Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Touch ID και ξεκλείδωσε

 

 

Και ναι, επιτέλους κάτι πρωτοποριακό από την Apple. Απότομη εισαγωγή, αλλά αρκετή για να δείξει τον ενθουσιασμό μου σχετικά με κάτι που διάβασα. Πριν σας πω περί τίνος πρόκειται, θέλω να αναφερθώ σε κάτι που είχα γράψει πρόσφατα και που μάλλον φαίνεται να με δικαιώνει.

 

''Η Apple φαίνεται πως δημιούργησε ένα κλειστό κύκλωμα επικοινωνίας των συσκευών της το οποίο προβλέπει ως επίκεντρό του να είναι το iPhone.'' Εκφράζοντας αυτή την άποψη, είχα φέρει ως κύριο παράδειγμα το Apple Watch, το οποίο ''κρέμεται'' κυριολεκτικά από το iPhone. Η παρούσα είδηση βέβαια, για την οποία θα γίνει λόγος σε αυτό εδώ το κείμενο, έρχεται να επιβεβαιώσει ίσως στην καλύτερη στιγμή, το παραπάνω.  

 

Touch ID και λίγο απ' όλα

 

Ας μου επιτραπεί ο τίτλος αυτής της ενότητας, αν και αρκετά λαϊκότροπος, μιας και είναι ο κατάλληλος για να περιγράψει το παρακάτω. Σύμφωνα με μία, ας την ονομάσουμε φήμη, η Apple εργάζεται στο να καταφέρει μέσω του Touch ID του iPhone, να ξεκλειδώνει και τους υπολογιστές Mac χωρίς να ζητείται κάθε φορά η εισαγωγή του συνθηματικού ασφαλείας από τον χρήστη. Ναι, πολύ καλά ακούσατε. Με άλλα λόγια, βάζοντας το δάχτυλο που χρησιμοποιείτε για το Touch ID, θα ξεκλειδώνετε και τον Mac υπολογιστή σας. Η εταιρεία φαίνεται πως θα υιοθετήσει αυτή την ιδέα ''καθολικά'', σε όλες δηλαδή τις κατηγορίες Mac.  

 

 

Τρόπος λειτουργίας

 

Σίγουρα η Apple δεν είναι από τις εταιρείες χωρίς πλάνο, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Η συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας κάποιες σκέψεις, με οδηγεί στο να πιστέψω ότι και αυτή η καινοτομία είναι προμελετημένη. Για να γίνω πιο σαφής, θα ξαναμιλήσω για το Apple Watch. Όπως είναι γνωστό, το ''ρολόι'' και το iPhone συνδέονται μεταξύ τους με τεχνολογία Bluetooth. Οι ''ελευθερίες'' που έχει το iPhone ως προς το Apple Watch είναι αρκετές. Μία από αυτές είναι και στο θέμα της  ασφάλειας αφού μέσω του Touch ID, μπορεί να παρακαμφθεί ο κωδικός που έχει ορίσει ο χρήστης στο ρολόι του.

 

Νομίζω, ότι ακριβώς το ίδιο θέλει να κάνει σε μεγαλύτερη κλίμακα η Apple, βάζοντας ''στο παιχνίδι των αποτυπωμάτων'' όλο και περισσότερες κατηγορίες των προϊόντων της. Αυτό που ουσιαστικά θέλει για μένα να σιγουρέψει η εταιρεία, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει να ενσωματώσει κάτι τέτοιο στο OS των Mac. Για να υπενθυμίσω χαρακτηριστικά: η σύνδεση iPhone και Apple Watch, επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογίας Bluetooth LE, κάτι που οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι, ακόμα και αν το iPhone δεν είναι παρών ώστε να εκτελέσει το ρόλο του ''κλειδιού'', θα το μπορεί να το κάνει το Apple Watch. Αυτό βέβαια ίσως αποτελέσει μελλοντικό σχέδιο σε βάθος χρόνου και σε μεταγενέστερο στάδιο. Βέβαια, για να μην είμαι απόλυτος, οφείλω να πω ότι αυτό έχει ήδη επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής ''Knock'', που ουσιαστικά επιτρέπει το ξεκλείδωμα του Mac υπολογιστή, μέσα από μία συσκευή με λογισμικό iOS. Η διεργασία αυτής της εφαρμογής, σίγουρα δεν θα μπορεί να συγκριθεί με κάτι που θα προσφέρει η  κατασκευάστρια εταιρεία. 

 

Και δεν το λέω με καμία αρνητική διάθεση. Απλά τέτοια features που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, θεωρώ πως η Apple τους δίνει ιδιαίτερη σημασία σχεδιάζοντάς τα με πολύ προσοχή, συνδυάζοντας έτσι πολύ καλή ποιότητα και αρκετή ευκολία και άνεση χρήσης. 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκλείδωμα και όχι μόνο…

 

Και επειδή οι φήμες αν αρχίσουν, συνήθως τερατώνονται, θα πρέπει να πω σε αυτό το σημείο. ότι το Touch ID, φέρεται να τείνει να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στα Mac. Αιωρείται λοιπόν, ότι πέρα του θέματος της ασφάλειας και του ξεκλειδώματος, το Touch ID, θα χρησιμοποιηθεί με σκοπό να εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες με αυτές του iPhone. Για κάποιους, θα μπορεί να λειτουργεί ως επιβεβαίωση για αγορές που θα γίνονται μέσω Siri στο Mac. 

 

Πότε με το καλό;

 

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Apple έχει σκοπό να ενσωματώσει τις νέες αυτές αλλαγές στο επερχόμενο OS X 10.12. Βέβαια, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αυτή η λειτουργία να προστεθεί σε μεταγενέστερη έκδοση του OS X 10.12 και όχι από την πρώτη επίσημη έκδοση του.

 

Συμπερασματικά 

 

Αν και στην αρχή ξεκίνησα με αρκετό ενθουσιασμό, ίσως κάποιοι να με κατηγορήσετε ότι είμαι υπερβολικός, αφού, όπως αποδεικνύεται, χαίρομαι για κάτι το οποίο ήδη κυκλοφορεί. Ναι, θα το παραδεχτώ και ίσως να έχετε δίκιο. Ο ενθουσιασμός μου έγκειται βέβαια και στο γεγονός ότι η Apple μπαίνει πιο βαθιά στον τομέα ''ασφάλεια'' για μία ακόμη φορά, προσφέροντας ουσιαστικά το έδαφος για εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της από τους πελάτες της. 

 

Παράλληλα, “σφίγγει” και αυτό που ανέφερα παραπάνω ως δίκτυο μεταξύ των συσκευών της, βάζοντας αυτή τη φορά στο παιχνίδι και τον ''βενιαμίν'' της οικογένειας, που ακούει στο όνομα Apple Watch. Καταφέρνει ουσιαστικά και συνδυάζει μία ''άνετη'' ασφάλεια με την απόλυτη εμπειρία χρήσης. Δεν ξέρω αν αυτό το φρούριο που φτιάχνει είναι απόρθητο. Μέχρι τώρα έτσι φαίνεται. Εγώ πάντως μπορώ να πω πως μετά από αυτά τα νέα νιώθω, όλο και πιο ''άνετα φυλακισμένος''...    

 

By DimiTriant