα, αποτρέποντας τυχόν ολισθήσεις.

 

 

 

 

Θετικά

 

Σίγουρα μία τόσο καινοτόμος πρόταση έχει να μας παρουσιάσει αρκετά θετικά που έχουν να κάνουν κυρίως με τις ανέσεις. Βασικό θετικό της Logi BASE είναι η ευχρηστία σε οποιονδήποτε χώρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού. Π.χ από τον πάγκο της κουζίνας έως και το γραφείο σας. Λόγω του χαρακτήρα της ως φορτιστή, σίγουρα λύνει τα χέρια πολλών χρηστών οι οποίοι, λόγω χρήσης θέλουν να μην μένουν ποτέ από μπαταρία και παράλληλα να δουλεύουν απρόσκοπτα, χρησιμοποιώντας μία δεύτερη οθόνη δίπλα σε αυτή του υπολογιστή τους. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες θα μπορούσαν συνδυαστικά να δουλεύουν και σε σχετική απόσταση από την συσκευή χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη Siri.

 

Στα θετικά, τουλάχιστον εγώ θα μπορούσα να συμπεριλάβω και την ευκολία σύνδεσης της συσκευής με τους Smart connectors, αφού αποφεύγεται η ταλαιπωρία της χειροκίνητης κλασσικής διαδικασίας με το καλώδιο. Ουσιαστικά μόλις η συσκευή πλησιάσει τους τρείς υποδοχείς, κατευθύνεται μόνη της και συνδέεται. Επί προσθέτως η γωνία θέασης που προσφέρει η Logi BASE είναι αρκετά πετυχημένη και σίγουρα θα εξυπηρετήσει αρκετούς από τους νυν αλλά και μελλοντικούς χρήστες, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε γραφεία.

 

                                             

 

 

Αρνητικά 

 

Λίγο οι παραξενιές μου, λίγο η πραγματικότητα, η Logi BASE παρά τις ανέσεις που προσφέρει, σίγουρα φέρνει και κάποια, ας τα ονομάσουμε, "κουσούρια". Παραπάνω αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι οι Smart connectors διευκολύνουν τον τρόπο φόρτισης συγκριτικά με τον παραδοσιακό τρόπο με το καλώδιο. Αν και αυτό ακούγεται αρκετά ξεκούραστο και πρωτοπόρο αφενός, αφετέρου η πιθανότητα ενός "ατυχήματος" καραδοκεί.

 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, για όσους δεν κατάλαβαν τι ακριβώς θέλω να πω, οι δεσμοί των Smart connectors στηρίζονται σε μαγνητισμό όπου έλκουν την συσκευή μόλις αυτή πλησιάσει αρκετά κοντά. Αυτό όπως είναι λογικό, είναι αρκετά επικίνδυνο αφού, μία απρόσεκτη κίνηση μπορεί να αποσυνδέσει την συσκευή εύκολα και μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα (μία πτώση). Αναφορικά ως προς την γωνία θέασης, δεν είμαι σίγουρος το κατά πόσον είναι βολική για πάσης φύσεως χρήση, αφού δεν γίνεται να προσαρμοστεί αναλόγως, οπότε ας μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου. Κάτι ακόμα, που για κάποιους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αρνητικό, είναι και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια που το iPad θα βρίσκεται τοποθετημένο πάνω στη βάση θα μπορεί να λειτουργεί μόνον σε οριζόντια θέση (landscape mode) λόγω της θέσης των Smart connectors.

 

                                              

 

 

Χρόνοι φόρτισης

 

Η ίδια η εταιρεία αναφορικά με τους χρόνους φόρτισης που θα παρέχει η Logi BASE στα iPad Pro, δήλωσε, πως είναι πιο αργή κατά μία με δύο ώρες συγκριτικά με τον κλασσικό τρόπο του lightning καλωδίου.

 

Συμπερασματικά...

 

Σίγουρα η νέα ιδέα της Logitech αποτελεί μία καινοτόμο τεχνολογία στην κατηγορία του iPad Pro και όχι μόνον. Ίσως να έιναι η αρχή μιας νέας εποχής για τον συγκεκριμένο χώρο, αφού σίγουρα τα περιθώρια εξέλιξης είναι μεγάλα.

 

Σύμφωνα με την Apple, οι Smart connectors πέρα από παροχείς ενέργειας, έχουν και την δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων. Παρά ταύτα, η εταιρεία αρκείται προς το παρόν στο χαρακτηριστικό της ενέργειας. Μη ξεχνάμε επίσης, ότι οι φήμες θέλουν το επερχόμενο iPhone 7 να ενσωματώνει Smart connector. Άρα, ίσως η Logitech να μας εισάγει σε έναν νέο κόσμο. Η αλήθεια είναι πως σε κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει πάντα, ο υποψήφιος αγοραστής θα ζυγίσει τα θετικά και τα αρνητικά και θα καταλήξει, στο αν μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να φανεί ωφέλιμη. Εγώ πάντως αν είχα iPad Pro, θα προτιμούσα την Logi BASE ανεπιφύλακτα.

 

Διαθεσιμότητα Τιμή :

 

Η Logi BASE είναι διαθέσιμη στη χώρα μας από την Logitech και την Apple στη τιμή των 99€.

 

 

DimiTriant