Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Δεν σας άρεσαν τα νέα iPhone ?

 

 

Κοιτάω αρκετό διάστημα την πανανθρώπινη κόντρα ανάμεσα στους χρήστες Samsung  και Apple!

Έχει γέλιο η υπόθεση.

Αρνητικά σχόλια, διαφημίσεις και πειράγματα εκατέρωθεν. Ναι. Βάζω μέσα και τον εαυτό μου, είμαι όμως ένα Fan boy ήπιας έκδοσης. Δεν μου το επιτρέπει άλλωστε και η ηλικία μου…

Το ερώτημα είναι γιατί να είμαι Fan Boy οποιασδήποτε εταιρείας ή των προϊόντων της? 

Είναι δική μου η μάχη?

Με συμφέρει να στρατευτώ υπέρ τους ενός ή του άλλου?

Θυμίζει παιχνίδι καρτών. "Έχω το υπέρ ατού" σε ξεπερνάω. Κέρδισα!!

Η τεχνολογία και οι εφαρμογές της, ανήκουν σε όλους. Μέσα από τον ανταγωνισμό, προκύπτουν νέα πράγματα, για το καλό όλων.

 Όλοι θέλουν μια θέση στον ήλιο.

 

 

Ο ανταγωνισμός βελτιστοποιεί. Ναι. Όσο ενάντια και αν είσαι στην ιδέα, όσο και αν αντικρούει στα αριστερά σου ένστικτα, είναι αλήθεια. Η εξέλιξη απαιτεί ανταγωνισμό. Συνθήκη ικανή και αναγκαία.    

Έλα όμως που η εγγενής ανάγκη μας να θεωρούμε ή να αισθανόμαστε ότι έστω και οριακά υπερτερούμε σε κάτι έναντι των υπολοίπων, καθώς και η ανάγκη μας να ανήκουμε σε ένα διακριτό υποσύνολο, μας κάνει fan boys της εκάστοτε εταιρείας.. Του εκάστοτε κόμματος, της εκάστοτε ιδεολογίας.

Είναι όμως ειλικρινώς αστείο. 

Υπάρχει μια οικονομική θεωρία (μην με ρώτησε ποιού και ποια, έχουν περάσει χρόνια) που υποστηρίζει πως η χρηματική αξία  της οποιασδήποτε τεχνολογικής ανακάλυψης είναι μηδέν, από την πρώτη στιγμή της ανακάλυψης της. 

Συμφωνώ απόλυτα. Οι τεχνολογικές ή και οποιασδήποτε ανακαλύψεις δεν έχουν αξία. 

Αξία αποκτούν σταδιακά οι εφαρμογές/χρήσεις της ανακάλυψης, όταν αυτές απλοποιούν τα σύνθετα μαθηματικά σε απλές καθημερινές εφαρμογές, προς χρήση όλων. 

Συνεπώς τι και αν έχεις 8 core επεξεργαστή, 32 GB RAM και  stand alone κάρτα γραφικών στο κινητό σου. Τι θα τα κάνεις?

Ναι. Το να στρώσεις οπτική ίνα στο δίκτυο σου, έχει κόστος. Θέλεις όλοι να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όλοι πληρώνουμε πάγιο για αυτόν τον λόγο.

Όμως τι θα κάνεις αφού έχεις εξασφαλίσει πληρώνοντας την πρόσβαση σου. Θα χρησιμοποιήσεις εφαρμογές. Ποιες? Θα επιλέξεις οικοσύστημα. Ποιό από όλα? Έχεις πρόσβασης ε και?

Πως και με ποιες δικαιολογίες/επιχειρήματα επιλέγω εγώ:

Η Apple παρουσίασε πριν μερικές ημέρες τα 2 νέα iPhone. Το "φθηνό" ή καλύτερα "Φθηνότερο" 5C.. και το γνωστό? Κανονικό? Τέσπα. Το iPhone 5S.

Ναι. Περιμέναμε το 5C φθηνότερο. Δεν ήρθε. Εκ των υστέρων απορώ με τον εαυτό μου που περίμενε ένα iPhone, έστω και πλαστικό με περίπου 450 ευρώ. Διαπιστώνω πως είναι απόλυτα λογικό η Apple όπως την γνωρίσαμε και γνωρίζουμε να μην βγάλει ποτέ (μέχρι να γίνει φυσικά) τόσο φθηνό, νομισματικά, κινητό. 

Περίμενα να εκμεταλλευτεί τα θηριώδη ταμειακά της αποθέματα, να περιορίσει το  EBITDA της με κέντρο κόστος του 5C και να κανιβαλίσει συνεπώς την Samsung. Άντε αγόρασε σκεφτόμουν, πλαστικό Samsung  Galaxy S4, όταν θα υπάρχει πλαστικό iPhone στα 450.

Και όμως. Ήμουν και είμαστε αυτό που στο χωρίο από όπου κατάγομαι λένε:  Shortsighted. 

 

 

Η Apple, παρουσίασε το πρώτο 64 bit κινητό. ΝΑΙ. Πέρασε στα ψιλά. Οι συγκριτικές δυνατότητες που δίνει στους developers του οικοσυστήματος της για τις επόμενες γενιές της πραμάτειας της, είναι συγκριτικά εκπληκτικές. Και Ναι. Το έκανε πρώτη. ΌΧΙ. Η τεχνολογία υπήρχε. Το εφάρμοσε πρώτη. Και Ναι. Θα κεφαλαιοποιήσει πρώτη, στο άμεσο μέλλον, χωρίς αναγκαστικά να έχει ανακαλύψει η ίδια την κοινότυπη εδώ και χρόνια αρχιτεκτονική. 

 

 

Touch id:

Εδώ και καιρό ακούτε για NFC. Όμορφα. 

Όμως ας σκεφτούμε λίγο μπροστά. Θέλουμε στο άμεσο μέλλον να πληρώνουμε τις αγορές μας μέσω συσκευών. 

Έχουμε ένα ξεχωριστό / διακριτό password για την κάθε εφαρμογή. Μάλιστα το password πρέπει να είναι ΔΥΝΑΤΟ. Τεμπέληδες σαν και εμένα έχουν το ίδιο password για όλα.  

Έχουμε όλοι δει ταινίες, στις οποίες η πιστοποίηση/ επαλήθευση ταυτότητας γίνεται μέσω σάρωσης αμφιβληστροειδούς, παλάμης, φωνής κλπ. κλπ. 

Φτιάχνουμε εφαρμογές τύπου 1 password.

Φτιάχνουμε βάσεις δεδομένων και προσπαθούμε να βρούμε το primary Key. 

Ε όλα αυτά φίλτατοι, η Apple θεωρεί πως είναι το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτό μπορεί, αυτό κάνει και αυτό είναι στις μέρες μας εφικτό. 

Και αυτό στα ψιλά..

Τέσπα Ξανά..

Καλά κάνανε. 

Προσπαθούν να δουν και να αποφασίσουν με ορίζοντα το δάσος. Το δάσος την t0, το δάσος όπως είναι σήμερα. 

Η t μηδέν λοιπόν:

Η Samsung δεν μπορεί να καταλήξει σε ένα λειτουργικό για όλους και επιπλέον αντιγράφει.

Η Microsoft Nokia έρχονται, αλλά θέλουν χρόνο. HARDWARE + SOFTWARE (λαλάκας ήταν ο Steve?). Οι developers θέλουν να πληρωθούν.

Η Apple ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ  την Samsung...

Λογικά πράττει.  Δεν είναι...

iPhone 5C ή 5S δεν θα πάρω, μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους. Ακόμα όμως και αν οι οικονομικοί λόγοι εξέλειπαν, ως διά μαγείας, δεν θα το έκανα.

Δεν θα το έκανα, γιατί από όσα μπορώ να καταλάβω με βάση το παρελθόν, αλλά και τις ενδείξεις για το μέλλον, περιμένω ένα πραγματικό breakthrough της Apple στις επόμενες συσκευές. Το πιστεύω ακράδαντα και με ντοκουμέντα ..(κρυφά και αναμάρτυτα)…

Για όσους φυσικά παραμένουν εκτός οικοσυστήματος Apple, ή, για να το κάνω λιανά, για όσους ποτέ δεν έχουν για τους σεβαστούς λόγους τους, ζήσει με μια συσκευή  Apple, θα έλεγα ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να το δοκιμάσουν. Όπως έχουν δοκιμάσει και όλα τα υπόλοιπα….Για να έχουν άποψη… 

Όπως και εγώ, το μεγάλο fan boy, θα δοκιμάζω ένα Lumia με απόλυτο σεβασμό στην Nokia, αλλά και την Microsoft, που διαισθάνομαι..

Είμαι σίγουρος δηλαδή. Πως ενώνοντας hardware και software θα αποτελέσουν άμεσα τον αντίπαλο δέος της Apple, που μεταξύ μας, η Samsung δεν μπόρεσε ποτέ με εξαίρεση φθηνές smart συσκευές τις οποίες ο κόσμος κρατά γιατί δεν μπορεί να αποκτήσει ακριβότερες. 

Αυτά μέχρι την επόμενη φορά..

p.s.       Η ζωή είναι απλά όμορφη. 

p.s. 2:   Περιμένω να δω πως θα ορίζεται ένα smart watch, αφού κυκλοφορήσει το iWatch.

p.s. 3:   Περιμένω να δω πως θα ορίζεται μια smart TV μετά την iTV.

p.s. 4:   Αλήθεια ψάχνω ένα top end Lumia. Προσφορές δεκτές στο dimitris@iwant2.gr


Μιλάμε...