Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Το φθηνό iPhone και άλλα εκλεκτά παραμύθια …

 

 

Ούτε η Πηνελόπη τόση υπομονή... 

 

Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα (Q1 2016) της Apple έδειξαν πως οι πωλήσεις iPhone δεν αυξήθηκαν σημαντικά, το αντίθετο μάλιστα. Δημιούργησαν την βάσιμη υποψία πως κάπου εδώ τα νούμερα έπιασαν ταβάνι και πως η τάση για του χρόνου. … Δεν θέλω να το πω. … 

 

Αναρωτήθηκα με ποιους τρόπους θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό το απίστευτο rally των τελευταίων ετών.. Κατέληξα σε 2.

 

Ο πρώτος είναι να δούμε ένα εντυπωσιακά καλύτερο iPhone 7. Τόσο καλύτερο και εξελιγμένο που δεν θα μπορείς παρά να θελήσεις να το αποκτήσεις. 

 

Έχει γλαρόσουπα, απόψε αν θέλετε περάστε. Πιθανότητα σεναρίου 0%

 

Ο δεύτερος ; 

 

Χαμηλότερη τιμή

 

Θεωρώ πως πολλοί θα ήθελαν να έχουν iPhone, η υψηλή του τιμή όμως καθιστά αδύνατη την απόκτηση του. Ακόμα και μεταχειρισμένο, ένα iPhone 5s, μιλάμε για μοντέλο 2.5 ετών, πωλείται κόντα στα 300 ευρώ. Καινούργιο, πωλείται στους επίσημους resellers 469 και τα skroutzακια πουλάνε στα 350 ευρώ.

 

Το πρόβλημα είναι πως σε αυτήν την τιμή, υπάρχει πληθώρα άλλων επιλογών και μάλιστα ολοκαίνουργιων συσκευών. Ναι iPhone δεν είναι, παρόλα αυτά κάποιες από αυτές τις επιλογές είναι τίμιες, ίσως και αξιόπιστες. Αγαπάω Huawei και Motorola.  

 

 

 

 

Κακά τα ψέματα η Apple είναι εταιρεία. Ασχέτως του περίφημου motto περί Great - Brilliant - Amazing Products, στοχεύει στο κέρδος. Συνεπώς δεν φαίνεται να αποτελεί κίνητρο για αυτήν η μείωση των τιμών, ειδικά αν υποθέσουμε πως η ζήτηση για iPhone δεν θα επηρεαστεί από την μείωση της τιμής του. 

 

Αυτή όμως είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, η λανθασμένη υπόθεση που κάνει η Apple. Χαμηλότερη τιμή = Μεγαλύτερη ζήτηση = Περισσότερες πωλήσεις, υπό την συνθήκη πως ότι φέρει την σφραγίδα της Apple αξίζει στο μυαλό του καταναλωτή. Αν η συνθήκη αυτή ισχύει (που ισχύει), τότε η Apple δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

Στο κάτω κάτω, ας το δοκιμάσει, έστω και πλαγίως. 

 

Ας ονειρευτούμε για λίγο : 

 

Στο τέλος της παρουσίασης του iPhone 7, o Tim Cook, λέει:

 

“…And one More Thing : To iPhone 6 θα συνεχίσει να πωλείται σε νέα τιμή: 339 ευρώ”.

 

Ε, θα το αγοράσεις...

 

 

 

 

Είπαμε το menu είχε γλαρόσουπα απόψε.

 

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να κατανοήσουμε πως εκτός του τζίρου και των κερδών, η Apple θα έχει πολλαπλά κέρδη επεκτείνοντας το οικοσύστημα της. Apple Music, Apple Pay, προμήθεια επί των εφαρμογών, Big Data, … πολλά. Όπως κάθε επέκταση, έτσι και αυτή θα κοστίσει. Τα κέρδη που θα αποδώσει όμως ίσως να είναι μεγαλύτερα του κόστους. Ας ελπίσουμε πως η διαφαινόμενη πτώση των πωλήσεων θα την κάνει να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική και πως αυτό δεν θα συντελεστεί σε βάρος της ποιότητας των συσκευών της.

 

Συνεχίζω να περιμένω λοιπόν...

 

Όπως πάντα για πώληση ή αγορά μεταχειρισμένων iPhone, iPad, Mac σας περιμένουμε στο iWant2.gr

 

 

από iWant2 Admin