Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Παρουσίαση: iPhone 6s Plus

 

 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο σοφός λαός μας.

 

Η τελευταία γενιά των ναυαρχίδων της Apple κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και αφού πλέον έχει “κάτσει η σκόνη” είναι μία ευκαιρία να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της, τις δυνατότητές της και κυρίως, τη συνολική εμπειρία που προσφέρει στον τελικό χρήστη.

 

 

Unboxing

 

Όσα χρόνια και να περάσουν, όσες συσκευές και να αγοράσουμε, δεν θα βαρεθούμε ποτέ να ανοίγουμε συσκευασίες της Apple. Προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με λιτές γραμμές, “μετρημένες” διαστάσεις και συναρπαστικό περιεχόμενο, η συσκευασία “ξυπνάει” το παιδί μέσα μας, κάθε φορά.

 

Στη συσκευασία βρίσκουμε τα εξής:

 

  • iPhone
  • Φορτιστή
  • Ακουστικά
  • Σύντομες οδηγίες
  • Εξολκέα SIM

 

 

Η συσκευή 

 

 

 

 

Για το design της συσκευής σαφώς δεν περιμένατε εμάς να σας κατατοπίσουμε. Είναι απλά, εξαιρετικό. Χαίρεσαι να το βλέπεις και να το αγγίζεις.

 

Αυτό που μου έκανε αμέσως εντύπωση, είναι η διαφορά στο βάρος. Μπορεί “ονομαστικά” να είναι ελάχιστα πιο βαρύ από τον προκάτοχό του, αλλά στην πράξη αυτή η διαφορά είναι αισθητή, ειδικά σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει για καιρό το iPhone 6 Plus. Σε κάθε περίπτωση όμως, το “χαρακτηριστικό” αυτό δεν είναι deal breaker.

 

Συνάμα όμως, δίνει και μία πιο στιβαρή αίσθηση. Το βελτιωμένο κράμα αλουμίνιου που χρησιμοποίησε η Apple, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στον (εσωτερικό) σχεδιασμό της συσκευής, συνετέλεσαν στη δημιουργία μίας στιβαρής και πιο ανθεκτικής συσκευής.

 

Συνολικά, έχω την αίσθηση πως στα χέρια μου έχω ένα εργαλείο, προσεγμένο σχεδιαστικά, αλλά και δυνατό, εσωτερικά. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν!

 

 

 

3D Touch

 

   

 

 

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα του 3D Touch δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Πιο πολύ το είχα αντιληφθεί ως ένα “άνοιγμα” προς την κατεύθυνση του “δεξιού κλικ” των υπολογιστών και ακόμα περισσότερο ως μια καλή προοπτική για το μέλλον.

 

Στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πραγματικά χρήσιμη και βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου. Ναι, πρόκειται για ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως πολλαπλασιάζονται καθημερινά με τη συχνή χρήση των εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Σε ημερήσια βάση, η εξοικονόμηση του χρόνου είναι σημαντική.

 

Συμπληρωματικά, με την άψογη υλοποίηση της Apple, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Πραγματικά, χαίρομαι να χρησιμοποιώ αυτό το feature. Η αρχική μου γνώμη ήταν εσφαλμένη.

 

 

Live Photos

 

 

Το νέο “παιχνιδάκι” της Apple είναι οι Live Photos. Η γνώμη μου εδώ είναι η ίδια με αυτή που είχα εξ’ αρχής. Πρόκειται για μία πιασάρικη λειτουργία που δεν έχει να προσφέρει πολλά στον χρήστη. Στην τελική, είναι μία προέκταση των gif’s που έχουν ήδη κατακλύσει τα social media.

 

Δε λέω, είναι όμορφο να αποθηκεύουμε φωτογραφίες που σε δεύτερο χρόνο μπορούν να μας δώσουν την αίσθηση της κίνησης, άρα και καλύτερη αίσθηση της στιγμής. Το “τίμημα” όμως που καλούμαστε να καταβάλουμε είναι μεγάλο. Ο διπλασιασμός του μεγέθους της βιβλιοθήκης των φωτογραφιών μας. Και δεν προτίθεμαι να το “πληρώσω”.

 

Σίγουρα, κάποιες στιγμές θα χρησιμοποιήσω το feature, αλλά δεν θα το αφήσω εξ’ ορισμού ανοικτό για της καθημερινές λήψεις φωτογραφιών. Σε πολλούς βέβαια, θα αρέσουν πολύ, εξάλλου, γούστα είναι αυτά…

 

 

Touch ID

 

 

 

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάποια νέα λειτουργία. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφοροποίηση από την προηγούμενη υλοποίηση στο iPhone 6. Είναι πάρα πολύ γρήγορο. Εκνευριστικά γρήγορο! 

 

Αν θέλετε απλά να δείτε την ώρα, ή τις ειδοποιήσεις σας, μην πατήσετε το home button με δάκτυλο που έχετε συνδέσει με το Touch ID, γιατί απλά, το τηλέφωνο θα ξεκλειδώσει σε χρόνο “dt”. Προσωπικά, επειδή έχω σετάρει στο Touch ID τους δύο αντίχειρες και τους δύο δείκτες, προτιμώ κάθε φορά που τσεκάρω την ώρα ή τις ειδοποιήσεις μου, να πατάω το sleep button. 

 

Οι κατασκευαστές Android συσκευών όταν θα δοκιμάσουν την υλοποίηση της Apple, απλά θα σκίσουν τα πτυχία τους. Ο πιο εύκολος, ασφαλής και γρήγορος τρόπος κλειδώματος / ξεκλειδώματος συσκευής, ever!

 

 

Κάμερα 

 

 

 

 

Δεν θα σας ζαλίσουμε με specs, γιατί εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δεν καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες που συλλαμβάνει το iPhone 6s Plus δεν είναι καλύτερες από του προκατόχου του (και ας έχουν αυξηθεί τα megapixels) και το Retina Flash (η χρήση της οθόνης ως φλας για τις selfies) δεν επαρκεί. Όμως, εξακολουθούν να είναι από τις καλύτερες που μπορεί να τραβήξει κάποιος με ένα smartphone.

 

 

Αυτό που κρατάω, είναι η δυνατότητα εγγραφής 4K Video, και κυρίως, η βελτίωση του Slow-Mo video, στα 1080p, έστω, στα 30 fps. Πλέον, τα Slow-Mo video μας θα δείχνουν καταπληκτικά στις Full HD τηλεοράσεις μας. Και αυτό, είναι εξαιρετικό νέο!

 

 

Ταχύτητα

 

 

 

Και τώρα περνάμε στο καλύτερο. Η διαφορά στην απόκριση και στην ταχύτητα ανοίγματος των εφαρμογών είναι τεράστια. Ποτέ μου δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα, μεταξύ δύο συσκευών που απέχουν χρονικά μεταξύ τους, μόλις μία γενιά. Επιτέλους, μπορώ να απολαύσω το iOS 9 σε όλο του το μεγαλείο.

 

Ο νέος επεξεργαστής Α9 “τα σπάει” και σε συνδυασμό με την προσθήκη 2 GB RAM (κάτι που καθυστέρησε πολύ), η συσκευή μετατράπηκε πλέον στο απόλυτο εργαλείο. Θα αγνοήσω εντελώς τα benchmarks της AnTuTu, που καταγράφουν τα iPhone 6s & iPhone 6s Plus ως τα γρηγορότερα smartphones της αγοράς, με μεγάλη διαφορά από τις ναυαρχίδες του Android οικοσυστήματος. Κάτι που δεν θα πρέπει να κάνουν βέβαια όσοι επικαλούνται επί σειρά ετών τον αριθμό των πυρήνων μίας CPU ως κριτήριο για την απόδοσή της.

 

Το iPhone 6s Plus είναι τόσο γρήγορο κατά την καθημερινή χρήση του, που “ντροπιάζει” όλα τα Android οκταπύρηνα smartphones. Ο πόλεμος προς το παρόν έχει νικητή, και η μανία των specs, ηττημένους…

 

 

Συνοψίζοντας

 

Πρόκειται ξεκάθαρα για το καλύτερο smartphone της αγοράς, το οποίο βελτιώθηκε οριακά σε κάποια σημεία (όπως η κάμερα) και αισθητά σε κάποια άλλα, όπως η RAM, ο επεξεργαστής, και το Touch ID.

 

Εξακολουθεί να έχει μία από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς και προστέθηκαν σε αυτό νέα στοιχεία όπως οι Live Photos και το 3D Touch. Αποτελεί επάξια την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς.

 

Αν δεν έχετε πρόβλημα να μεταφέρετε σε καθημερινή βάση ένα σχετικά βαρύ και ογκώδες phablet και τα οικονομικά σας είναι σε καλή κατάσταση, αυτή θα πρέπει να είναι η επόμενη συσκευή σας.

 

Όπως πάντα να θυμάστε πως μπορείτε να χρηματοδοτήσετε την αγορά του νέου σας iPhone, πουλόντας το παλιό σας στο iWant2.gr  

 

από Kostthem