Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

GPS στο iPhone: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

 

 

Οι εφαρμογές πλοήγησης έχουν κατακλύσει το App Store. Δεκάδες apps διεκδικούν μια θέση στην home screen μας και εμείς τις δοκιμάσαμε για εσάς. Βέβαια, στην πορεία, θέσαμε κάποια κριτήρια, τα οποία πιστεύουμε πως εκφράζουν τον μέσο χρήστη και συνεχίσαμε τις δοκιμές μας μόνο με τις προτάσεις που τα πληρούν. Τα κριτήρια έχουν ως εξής:

 

  • Ελληνικό μενού
  • Φωνητική καθοδήγηση στα Ελληνικά
  • Δυνατότητα πλοήγησης χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Δωρεάν διάθεση στο App Store

 

Και οι τέσσερις εφαρμογές που σας προτείνουμε πληρούν αυτά τα κριτήρια και δεν θα σας κουράσουμε επαναλαμβάνοντάς τα κατά την περιγραφή τους. Θεωρείστε τα ως δεδομένα.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε βέβαια, η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή της Apple, “Χάρτες”, δεν συμπεριλαμβάνεται στον οδηγό μας. Μπορεί πλέον να είναι εξαιρετικά βελτιωμένη και βολική, να την χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, αλλά για παράδειγμα, σε ένα ταξίδι, δεν μπορούμε να βασιστούμε στο σήμα της κινητής τηλεφωνίας για την πλοήγησή μας. Ας ελπίσουμε πως στην επόμενη αναβάθμιση των χαρτών, θα προστεθεί η δυνατότητα της off line πλοήγησης. 

 

Ξεκινάμε…

 

 

HERE Maps

από Nokia Apps

 

         

 

 

Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμαστικών εκδόσεων, η εφαρμογή πλοήγησης που δημιούργησε η Nokia είναι διαθέσιμη και στο iOS, εμπλουτισμένη με extra χαρακτηριστικά όπως το ελληνικό περιβάλλον χρήσης αλλά και η δυνατότητα ενημέρωσης για την κίνηση στους δρόμους. Οι χάρτες είναι πλήρως ενημερωμένοι και η δυνατότητα προ-σχεδιασμού των ταξιδιών μας είναι πραγματικά χρήσιμη. 

 

Το περιβάλλον χρήστη είναι αρκετά “φιλικό” και μέσα σε λίγα λεπτά θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές της. 

 

Διαθέτοντας υποστήριξη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και μία μεγάλη γκάμα σημείων ενδιαφέροντος (POI’s), αποτελεί μία πλήρη πρόταση, επαγγελματικού επιπέδου.

 

Θα θέλαμε όμως μια πιο φυσική “φωνή”. Ο ανταγωνισμός υπερέχει των Here Maps σε αυτόν τον τομέα και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα.

 

Tip: Θα χρειαστεί κατά το πρώτο άνοιγμα της εφαρμογής να κατεβάσετε την “ελληνική φωνή”. Πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις, Επιλογές Φωνής και επιλέξτε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

 

Link 

Μέγεθος: 60,9 MB

Συμβατότητα: iPhone, iPad & iPod Touch

 

 

 

Navmii GPS Ελλάδα

από Navmii Publishing Ltd

 

 

    

 

 

Ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη των δοκιμών μας. Μας εντυπωσίασε η ακρίβεια του GPS, αλλά κυρίως το πολύ φιλικό μενού χρήστη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα μπορείτε να ξεκινήσετε την πρώτη σας διαδρομή. Βέβαια, σε αυτό “βοηθάει” και η άμεση διαθεσιμότητα του χάρτη της χώρας μας και της “ελληνικής φωνής”, καθώς, η λήψη τους γίνεται ταυτόχρονα με το κατέβασμα της εφαρμογής.

 

Η διασύνδεση του app με τις databases του TripAdvisor και του Foursquare είναι μία εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση. Επίσης, η φωνητική καθοδήγηση είναι σε κορυφαίο επίπεδο, σαφώς ανώτερο από την πρόταση της Nokia.

 

Το Night Mode (HUD Navigation) είναι εξαιρετικό, παρέχοντας τη δυνατότητα της προβολής του χάρτη στο παρμπρίζ. Συνήθως, την συγκεκριμένη λειτουργία, οι developers την χρεώνουν extra, μέσω των in-app purchases.

 

Επίσης, διατίθενται πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, κάτι που κάνει καθιστά την εφαρμογή υπερπλήρη.

 

Μοναδικό (μεγάλο) μείον, είναι η προβολή διαφημίσεων, ευτυχώς όμως, καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι της οθόνης μας.

 

Link 

Μέγεθος: 266 MB

Συμβατότητα: iPhone, iPad & iPod Touch

 

 

 

Sygic

από Sygic a.s.

 

 

   

 

 

Αν οι πληροφορίες για την κίνηση είναι για εσάς must, προσπεράστε. Δυστυχώς, αυτή η υπηρεσία διατίθεται μόνο ως αγορά μέσα από την εφαρμογή.

 

Όμως, συνολικά, πρόκειται για μια εξαιρετική εφαρμογή πλοήγησης. Οι χάρτες είναι ακριβέστατοι (TomTom Maps) και το user interface εξαιρετικά λειτουργικό.

 

Επιπροσθέτως, υποστηρίζεται το Apple Watch, κάτι που θα διευκολύνει πολύ τους φίλους μας που κινούνται με δίκυκλα και δεν μπορούν να βγάζουν συνέχεια το iPhone από την τσέπη για να τσεκάρουν τη διαδρομή τους.

 

Στο 3D mode το Sygic δείχνει τα “δόντια” του και δεν είναι τυχαίο πως έχει κερδίσει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας των χρηστών.

 

Link 

Μέγεθος: 86,5 MB

Συμβατότητα: iPhone, iPad & iPod Touch (+ Apple Watch)

 

 

 

Google Maps

από Google

 

 

   

 

 

Ίσως η πιο δημοφιλής υπηρεσία. Οι χάρτες της Google ήταν η πρώτη υπηρεσία πλοήγησης στο iPhone. Έκτοτε, έχουν βελτιωθεί αισθητά και έχουν προστεθεί υπηρεσίες όπως η off line πλοήγηση. 

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πρότασης από την Google είναι τα σημεία ενδιαφέροντος. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες που κανένας ανταγωνιστής δεν μπορεί να παρουσιάσει στη δική του πρόταση. Συμπληρωματικά, το “οικείο” περιβάλλον χρήστη αλλά και η υποστήριξη του Apple Watch κάνουν τους Google Maps μία αξιοπρεπέστατη λύση.

 

Βέβαια, ο τρόπος που η εφαρμογή διαχειρίζεται τις μεταφορτώσεις (downloads) των χαρτών, δεν θα λέγαμε πως είναι και ο καλύτερος. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι αρκετά και ελπίζουμε η Google να τα αξιοποιήσει. Και φυσικά, έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις τακτικές της Google ως προς την ιδιωτικότητα και την καταγραφή των συνηθειών μας. 

 

 

 

Link 

Μέγεθος: 75,7 MB

Συμβατότητα: iPhone, iPad & iPod Touch (+ Apple Watch)

 

 

Σύνοψη - Η γνώμη μας

 

 

Συνοψίζοντας, το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πως πλέον και στη χώρα μας οι οδηγοί (και όχι μόνο) έχουν στη διάθεσή τους αξιόπιστες, δωρεάν λύσεις στην γλώσσα μας.

 

Κατά τη γνώμη μας, οι πιο πλήρεις προτάσεις είναι οι Here Maps και το Navmii GPS. Μπορεί σε επί μέρους σημεία οι χάρτες της Google ή της Sygic να πλεονεκτούν, συνολικά όμως, υστερούν (ελάχιστα) του ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, και οι τέσσερις εφαρμογές είναι εξαιρετικές και θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα ταξίδια σας πιο ασφαλή και τις αναζητήσεις σας πιο γρήγορες και επιτυχημένες.

 

 

Καλές διαδρομές!

 

 

από Kostthem