Θέλω να δω αγγελίες πώλησης

Θέλω να δω αγγελίες:
Apple
Android

Blog

Μεταχειρισμένο iPhone: Γιατί είναι η καλύτερη επιλογή;

 

 

   

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε πόσο μπορεί να μας κοστίσει ένα μεταχειρισμένο iPhone. Δείτε το εδώ για να έχετε μία γενική ιδέα για τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά.

 

Τι αγοράζουμε όμως με αυτά τα χρήματα;

 

Αγοράζουμε μία up-to-date συσκευή με την πιο πρόσφατη έκδοση του κορυφαίου, iOS. Ακόμη και το iPhone 4s να επιλέξετε, η συσκευή σας θα διαθέτει όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας και μερικά από τα καλούδια (πρόσθετες λειτουργίες) του τελευταίου iOS.

 

Αντίθετα, στην περίπτωση αγοράς ενός καινούργιου Android με παρόμοιο κόστος, δύσκολα θα βρείτε συσκευή, που να έχει εγκατεστημένη την προτελευταία έκδοση του Android, πόσο μάλλον την πιο πρόσφατη έκδοση, Marshmallow.

 

Βλέποντας προς το μέλλον όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, εάν θέλετε καλή απόδοση σήμερα και τη δυνατότητα να λάβετε όλες τις επόμενες αναβαθμίσεις (τουλάχιστον το iOS 10) θα χρειαστεί να επιλέξετε το iPhone 5s ή κάποια νεότερη συσκευή.

 

 

 

Υπεροχή στο Hardware

 

Το iPhone 5s ήταν η πρώτη συσκευή με αισθητήρα Touch ID στο Home button. Λειτουργεί άψογα και θα καταλάβετε σχεδόν άμεσα την πραγματική του αξία (εάν έχετε δύο συσκευές iPhone, μία με Touch ID και μία χωρίς, καταλαβαίνετε την διαφορά).

 

Στο iPhone 6 ο αισθητήρας βελτιώθηκε και στο iPhone 6s έγινε ταχύτερος από ότι πρέπει (η συσκευή ξεκλειδώνει σχεδόν στιγμιαία). Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην αγορά εάν κάποιος θέλει ασφάλεια και γρήγορη πρόσβαση στη συσκευή του.

 

Το πλεονέκτημα του hardware που διαθέτει το iPhone βασίζεται στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και στον κορυφαίο σχεδιασμό από τους μηχανικούς της Apple. Όλα τα εξαρτήματα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του iPhone λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει τίποτα περιττό στη συσκευή.

 

Το δεύτερο μέρος υπεροχής είναι οι υπηρεσίες after-sales. Ειδικά στην περίπτωση των μεταχειρισμένων συσκευών, λίγοι είναι αυτοί που ελπίζουν να βρουν μία συσκευή με ενεργή εγγύηση. Βέβαια, η εγγύηση είναι λίγο υπερεκτιμημένη, γιατί οι πιο συχνές βλάβες είναι η βλάβη από υγρασία και το σπάσιμο της οθόνης. Δυστυχώς καμία εγγύηση δεν μας καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Εάν έχουμε επιλέξει μία συσκευή Android κόστους 150, είναι πολύ πιθανό η αντικατάσταση της οθόνης να κοστίζει περισσότερο από την ίδια την συσκευή. Αντίστοιχα απαγορευτικό είναι το κόστος επισκευής και για πιο ακριβές συσκευές Android. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν ότι το ανταλλακτικό είναι διαθέσιμο και υπάρχει στην ελληνική αγορά.

 

Στην περίπτωση του iPhone, το κόστος μίας αλλαγής οθόνης είναι λιγότερο από το 50% της αξίας της και εάν μπορείτε να κάνετε την εργασία μόνοι σας το κόστος είναι ακόμη χαμηλότερο. Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα την δυνατότητα μεταπώλησης της συσκευής.

 

Αξία μεταπώλησης

 

Εάν έχεις αγοράσει ένα iPhone παλαιότερης γενιάς και έχεις ζηλέψει τις νέες πιο αποδοτικές και εντυπωσιακές συσκευές, που πιθανώς έχουν οι φίλοι σου, μπορείς να πουλήσεις το μεταχειρισμένο σου iPhone και να χρησιμοποιήσεις τα έσοδά σου για να αγοράσεις ένα άλλο.

 

 

 

 

Το iWant2.gr

είναι το ιδανικό site για πώληση και αγορά μεταχειρισμένων iPhone. 

 

 

Είναι συχνό φαινόμενο και μπορώ να πω ότι ίσως το κάνουν σχεδόν όλοι οι χρήστες iPhone. Έχει πουλήσει ποτέ κάποιος φίλος σας μία συσκευή Android για να μπορέσει να αγοράσει ένα νεότερο μοντέλο;

 

Είναι σχεδόν απίθανο και δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Το πρόβλημα είναι ότι η αξία των Android συσκευών πέφτει πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα iPhone και απλά δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την αγορά μεταχειρισμένων Android συσκευών.

 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα καλό Android smartphone πρέπει να κοιτάει μόνο σε μεταχειρισμένες συσκευές καθώς οι ευκαιρίες εκεί είναι πραγματικά καλές (για αυτούς που δεν θέλουν να αποχωριστούν την πλατφόρμα της Google με τίποτα).

 

Εναλλακτικές λύσεις

 

Βέβαια δεν υπάρχει μόνο το iPhone και οι Android συσκευές. Υπάρχουν στην αγορά συσκευές Windows Phone και Blackberry για αυτούς που τους αρέσουν τα ρίσκα. Η υποστήριξη (για hardware και software) σε αυτές τις πλατφόρμες είναι δυστυχώς ελλιπής και δεν εμπνέει αξιοπιστία.

 

Οι συσκευές Android μπορεί να είναι πιο οικονομικές κατά την αγορά τους, αλλά δεν έχουν σημαντική αξία μεταπώλησης αντίθετα με το iPhone. Ακόμη, εάν κάποιος πραγματικά θέλει ένα budget Android smartphone θα πρέπει να κοιτάξει στην αγορά της Άπω Ανατολής και συγκεκριμένα στην Κίνα και να αποφύγει τις γνώριμες εταιρίες από την Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊβάν.

 

by John